• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil ltfen... Stnz ne zaman geldi?

EgeliFatosh

oğluma kardeş geliyor..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2008
1.465
3
156
Ankara
arkadaslar dogum yapali 3 gun oldu,dogum sonrasi agiz denilen sutten geliyor fakat ne kadar ugrasirsam ugrasayim 2-3 damlayi gecmiyor, bebegim ac kaldi, kan sekeri dusuk,sapsari ve surekli uyuyor, humana ve milupanin still tealerini denedim,surekli sivi aliyorum, meyve yiyorum bol bol,ilik dus,masaj ...hepsini denedim,yok yok yok, ne yapabilirim, bebegi SIK SIK emzir gelir diyorlar, inanin cocuk gogsume yapisik geziyoruz saatlerce, yavrum emmeyi deniyor fakat 2-3 damla disinda gelmedigi icin uyuyor yada agliyor, mamayi da reddediyor, sanki baygin gibi yatiyor,o kadar gucsuz ki...kilo verdi.....nolur yardim edin ne yapabilirim? pompayi da denedim yine 2-3 damladan fazla cikmadi......

canım bebeğim sarı demişsin.ozaman sarılık geçiriyodur.bebekler az emdiği zaman ilk 2 haftada sarılık geçiriyor geneli.kesinlikle bi dra göstermelisin

cnm ya allah yardımcın olsun.sık sık emzir evet çoğalı.büyük ihtimalle sezeryanla doğum yaptın.çünkü sezeryanda süt hemen gelmöeiyo.bendede öyle olmuiştu.fakat eğer sütün hiç yoksa bi şekilde biberona alıştır.buna mecbur kalıyo çünkü insan

canım bebeğim sarı demişsin.ozaman sarılık geçiriyodur.bebekler az emdiği zaman ilk 2 haftada sarılık geçiriyor geneli.kesinlikle bi dra göstermelisin
sarilik baslangici var,daha bugun taburcu olduk canim,dr bakti ctsi tekrar olcecek,sarilik var ama az herhalde ki tadavi gerekip gerekmedigine ctsi bakacak

cnm ya allah yardımcın olsun.sık sık emzir evet çoğalı.büyük ihtimalle sezeryanla doğum yaptın.çünkü sezeryanda süt hemen gelmöeiyo.bendede öyle olmuiştu.fakat eğer sütün hiç yoksa bi şekilde biberona alıştır.buna mecbur kalıyo çünkü insan
sezeryanla yaptim canim,mama verdik mecburen ama onu da istemiyor,SIK SIK emzirmeyi deniyorum ama gogsumde uyuyup kaliyor,cunku emse bile gelen bisey yok:(
bi elektirikli pompayla sağsan.
benimki öyle gelmişti.
bebek güçlü emmediği için gelmiyordur.
hastanedeki profesyonel elektirikli pompayla cektik, 2-3 damla geldi:(

Canım evet yeni doğmuş daha bebeğin bende 3 ay oldu doğum yapalı benimde ilk öyleydi sonra geldi sütüm...benim bebeğimde sezeryanla olduğu için doğel olarak sezeryanı birde normal doğum tarihinden önce yani erken alıyorlar oyüzden benim kızımda 20 gün baygın gibi uyudubiz 2 saat arayla zorla güç bela uyandırıyorduk 1 2 emip bırakıyordu.öyle öyle alıştı korkma alışır inşallah bebeğinde..
Benim kızımda mesela sarıydı doğal olarak yeni doğanlarda sarılık oluyor ve 18günde geçmesi gerekirken bizimki 1 ayda geçtii anne sütü serılığıymış doktorumuz geçer dedi ve geçti.allahın izniylede seninkide geçer

cnm bende yeni dogum yaptım 28 gün oluyo benimde sütümde 5 gün geldi benim doktor hemen aptamil mama verdi onu kullandım sütüm gelene kadar

ben doğumdan önce kilo kilo hurma yedim sütüm zaten boldu...
sen de dene bakalım belki işe yarar hurma...
bi de sütüm yok deme benim sütüm bol de... moralini bozma...
humanaya devam et... inşallah bol bol gelir en kısa zamanda...

evet canım çok kafaya takma. ayrıca süt gelmesinin sezeryanla, normal doğumla alakası yok. uzmanlar sürekli söylüyor. ilk zamanlar benim bebeğim de sürekli emmek istiyordu zaten emdikçe geliyordur belki ağzına. doktor gözetiminde besle bebeğini canım. doktor ne diyor bu duruma.

