Acil bilgi almam gerekiyor

nazlicannnnnnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2024
4
-1
18
2 hafta önce doğum kontrol hapı kullandım 5 gün ve bıraktım geçen hafta cuma günü de tekrar 2 gün kullandım ve regl olma günüm 17sindeydi bugün de kahverengimsi dokulu gibi ama değil silik lekeler akıyor test yapmam gerekir mi yoksa doğum kontrol hapının etkisimidir

Düzenli kullanmassan hamile kalırsın, ayrıca bırakıp devam ettiğin için leke yapıyor, regl olduktan sonra ilişkin oldu mu o da var tabii test için erken regliden sonra ilişki varsa

Kız doğum kontrol hapı sürekli düzenli her gün aynı saatte kullanılır regli olmadıysan hayırlı olsun ne bileyim test yap bence 🤷🏻‍♀️

Okuduğum bir yerde 3 gün kullanınca korunma sağlanıyor devam ediyor diyordu bende 5 gün kullandım
Böyle bir cahillik olamaz ya. Madem bir şey bilmiyorsunuz gidip doktora danışın. Aktif koruma sağlaması için kullanımının devamlı olması gerekir. Üç gün beş gün kullanıp bırakmakla sadece vücudun hormon dengesini bozarsınız ve hamile kalırsınız. Tam anlamıyla koruyuculuk sağlayana kadar ilk bir ay hapa ilave ek bir korunma yöntemi kullanmanızı önerir doktor. Yani şuan durumunuz muamma,ilişkiniz olduysa hamile de olabilirsiniz.

İlaçların nasıl kullanılacağı prospektüsünde yazar, rastgele abidik gubidik internet sitelerinde değil. Vücudunuza hormon yükleyip geri çekiyosunuz sürekli, ne koruyor ne işinize yarıyor sadece vücudunuzu bozuyosunuz.

X