ayyy canım bencede ya, milletin gazına gelmeyin böyle durumlarda. bizimkilerde beni alışverişe çıkardı bir kere ama düğünle ilgili bir şey alınmadı, kayınvalidem kaban, çanta ayakkabı vs aldı, almasaydı da garipsemezdim. karşılıklı bohça alışverişi olmayacaksa sorun yok bence de. çok istiyorsan nişanlına söyle, ben öyle yapıyorum, "bunu erkek tarafı alır şekerim parasını ver" diyorum yüzsüz yüzsüz
ama kavga çıkarmıyorum yada içime dert etmiyorum. iç çamaşırımı da kendim alıcam şahsen, kime diyeyim bana çamaşır alın diye.
hatta bir kaç ay önce balayını aldık, sonra ben uçak biletlerni uyguna bulunca hemen kendi kartımla aldım ve 480 TL tuttu biletler, hiç istemedim yani, nişanlım da vereyim demedi ama artık seni beni mi kaldı, 1 ay sonra zaten eş oluyoruz.
ayrıca bornoz takımını nişan sandıgında mı geliyormuş, ilk kez duydum. ben çeyizime almıştım, annemlere de kimse sormadı bir şey lazım mı diye?lazım şeyleri herkes biliyor zaten. ailelerin konuşmasına gerek bile yok. nişanlınla aranda hallet gitsin. boşverin böyle gelenekti adetti bilmem neydi, sonra huzursuzluk çıkıyor.