canim o ilk sutum varsa gelir insallah.baklava,hurma,ayva ve pekmez acayip süt yapiyor ben bunlardan yemistim benim de 5 gun gelmemisti sütüm.

ben normal doğum yaptığım halde ilk 3 gün azdı sütüm yani öyle akmıyodu 3.günden sonra çoğaldı sütüm hissediyosun zaten sütün geldiğini göğüslerimden sırtıma doğru ağrı olmuştu sonrada sütüm akmaya başlamıştı seninde gelir cnm emzirmeye devam et bu aradada su iç,helva,ayva süt yapacak şeyler ye...

cnm bence bebeğinin çene kasları tam gelişmemiş zmnla alışacaktır sarı diyosun bu zmn zarfında bol bol emzirmen gerek sık sık emzirirsen sütün gelir herşeyide yaptım diyosun ama bence yılma devam et en sonunda gelecektir bende ilk başlarda zorlanmıştım sonra alıştı inş. sorunun en yakın zmnda düzelir

Benim de sütüm 1 hafta sonra gelmişti, ama öyle şakır şakır değil tabi ki zamanla artmıştı zaten bebek ne kadara ihtiyaç duyarsa süt o kadar artar. Hastanedeyken bebek doktorumuz ilk gelen sütün 1-2 damlasının bile doyurucu olduğunu söylemişti. Doğadaki hayvanların sütü de geç gelirmiş annelerinin onlara mama verme şansı var mı? yani doğanın dengesi bu ilk gelen süt ne kadar olursa olsun her canlının yavrusunu besler, böyle düşün. Bebeğin mama almıyorsa demek ki doyuyor aç olsa kesinlikle alır mamayı bebeğini güle güle büyüt canım.

canım bebeğin sarılığı idrarla vucudundan atacak eğer yeterince doymazsa idrarı da yeterli olmaz ve saralığı daha ağır seyreder. arkadaşların söylediği gibi sık sık emzir üstüne de verebildiğin kadar mama ver. pompayla sık sık sağmakta biraz arttırıyor sütü. ama en önemlisi sakın bebişini aç bırakma devamlı uyuma eğlimi gösterirse hipoglisemiye girebilir. uyandırıp mama vermeye çalış. umarım biran önce bol bol sütün gelir. sağlıcakla büyüt küçük kuzunu...

ARKADAŞLAR ben de ilk doğum yaptığımda (sezeryan) sütüm gelmed çok az geliyodu 2 saati buluyodu emzirmem. üstelik bide sarılık olmuştı hemde uzamış sarılık yani 1 ay sürüyor.. onun için aç kalmmaması lazımdı. bnede önce emziriyordum 2 saat falaln sonra mama veriyodum bu yolla bebğim memeyi unutmadı biberona da alışmadı.. sarılılığımız 1 ay sürdü.. bebğim ilk ay 350 gr aldı. o da mama sayesinde sütüm ise tam olarak 25 günden sonra geldi. fakat o 25 gün içinde çok bunalımlara girdim emziremicem zannettim ama inatlaşınca oluyormuşş. mamayı verin ama emzirmekten vazgeçmeyiin

benimde yaka iğnesi gibiydi canını hiç sıkma ağız sütü zaten 1-2 damla oluyor.. sen beslenmene çok dikkat et. bak diyorum ya benim 25 gün sonra tam anlamıyla geldi onun öncesş mama takviyeliydsi hep önemli olan bebğin seni unutmaması.

bende bu evreden geçtim şimdi o günleri hatırladım herkes ne dese boş geliyor kendi kendime ağlıyor depresyona giriyodumm ama geçiciymiş inanki bu sitedeki yazılardan çok güç aldım tam oğlum artık mamayla beslenecek fikrine alışırken burdan biri bişey yazıyor bende gaza gelip morelimi düzeltiyor hemen memeyi dayıyordum inan hiç gelmeyen süt şimdi çok güzel geliyor.. moral çok önemliiiiiiiiiiii

bende sağıyordum ama elektirikli olanla değil el pompası 5 tl liklerden bazen güzel geliyodu bazen az.. ama sen muhakkak göğüsündekki sütü çıkar yoksa mastit yani iltihaplanma olur. dikkat et. gergin olunca göğsün hemen memeni bebeişe ver yad a sağ

cok tesekkur edrim arkadaslar ilginize,bebegim bugun 7 gunluk oldu, ve sutum geliyor az az ama olsun, galiba allahinda yardimiyla yenecegiz bu sariligi,yarin kontrol var bakalim ne diyecek dr amcamiz, cok tesekkurler,yazdiklariniz moral oldu bana...

Back