• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ACİL DÜĞÜN İÇİN PAZARLIK OLAYI(YANİ ALIŞVERİŞ OLAYI?)

rosalinda23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
126
97
48
38
Arkadaslar düğünüme 1 ay kaldı tam ama nisanlimin ailesi ortada yok.Nisan sandigimda ne sabahlik gecelik takimi ne bornoz takimi vs.hicbisey yoktu.Ailem simdi de 1 ay kaldı ne seni alışverişe cikardilar ne bize sordular ne alinacak ne yapilacak diye şaşkınlar.Mesela gelinlik icin provaya gidicem gelinlik altı çamaşırını herkes oglan tarafı alır bekle alsinlar diyolar ama ses seda yok.Acaba dugunden ne kadar önce sizi erkek tarafı alışverişe cikardi?

alt tarafı iç çamaşırnı bile erkek tarafından beklemek de biraz saçma geliyor bana. benim hiç aklıma gelmedi mesela bu, gelinlikçi söyledi provalara iç çamaşırını al da gel diye ismini verdi, ben provadan önce gidip alacağım. bunun için kendinizi doldurduğunuza değmez.
karşılıklı olarak bohça yapmadınız sanırım değil mi? eğer yaptıysanız orda konulmadıysa ekstra konulur mu bilmiyorum. ama beklemek yerine kendiniz alsanız alabildiğiniz kadarını daha az yıpranırsınız.

ayyy canım bencede ya, milletin gazına gelmeyin böyle durumlarda. bizimkilerde beni alışverişe çıkardı bir kere ama düğünle ilgili bir şey alınmadı, kayınvalidem kaban, çanta ayakkabı vs aldı, almasaydı da garipsemezdim. karşılıklı bohça alışverişi olmayacaksa sorun yok bence de. çok istiyorsan nişanlına söyle, ben öyle yapıyorum, "bunu erkek tarafı alır şekerim parasını ver" diyorum yüzsüz yüzsüz :KK48: ama kavga çıkarmıyorum yada içime dert etmiyorum. iç çamaşırımı da kendim alıcam şahsen, kime diyeyim bana çamaşır alın diye.
hatta bir kaç ay önce balayını aldık, sonra ben uçak biletlerni uyguna bulunca hemen kendi kartımla aldım ve 480 TL tuttu biletler, hiç istemedim yani, nişanlım da vereyim demedi ama artık seni beni mi kaldı, 1 ay sonra zaten eş oluyoruz.

ayrıca bornoz takımını nişan sandıgında mı geliyormuş, ilk kez duydum. ben çeyizime almıştım, annemlere de kimse sormadı bir şey lazım mı diye?lazım şeyleri herkes biliyor zaten. ailelerin konuşmasına gerek bile yok. nişanlınla aranda hallet gitsin. boşverin böyle gelenekti adetti bilmem neydi, sonra huzursuzluk çıkıyor.

Back