acil!!!! kiraladığımız araç kaza yapınca davalık olduk... yardım lütfen...

arzu302

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
6
0
36
İstanbul
merhabalr öncelikle... düğünümde eşimle birlikte gelin arabası olsun diye bi araç kiraladık. şoförlüğünüde 20 yaşındaki erkek yeğenm yaptı. ehliyeti yoktu fakat şoförlüğü hem iyi hemde mahalle içinde, fazla uzun mesafede kullanılmayacağı için onun kullanmasına karar verdik. düğün günümüzün sonrasında aracı teslim etmesi için yeğenime tembihte bulundum tamam teyze sen merak etme teslim ederim dedi. ertesi sabah saat 9da yeğenimi tekrar aradım geciktirmemesini söledim. arabayı evin önünden hiç kımıldatma git anahtarı ver dedim. çünkü rent a car komşumuzdu. o beni dinlemedi. anahtarı alıp sahil turuna çıkmış, 120km hızla radara girmiş. polisin dur ihtarına uymamış kaçmış, polis peşine düşünce bizim oğlan panik yapıp hakimiyeti kaybetmiş ve karşıdan gelen mnibüse çarpmış. araç pert oldu. ehliyetsiz sürücü olduğu için kasko aracın parasını karşılamadı. biz arabayı mecburen aldık. hemde değerinden 10 bin fazla ya. çünkü komşumuza güvendik,piyasayı araştırmadık. karşı tarafın kaza masraflarınıysa bizim servise yaptırması koşuluyla karşılayacağımızı söyledik. fakat kabul etmedi. o servisinde yaptırmış. aradan birbuçuk yıl geçti. rent a car bize dava açmış. yani komşumuz olan rent a car. sebep ise kazaya karışan aracın sahibi masraf talebinde bulnmuş rent a car'ın sahibinden. oda ben aracı sattıktan sonra kaza yaptılar benm sorumluluğumda değil diyerek yalan beyanda bulunmuş ve itiraz etmiş ve bizi mahkemeye vermiş. şimdi biz nasıl bir yol izlemeliyiz. bu masrafları ödemek zorundamıyız. ayrıca aracı satın alırken zaten değerinin çok çok üstünde bi tutara almıştık. kendimizi nasıl bu işte aklayabiliriz. cevaplarsanız sevinirim.

Aklayamazsınız. Aklamayın da zaten.

Ehliyetsiz birine nasıl araba verirsiniz yaa? O ergen ya minibüse değil de bir insana carpsa ne olacaktı? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?

Ödeyin şimdi paşa paşa cezanızı.

Kusura bakmayin ama ehliyetsiz birisine nasil araba veriyorsunuz ya o kazada bir insan olseydi ne olacakti.Bu davadan aklanacaginizi zannetmiyorum.

bir geçmiş olsun der. ben zaten 40milyar para ödeyerek aracı satın almışım. allaha şükürler olsunk cana gelmedi. buda bizim enbüyük tesellimiz. üstelik kazayı yapan yeğenim kanserden kaybettiğim ablamın oğluydu. onada bişey olsaydı vijdan azabından ölürdüm herhalde.

Allah rahmet eylesin, kaybınız icin cok üzüldüm ama bu durumu değiştirmiyor.

Bunun adı sorumsuzluktur.

Birincisi gecmis olsun. Ikincisi, ehliyeti olanlar bile kaza yapiyor. Ehliyeti olsaydi bile bu kafayla kaza yapmayacagi garanti degildi. Masallah , kendine guvenen cok, herkes iyi sofor . Iyi bir sofor dikkatlidir, hiz yapmaz, onunde ne oldugunu gorur tedbirini alir ona gore yavaslar veya durur. Hiz arttikca arabayi kontrol etmek daha zordur. Bir yere iki dakika gec gidince birsey olmuyor. Cana gelen mala gelsin diyemiycem. Bile bile kaza yapiyorsan ne diye mala gelsin ki. Cana da gelmesin mala da. Bir de her gun bu tur haberleri izliyoruz. Bir turlu eksilmiyor. Kan pazari gibi. Bir kere de kendi babasini olduren bir genc vardi. Ne kadar yazik.

Ceza konusunda birsey diyemiycem. Sanirim aklanmazsiniz. Belki size ders olur, bundan sonra ailece yavas gidersiniz. Lutfen cevrenizdekilere de anlatin. Her kaza yapan anlatsa belki akillanir bu millet.

Valla pek kaçısınız yok gibi. Ancak aracı sattıktan sonra kaza yaptılar lafı havada kalan bir laf. Kaza tarihi tutanaklarla bellidir, ee satışta resmi olarak yapıldıysa onunda tarihi belli. Fakat aracı yetkisiz biri kullandığı için herşey sizleri işaret ediyor. .

İyi niyet denişsinizde valla bu konuda iyi niyet pek olmuyor. Yolda deli deli gideni, sağa sola makas atanı görünce direk olarak "kendi başını yesin, masum insanlara birşey olmasın" diyorum. Yani bildiğin beddua ediyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…