Acil Böcek İstilası

Ocimum basilicum

👶💚
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2018
2.224
3.824
Kızlar acil yardım edin lütfen..
5-6 kilo kuru fasülyem vardı; büyük bir saklama kabında ve mutfak dolabının kullanmadığım bir bölmesindeydi. Depolamıştım. Her neyse kavanoza biraz aktarayım dedim.
Bir açtım dolabı; her yer böcek. Kanatsız siyah küçük bir böcek. Ama nasıl üremiş. Çoğu canlı. Güve değil başka birşey. Hemen çöp torbasına kapla birlikte attım. Elektrik süpürgesi ile süpürdüm. Sirkeli ve deterjanlı su ile sildim. Ama hızlı bir şekilde heryere yürüdüler, tavana perdelere kadar. Saatlerce gözlemledim ve gördüğümü süpürdüm. Başka da göremedim. Sonra Mutfağın kapısını kapattım.
Diğer dolaplar tertemiz; heryeri teker teker kontrol ettim. Hamilelik ağır geçince; temizlik vs hak getire. Ev berbat durumda zaten.
Herşeyi makineye attım.Sonra duş aldım. Temiz kıyafetler giydim ve mutfağa hiç girmedim.
Sonra Annemgile geldim zaten. Burada otururken üzerimden bi tane ölüsü düştü, şok oldum.
Ne yapmalıyım? Biryerlerde yumurtasını vs bırakmış mıdır? :KK43: :KK43: :KK43: Zararlı mıdır? Başına gelen var mı?
Çok huylandım.
Dolabı açana kadar; ne mutfakta ne de evin başka bir odasında bu böceği hiç görmedim.

dolap arkalarina birakmis olabilir. hamilesiniz zararsiz bocek ilaclari var ilaclatin derim.

benimde rafin arkasinda 1 ceviz kalmis, bir suru kurt olmus 1 cevizde. kurttan kelebege donusmusler ben oyle farkettim

mutfakta kelebek gorup aa mujde gelcek ehuhe der gecerdim bir gun gercekle yuzlestim :KK70:

sirkeli su ile sildim cevizi attim ama ilerleyen gunlerde gene vardi rafin tam arkasi yer, firin alti var yumurtlamis heralde ilaclattim birdaha gormedim . cocuklar vs evdeydik bir sikinti olmaz sadece 1 gun su degdirmeyin dedi o kadar.

dolap arkalarina birakmis olabilir. hamilesiniz zararsiz bocek ilaclari var ilaclatin derim.

benimde rafin arkasinda 1 ceviz kalmis, bir suru kurt olmus 1 cevizde. kurttan kelebege donusmusler ben oyle farkettim

mutfakta kelebek gorup aa mujde gelcek ehuhe der gecerdim bir gun gercekle yuzlestim :KK70:

sirkeli su ile sildim cevizi attim ama ilerleyen gunlerde gene vardi rafin tam arkasi yer, firin alti var yumurtlamis heralde ilaclattim birdaha gormedim . cocuklar vs evdeydik bir sikinti olmaz sadece 1 gun su degdirmeyin dedi o kadar.
Çok sağolun.
Peki; İlaçlatmak için mutfağı tamamen boşaltmam mı gerekiyor?
Çok çok huylandım. Güve olsa yine o kadar takmayacağım. Ama bu ne anlayamadım da. Normal saç bitinin büyüğü sanki. :KK43:

Çok sağolun.
Peki; İlaçlatmak için mutfağı tamamen boşaltmam mı gerekiyor?
Çok çok huylandım. Güve olsa yine o kadar takmayacağım. Ama bu ne anlayamadım da. Normal saç bitinin büyüğü sanki. :KK43:
raflarin icini bosaltir bi odaya serersiniz. tum dolap iclerini altlarini arkalarini fayansi vs ilaclar 1 gun sonra silip yerlestirirsiniz.

Aynı durum benim bakliyatlarımda da oldu paket paket mercimek makarna pirinç attım çöpe. Dediğin gibi siyah çipçirkin bir böcek ufak. Ama çok çabuk ürüyor. Ve yavruları da simsiyah ufacık oluyor ben önce yavrularını çay tozları sanmıştım ama meğersem hareket ediyorlar. Bakliyat dolabımı tamamen çöpe attım canım. O dolabın raflarını falan çıkarıp çamaşır su ile iyice temizledim. Bir kaç gün kapağı açık bırakıp havalandırdım. Başka bir dolapta bakliyat olmadığı için diğerlerini silmek durumunda kalmadım. Ertesi gün de bütün mutfağın yerlerini süpürüp çamaşır suyu ile sildim. Bir defa salonda aynı böceği gördüm. Bir daha da görmedim. 2 hafta falan oldu.

X