Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
oğluş candır,can...
Kayıtlı Üye
kızlar sağlık problemi nedeniyle sütüm yok.o yüzden oğluma mama vermek zorundayım.şu an 1buçuk aylık.ilk 1 ay mama da sorun çıkmadı ama şu 1 haftadır mama yemek istemiyor.7-8 saat aç kaldığı oluyo aç olduğu için uyuyamıyo bu sefer.milupa pre aptamil kullanıyoruz.ne yapacağımı şaşırdım.mamadan başka bi alternatifmiz yok ki mecbur mama yiyecekk.lütfen benim gibi sorun yaşayanlarr nasıl çözdünüz bu sorunu.biberonda nukun ve chicconun biberonu kullanıyorum.acaba sorun onda mı kii hiç sanmıyorumm.fikirleirinizi bekliyorumm...
bence sorun mama değil iştahsızlıgının başka bi nedei olabilir 1,5 aylık bebek için 7-8 aç kalmak çok uzun bi süre bence ihmal etme bi dr götür...
canm mama yaramiyor tadini sevmiyor belki degistir mamani baskasini dene ama tabi doktorunun haberi olsun..birde bebekler arada bir bazi zamanlar az mama yiyor ama hemen geciyor..benim kizim 2 bucuk aylik bazan sanki cani istemiyor gibi az iciyor ama guzel uyuyor ve cok keyifli mutluluk sesleri cikartiyor..senin bebegin ne zamandir istahsiz? cok uyuyor ama keyfi nasil?
çok akan delikli biberon verme.mesela benim oğlum 6 aylıktan sonra delik büyünce biberonu bıraktı.sana tavsiyem önce dr.brawns tarzında az akan biberon dene.eğer öylede içmezse bu sefer mamayı hipp yada doktorunun verdiği başka mama dene.hipp her yerde bulamazsan internetten getittir.öncelikle doktoruna sor tabbiki ama biberon delikleri çok fazla.hele chicco en pahalı biberon sanki musluktan akıyor.çocuk boğuluyor nerdeyse.nuk ondan dar ama yinede fazla.nubby iyi diyorlar ama hiç kullanmadım.dr.brownstan çok mennundum.
oğluş candır,can...
Kayıtlı Üye
sağolun kızlar fikirleriniz için.gaz da yüklediler sanki bu 2 gündür kızıma.sorun o da olabilir.keyfi de yerinde görünüyo.ama ben toplam içmesi gereken süt miktarına takmış durumdayım.sizce ne kadar içmeli 1buçuk aylık bebek.alması gereken toplam süt miktarı ne kadar.o kadar değişikşik oldu ki 3 saatte bi bakıyosunuz 90 içmiş bi bakıyosunuz 3 saatte 40 ya da 20 içmiş.bu kadar değişiklik normal mi?sma mama hakkında ne düşünüyosunuz???
sağolun kızlar fikirleriniz için.gaz da yüklediler sanki bu 2 gündür kızıma.sorun o da olabilir.keyfi de yerinde görünüyo.ama ben toplam içmesi gereken süt miktarına takmış durumdayım.sizce ne kadar içmeli 1buçuk aylık bebek.alması gereken toplam süt miktarı ne kadar.o kadar değişikşik oldu ki 3 saatte bi bakıyosunuz 90 içmiş bi bakıyosunuz 3 saatte 40 ya da 20 içmiş.bu kadar değişiklik normal mi?sma mama hakkında ne düşünüyosunuz???
canım sen her seferinde bebeğine 90cc mama yap..yediğini yesin yemediğni dök.bide anlamadım neden pre aptamil kullanıyosun?ben normal aptamil 1 kullanmıştım.başladığımda bebeğim hemen hemen seninki kadardı.mama bebeği zordur Allah yardımcın olsun..
meleğim hoigeldin dünyama
Kayıtlı Üye
aptamil yerine anne sütüne en yakın olan golden goat var onu alsana...
alerji falan yapıyormuş bazı çocuklara ama bence denemekte yarar var! keçi sütü bazlı olduğundan şuanda piyasada anne sütüne en yakın mama olarak bilinir...
30 tl civarında fiyatı...
denedin olmadı ...SMA mama var... oda 2. en iyi mama diyorlar...
bebeğin gazlıysa aptami conformil mama kullanabilirsin sma smilaç kullandık bizde ama çok gaz yaptı bizim oğlandı biz de aptamil conformil kulandık allah şükür geçti biberon chicconun gazlı bebekleri için biberonları var onları kullanabilirsin bende böyle yaptım bunları kullandım tavsiye ederim mamanın dışında yazıyor ne kadar vermen gerektiği zaten ordan bakabilirsin ....