Acil bakar mısınız ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

huysuz77

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2021
95
143
33
Merhaba arkadaşlar. Benim kafam karışık ve beni yargılamadan yol gösterecek kimsem olmadığı için sizlere sormak istedim.
Ben tesetturlu biriydim ve 7 senedir bunu şikayet etmeden devam ettirmiştim. Hamilelik sürecim de hem taşınma hem 5 yas cocuk ve hamilelik derken çok bunalmistim tasindigim yerde iki laf edecek gidip gelecek kimsem yoktu ve cevremde gordugum herkeste sortlu askili giyen tiplerdi ve ben kendimi oraya ait hissetmiyordum. Lohusalik doneminde bir anlik kararla acildim ve hala acigim ama kapali olmayi o kadar benimsemisim ki ne makyaj yapiyorum ne de sac bas ugrasmiyorum. İcim huzursuz ve eski resimlerimle simdi ki beni kiyasliyorum hangisi benim hangisi olmak istiyorum bilmiyorum. Ve ben oyle sort vs de hic giymedim pantolon tisort yani elbise bile gundelikte giymem. Basimi ortmeyi deneyince kendimi iyi hissediyorum ama ne bilim ikna edemiorm nefsimi sanki dogru olan tesetturlu olmam gibi gelse de yapamiyorum ortemiyorum basimi. Ortup bir daha pisman olmaktan korkuyorum

Merhaba arkadaşlar. Benim kafam karışık ve beni yargılamadan yol gösterecek kimsem olmadığı için sizlere sormak istedim.
Ben tesetturlu biriydim ve 7 senedir bunu şikayet etmeden devam ettirmiştim. Hamilelik sürecim de hem taşınma hem 5 yas cocuk ve hamilelik derken çok bunalmistim tasindigim yerde iki laf edecek gidip gelecek kimsem yoktu ve cevremde gordugum herkeste sortlu askili giyen tiplerdi ve ben kendimi oraya ait hissetmiyordum. Lohusalik doneminde bir anlik kararla acildim ve hala acigim ama kapali olmayi o kadar benimsemisim ki ne makyaj yapiyorum ne de sac bas ugrasmiyorum. İcim huzursuz ve eski resimlerimle simdi ki beni kiyasliyorum hangisi benim hangisi olmak istiyorum bilmiyorum. Ve ben oyle sort vs de hic giymedim pantolon tisort yani elbise bile gundelikte giymem. Basimi ortmeyi deneyince kendimi iyi hissediyorum ama ne bilim ikna edemiorm nefsimi sanki dogru olan tesetturlu olmam gibi gelse de yapamiyorum ortemiyorum basimi. Ortup bir daha pisman olmaktan korkuyorum
Ahh canım ölümlü dünya keşke bunun farkında olsak. Yani zaten kıyamet yakın bu belli kimse inkar edemez alametlerin çoğu çıktı. Yani ne gerek var ki açılınca ne oluyor çok merak ettim? Mesela eline fazladan bir şey mi geçti?hayır.(Kesinlikle açık arkadaşlarımızı yargılamıyorum haddime değil zaten ve bir sürü açık arkadaşım var çok da severim kendilerini) Ama zaten kapalıyken sırf nefsin için açılmak bana inanılmaz mantıksız geliyor ne gerek var yani

Acil olan ne tam olarak? Kapan desek nöbetçi tesettür mağazası mı arayacaksınız?

Öncelikle bu sitede dini içerik yasak.

Bunun cevabını burada bulamazsınız. Kendi içinizde çözmeniz gereken bir konu.

Yani iki seçeneğiniz var ikisini de siz yazmışsınız zaten, ama öyle bir anlatıyorsunuz ki ne seçerseniz seçin pişman olacaksınız gibi. Bence bu daha büyük bir sorun. Yanlış bile olsa verdiğiniz kararların arkasında durun. Geriye dönüp pişman olmak için kısa bir hayat yaşıyoruz, böyle ömür geçmez.

Başın örtülü yada açık bu senin hayatın senin kararın nasıl mutlu isen öyle olmasın ama benim hissettiğim sen açıldım diye beni yargiliyorlar mi hakkımda acaba ne düşünüyorlar diye tereddütler yaşadığın için bu sende bir çıkmaza dönüşmüş yoksa içinden gelmeseydi istemeseydin acilmazdin kim ne düşünürse düşünsün sen kendini iyi hissettgin şekilde kalmalisin

Ahh canım ölümlü dünya keşke bunun farkında olsak. Yani zaten kıyamet yakın bu belli kimse inkar edemez alametlerin çoğu çıktı. Yani ne gerek var ki açılınca ne oluyor çok merak ettim? Mesela eline fazladan bir şey mi geçti?hayır.(Kesinlikle açık arkadaşlarımızı yargılamıyorum haddime değil zaten ve bir sürü açık arkadaşım var çok da severim kendilerini) Ama zaten kapalıyken sırf nefsin için açılmak bana inanılmaz mantıksız geliyor ne gerek var yani
Yargilamadiginiz iyi olmus, demekki yargilasaydiniz mazallah uye ne hallere dusecekti?

