- Konu Sahibi Cikolatta24
...
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlarr yardımınız gerekli...
erkek arkadaşım kasım ayında geçirdiği bi kazada yüzündeki bütün kemikler neredeyse kırıldı şimdi kendine geldi çok şükür ancak alt çenedeki 6 diş malesef damakla beraber olmadığı için zor günler geçiriyor.şöyleki kaza anında arabanın ön cam ağız kısmına geldi ve cam kırıkları alt çeneyi oydu damakla beraber dişleride yok şimdi tedavisine başlamak istiyoruz ancak gittiğimiz üniverste hastahanesindeki doktor ağzının içine bakmadan tedavi masraflarından bahsetymiş tel takılmasından bahsetmiş ve dışarı çıkarmış :S özeller çok pahallı 1.000 dolar diolar şimdi size sorum
-bilen varsa üniverste hastanelerinde 1 diş için ücret ne kadara geliyor
-her durumda dişler önceden telle düzeltilmek gerekir mu
-biz istanbul ve ankaranın tam ortasında bi mevkideyiz gidiş geliş derken yol masrafları dahil özele denk gelir mi üni.hastaneleri 1.200 den başlıyo die duymuştumda
yardım olabilecek varsa çok mutlu olurum kızlar çorba ve belli ürünlerden hariç yiyemiyor üzülüyorum
öncelikle çok geçmiş olsun.
arkadaşınızın durumu zor bir vaka. bunu yapabilmek için tecrübe gerekli. her yaparım diyene aldanmayın. zaten zarar görmüş hassas bir kemiği var, işlemler sırasında daha çok zarar görebilir,kırılabilir vs. yeni yasa ile artık hocalar yeniden fark isteyebiliyorlar. ama belli sınırlar getirildi. özelde çalışan çok deneyimli bir ağız diş çene cerrahı - ki hastane ortamında çalışıyor olması sizin için daha iyi olur - ya da fakültelerde hocaları tercih etmelisiniz. bu da size maliyet açısından çok bir fark oluşturmaz.
doktorun tel tedavisi gerektiğine karar vermiş olması için dişin ve çenenin röntgenini görmüş olması gerekir. arkadaşınızın ağzına hiç bakmadığını söylediniz ama çoğu zaman bu tür vakalarda röntgen daha çok bilgi verir gerekli tedavi hakkında.
dişler çarpma esnasında yerinden oynamış ise, eğik duruyorlarsa, implant için uygun bir alan açılması gerekiyorsa ya da daha az implant kullanarak daha iyi bir tedavi sağlanmak isteniyorsa önce tel tedavisi gereklidir.
doktor sizinle nasıl ilgilendi neye göre önce tel tedavisi dedi bilemem tabi. ama bu tür çarpma olaylarında çok sık öncelikli tedavi tel tedavisi olur.
implantlar hep yurt dışından geliyor. Türkiye de üretim başladı ancak henüz yeterli çalışma yok ne kadar güvenilir belli değil. O yüzden hala ilk tercih alman isveç amerikan ürünleri. bunlar da euro ve dolar üzerinden alınıyor ve fiyatları gerçekten yüksek. 1000 dolar size iyi bir fiyat verilmiş.hele de arkadaşınızın çenesi de problemli olduğu için implantın yerine tutunması için ek malzeme, çenenin kendisini tamiri ek malzeme gerekecektir. bunlar da ayrı masraf. devlet hastanesinde duyduğunuz 1200 tl de normal bir implant hastası içindir.
haklısınız masrafı az olsun istiyorsunuz ama daha ucuz bir şekilde şimdi kurtuldum sanıp sonra implant tutmadı iltihap yaptı kemikte sıkıntılar oldu vs yaşamamak için an az bu miktarı gözden çıkarmanız gerek. devlet üniversitelerinde belki daha ucuza getirebilirsiniz. eğitim vakası diye bir olay var onu sorun, o zaman maliyetin büyük kısmını devlet karşılıyor.
tekrar geçmiş olsun. en azından arkadaşınız böyle bir kazadan sağ kurtulmuş öyle düşünün.