Acil bir bakn... Doktor olan varsa da memnun olurum

Fountain

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2008
3.199
119
kardesım sıvılcelrınden dolayı bı ılac kullanıyor 80 gundur falan adı zoretanin gunde 40 ml ama yan etkılerı oldukca cok karnım agrıyo dıyor 2 gundur korktum yanı nette arastırdım karacıger fonksıyonları kontrol edılmelı dıyor cevap yazrsanız sevınırım

ben o ilaçtan 7 ay kullandım çok şükür şu an hiç bişeyim yok, ilacı kullanırken o yan etkileri bende yaşadım ama benimki karın ağrısı değil de sırt ağrısı göz kuruluğu falandı. O ilaç yemek yendikten hemen sonra içilmesi gerkiyor aç karnına ya da yemekten çok sonra alındığında yan etkilerini daha fazla gösteriyor. benim doktorumun bana uyardığı şeyleri de yazayım.
1. günde 2 lt su mutlaka içilmeli yoksa böbrekleri çok zarar görür
2. a vitamini içeren domates havuç gibi şeyler mümkün olduğunca az tüketilmeli çünkü ilaç zaten karaciğeri yoruyor birde bu gıdalarla daha da yormamak için
3. baharatlı ve asitli şeyler ayrıca tam yağlı süt yoğurt peynir falan tüketilmemeli sivilcelerin yok olmasına yardımcı olmak için

umarım yardımcı olabilmişimdir

her ay kontrole gitmesi gerekiyor,zaten sorun çıkarsa ilacı keserler

canım o ılacı bende eczanede calısmaya basladıktan sonr ogrendım yan etkıleı cok evet bu yuzden bellı bır doktora bellı aralıklarla muane olması gerekıyor karın agrısı uzun surerse ılac kesılmelı ama bu ılac geercekten bır mucıze ben kullanmak ıstedım ama eczacım pek sıcak bakmadı cok sorunlu cıltlerde kullanılır dedı cok yan etkılerı oldugu ıcın

2 aydır kullanıorum 2 hafta vermiştik ilaca karaciğer değerlerim yükseldi die ama ben o sırada başka bi rahatsızlığımdan dolayı antibiyotik te kullanmıştım yanında o fırlattı karaciğer değerlerimi son bir ay hiç bişi kullanmadım o ilacın yanında şu an normal karaciğer değerlerim ..yane cildimde aham şaham güzellikler olmadı..24 yaşıma kadar mükemmel bi cilde sahibtim bunu kelimelerle ifade etmem olanaksız 1,5 sene önce kızarıklık kabartısı olan ara ara sivilce çıkan kuruyan pütürleşen her uyarıcıya aşırı tepki veren hassas bir cilde sahip oldum :KK43:( doktor rosacea tanısı koydu ve bu ilacı verdi ..yan etkisi ben de çok yok ama daha 2. ayım diedir belki ilerleyen zamanlarda ilaç beni çok zorlayabilir..çok ta farklılık yok cildimde pütürlükler kayboldu yumuşadı kızarıklıklarım duruo ama..

kardeşin her ay düzenli olarak tahlil yaptırmıyormu. bu tür ilaçlarda düzenli tahlil gerekir. eger karacigerinde bir srun olsaydı tahlillerinde çıkardı ve doktru zaten ilacı keserdi. belki başka bi sebebide olabilir. bende bu ilacın benzerini kuallandım benimde kasıklarımda ve sırtlarımda agrılar oldu. doktoruma söylediğimde ilacıbırak dedi. bende bıraktım. sonuçta hiç bişey sağlığımızdan önemli deil.

X