Konu sahibi H huysuz77 konunun aciliyetini cozemedim ama iciniz, gonlunuz hangi sekilde giyinince rahat ediyorsa oyle giyineceksiniz ve bunu size kimse dayatamaz, asilayamaz, oneremez. Sorunuzun cevabi icinizde.

Meseleyi tesettürü vücudumuzu açma kapama gibi degerlendirerek değil de meselenin derinine inerek cozebilirsiniz.
Şöyle ki; sizin açık veya kapalı olmanız size niçin iç huzur vermiyor? Aslında içinizde eksik olan şey ne? Ne arıyorsunuz deneye deneye? Askılı şort giymek isteyip giymenize engel ne? Veya tesettürlü olmanıza engel olan şey ne?
Cevrenize göre değil iç sesinize göre, hayattan nasıl mana bulacaksaniz ona göre şekillendirin hayatınızı. Bir öyle bir böyle olmak iki tarafada saygısızlık bence..

Yani ne emmeye ne gömmeye geliyon abla sende.
Kapalıyken herkes acık diye acılmak neyin kafası?
Ben acık biriyim.
Ama valla kapalıyken acılanları anlamıuorum.
Bana garip geliyor.

Bu konuda okumalar yapabilirsiniz, videolardan konuyu daha iyi öğrenmeye çalısabilirsiniz.

Çünkü huzursuzsunuz ve bence tesettürlü olmayı sindirmek istiyorsunuz.

Dini vecibeler, toplumun görüntüsüne göre değil Allah'ın emir ve yasaklarını göre yerine getirilir.
Toplumun görüntüsüne göre olsa idi bugün gayrimüslimler İslamiyet'i secmezdi. Ya da müslümanlar gayrimüslimlerin bulunduğu keyfiyette bulunmaz idi.
Dini vecibe,tamamen gönül ve akıl bağlantısında olup Yaratıcı için hareket etme durumudur. Kullar için değil Allah için yaşayınız.

Eğer tesettürü Allahın emir ve yasaklarını gözeterek, onun rızasını kazanma amaçlı tercih ettiyseniz, inanın çevrenizde kimin ne giydiği ne kadar giydiği umrunuzda olmaz.Evet Allah nefis vermiş ama o nefsi yönetecek aklı , bilgiyide vermiş insanoğluna.Siz hangisini istediğinizi kendiniz seçeceksiniz.Günümüzde tesettür öyle durumlara düstü ki insan üzülüyor.Tarz için mi istiyorum farz için mi diye sorun kendinize.Verdiğiniz cevap sonrası hayatınız ona göre şekillenecektir.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Meseleyi tesettürü vücudumuzu açma kapama gibi degerlendirerek değil de meselenin derinine inerek cozebilirsiniz.
Şöyle ki; sizin açık veya kapalı olmanız size niçin iç huzur vermiyor? Aslında içinizde eksik olan şey ne? Ne arıyorsunuz deneye deneye? Askılı şort giymek isteyip giymenize engel ne? Veya tesettürlü olmanıza engel olan şey ne?
Cevrenize göre değil iç sesinize göre, hayattan nasıl mana bulacaksaniz ona göre şekillendirin hayatınızı. Bir öyle bir böyle olmak iki tarafada saygısızlık bence..
Çok iyi diyorsunuz ama kime saygısızlık? Herkes istediği gibi giyinir ve buna saygı duyulur. Bence saygı duymayana saygısızlık olur ancak. Kendi özgür iradesi ile olması kaydıyla ben saygısızlık olarak nitelendirmem. Benim eşimin bir kuzeni var (gerçi biraz bi polar ama) Bazen açılıyor bazen de kapanıyor. Bir bakıyoruz açılmış "böyle daha mutluyum" diyor bazen bir bakıyoruz kapanmış "böyle daha mutlu olduğuma karar verdim" diyor. Benim için öyle ya da böyle fark etmiyor, Karar veremedi diye yargılamıyorum da. Kendi özgür iradesi var sonuçta. Önemli olan iç huzuru.

Dini içerik yasaktır.

Dipnot: lütfen konu başlıklarına acil bakar mısınız, yardım edin vb yazmayınız, kurallar gereği başlıklar içerik hakkında fikir vermelidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X