merhabalr öncelikle... düğünümde eşimle birlikte gelin arabası olsun diye bi araç kiraladık. şoförlüğünüde 20 yaşındaki erkek yeğenm yaptı. ehliyeti yoktu fakat şoförlüğü hem iyi hemde mahalle içinde, fazla uzun mesafede kullanılmayacağı için onun kullanmasına karar verdik. düğün günümüzün sonrasında aracı teslim etmesi için yeğenime tembihte bulundum tamam teyze sen merak etme teslim ederim dedi. ertesi sabah saat 9da yeğenimi tekrar aradım geciktirmemesini söledim. arabayı evin önünden hiç kımıldatma git anahtarı ver dedim. çünkü rent a car komşumuzdu. o beni dinlemedi. anahtarı alıp sahil turuna çıkmış, 120km hızla radara girmiş. polisin dur ihtarına uymamış kaçmış, polis peşine düşünce bizim oğlan panik yapıp hakimiyeti kaybetmiş ve karşıdan gelen mnibüse çarpmış. araç pert oldu. ehliyetsiz sürücü olduğu için kasko aracın parasını karşılamadı. biz arabayı mecburen aldık. hemde değerinden 10 bin fazla ya. çünkü komşumuza güvendik,piyasayı araştırmadık. karşı tarafın kaza masraflarınıysa bizim servise yaptırması koşuluyla karşılayacağımızı söyledik. fakat kabul etmedi. o servisinde yaptırmış. aradan birbuçuk yıl geçti. rent a car bize dava açmış. yani komşumuz olan rent a car. sebep ise kazaya karışan aracın sahibi masraf talebinde bulnmuş rent a car'ın sahibinden. oda ben aracı sattıktan sonra kaza yaptılar benm sorumluluğumda değil diyerek yalan beyanda bulunmuş ve itiraz etmiş ve bizi mahkemeye vermiş. şimdi biz nasıl bir yol izlemeliyiz. bu masrafları ödemek zorundamıyız. ayrıca aracı satın alırken zaten değerinin çok çok üstünde bi tutara almıştık. kendimizi nasıl bu işte aklayabiliriz. cevaplarsanız sevinirim.