• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil fikrinize ihtiyacım var

Sabir_tasi

Annesinin tıpkısının aynısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.589
398
53
42
Oğlumun üç yaşı yakınfa bitecek iki dişi çürük bazen dişini gösteriyor genelde keyifli şiddetli ağrısı sanırım yok yoksa duramaZ. Gittiğim diş hekimleri dolgu için genel aneztezi önerdi amwliyathane ortamında yapılacakmış dolguları.bazı önemli rahatsızlıkları da var kronik.bu dolguları yaptırmalı mıyım sonuçta riski var.yoksa iki sene sonra kendisi izin verir de yaptırır mı gerçi o zamana kadar o dişler kalır mı çıkamadım işin içinden.iki tane diş için genel anezteziye değer mi siz çürüklerle nasıl mücadele ettiniz.ayrıca ben kendim için de sezeryanda genel aneztezi almadım korkularım var.ben kendi dişimi genel aneztezi ile yaptıramam yoksa korkarım.ben son raddeye kdar bekliyim diyorum ama bir altı ay sonra dişler iyice çürürse bu sefwr diş çekimi için yine genel aneztezi önerilecek.ne düşünüyorsunuz

Geçmiş olsun. Dediğiniz gibi diş çürümeye başlamışsa devamı gelir. Çekilmek zorunda kalır. Yine uyuşturmak için bişey yapılacak sonuçta. İyice araştırın, birden fazla doktora sorun bence.

Daha uc yasindaki bir çocukta nasil iki diş çürük olabilir cok mu şeker cikolata yiyor dislerini sabah akşam fircaliyor mu?
Dolgu yapılmaz o yasta..zaten o disler düşecek yenisi çıkacak..hele genel anestezi asla..
Agrisi varsa iltihap gectikten sonra çeksinler en mantıklısı bu.

Daha uc yasindaki bir çocukta nasil iki diş çürük olabilir cok mu şeker cikolata yiyor dislerini sabah akşam fircaliyor mu?
Dolgu yapılmaz o yasta..zaten o disler düşecek yenisi çıkacak..hele genel anestezi asla..
Agrisi varsa iltihap gectikten sonra çeksinler en mantıklısı bu.
Biberon çürüğü

Genel anestezi değil de sedasyon uygulayacaklardır muhtemelen ama yine de bunu en iyi bilecek olan hekimlerdir.

Şu an biz dişin yerini çürüğün durumunu VS bilmiyorz aklınızdaki soruları diş hekiminizle konuşun bence

Biz önüne geçememiştik canım , benim oğlum 18 aylıkken karşılaştık çürüklerle, düştükçe kırıldı dişleri sonrasında hızla çürüdü ve en kötü yanı iltihap yapması oldu. Birkaç gğn hiç anlayamadık , konuşamıyordu da o dönemde , meşer dişi fena apse yapmış şişince anladık.
üniversire hastanesi kabul etti bizi birtek , genel anestezi ile üst dört dişi çekilmek zorunda kaldı.
Genel anestesi fakat , toplam da beş dakika bile sürmeyen bir uyutma işlemi daha doğrusu tam anlamıyla uyumafı bile , sakinleşti sadece bir iğne ile. Sonrasında herşey bitmiş oldu zaten.
İhmal etmeyin , sedasyon deniyor sanırım varsa şehriniz de araştırın , sizinki biraz daha büyükmüş belki yaptırabilir, uyumadan ama ağzını o işlem sırasında hep açık tutması lazım.
Ondan dolayı genel anestesi isteyebilirler , testlerini yapıyorlar zaten anestezi alabilrmi , almayabilirmi diye.

Çok geçmiş olsun , zor.bir durum ama iltihap ve apse yapmadan tedaviye başlayın sonrası gerçekten çok daha kötü oluyor. :(

Back
X