Acil Destek:)

MeseZeytini

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
196
37
118
Kızlar ben 6 snf öğrencilerine sıfatlar konusunu anlatacağm. bunun için bir materyal kullanmam gerekiyor. görsellik olsun, dikkat çeksin, akılda kalıcılığı fazla olsun vs. diye. sizce ne yapabilirm ? ve ya etlkinlik olarak ne kullanabılırım ? haftalardır buna kafa yoruyorm. aklıma gelen fikirler var ama ya tam oturtamıyorm kafamda ya da 6. snf öğrencilerine basit kalacak düzeyde şeyler oluyor. bi yardm etseniz ?

Ya bizim kiz daha 1. sinifta gordu sifatlari. Bu sene de resmen geometri goruyorlar. Ben ilk kez ortaokulda tsnismistim geometriyle. Yeni nesil ogretmenler ne yapmaya calisiyor znlamiyorum. Fazla yukleniyorlar ogrencilere. Bu gidisle seneye uni sinavina girecek duruma gelir heralde cocuk.

valla ablacım ilkokul 1de nasıl görüyor anlamadım ama ben daha ünvdeym. hocalar ne istiyosa MEBde ne varsa onu anlatıyorm.mezun olunca da öyle yapıcaz . ama benm amacım sıkarak değil de eğlenceli bi şekilde öğrenmesini sağlamak. o yuzden smdıden bu sekilde deneym kazanmaya calışıyorm. bıraz yaratıcı fıkırlere ihtiyacm var:)

[/QUOTE]

Maalesef öğretmenler de memnun değil bu durumdan. Ama ellerindeki müfredata, yıllık planlara ve kitaplara göre işlemek zorundalar dersi. Bu tamamen milli eğitimin stratejisi. Yoksa öğretmene kalsa ülkenin her yerinde farklı konular işleniyor olurdu.

açıkçası ben şöyle bir etkinlik yapıyorum. slaytta sırayla nesneler geliyor ekrana araba, adam, kapı, gömlek vb.. her görselde nasıl diye soruyorum. "nasıl araba, nasıl kadın" vs.. bu sorunun bu konuda vurgulanması, hattâ akla kazınması bakımından yararlı ve yeterli olduğunu düşünüyorum. öğrencilerden aldığım her doğru cevabı tahtanın bir köşesine yazıyorum. sonra sıradaki slayta geçiyorum. bu arada sıfatları kırmızı kalemle patlatıyorum." insan. " görsellerin bu şekilde ilgi çekici ve bazen de yaş grubuna göre komik olmasına da özen gösteriyorum. benden bu kadar

diger dillerde de arastırma yaptınız mı?
ingilizce derslerinde renkli ve resimli anlatım cok kullanılıyordu,
arama motoruna adjectives olarak yazarsanız belki daha farklı görsellere ulasırsınız...

Projeksiyon

dramatize ederek yapabilirsin. basit bir senaryo yaz. arkadaşlarını önceden ayarla. "kırmızı kazaklı kız" olsun mesela. " biraz ileride toplanan birkaç kişiyi" işaret etsinler falan filan. en basitinden örneklendirmeye çalıştım. Türkçe öğretmeniyim ve ünv. de bu şekilde sunum yapmıştık çok da beğeni gelmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…