• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil bakar mısınız? Başına gelen var mı

Simerenyaas

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2017
141
62
13
Kızlar sabah iş mailine bı mail geldi yabanci sürekli geliyordu ama onları hiç açmadım ilgilendirmiyor diye siliyordum. Bunda rar dosyası vardı salak gibi açtım onu. Açtım birkaç dk sonra excell ve pdfler değişti hep. "4K718..."le başlayan bı şeye dönüştüler sonrasında Chrome "yoko..." diye bi şeye dönüştü kullandigim muhasebe programı, barkod programı hata verdi. Bilgisayarcı uğraştı baya her şeye şifre konulmuş şimdi diyor ki bana en az 3000-5000 isterler bunu yapmak için. Napicam ben aglicam şimdi keşke hiç tiklamasaydim offff

ya bu çok bilindik bi hacklenme olayı. o para yollama ile kurtulabileceğiniz bişey de değil. profesyonel yardım almayı deneyin ama dönüşü olacağını sanmıyorum. muhasebe programını yedekliyordunuz değil mi?

ayrıca o ağa bağlı başka bilgisayarlarda da problem olabilir. ortak ağda iseniz çıkmanızı öneririm.

geçmiş olsun.

http://www.teknolojioku.com/haber/c...enir-sifreli-dosyalar-nasil-acilir-24196.html

ya bu çok bilindik bi hacklenme olayı. o para yollama ile kurtulabileceğiniz bişey de değil. profesyonel yardım almayı deneyin ama dönüşü olacağını sanmıyorum. muhasebe programını yedekliyordunuz değil mi?

ayrıca o ağa bağlı başka bilgisayarlarda da problem olabilir. ortak ağda iseniz çıkmanızı öneririm.

geçmiş olsun.

http://www.teknolojioku.com/haber/c...enir-sifreli-dosyalar-nasil-acilir-24196.html

Yedekliyordum ama son 2-3 haftanın yedeği yok. Napicam şimdi bana kaldı resmen ya. Profesyonel yardımdan kastiniz nedir

Cryptolocker virüsü gelmiş. Fidye isterler bilgilerinizi vermek için. İnşallah bilgi işlem backup alıyordur. Para filan göndermeyin sakın. Dosyalarinizi kurtaramazsiniz artık.

Bizim şirkette arkadaşın başına geldi. Oldukça deneyimli bir bilgisayarcı iki günde kurtarmıştı bilgisayarı . İçindeki bilgileri de kurtardı Allahtan.
O zaman bize , keşke bilgisayarı hiç kapatmadan bana telefon açsaydınız, daha çabuk kurtarırdık , buraya kadar getirmek zorunda kalmazdınız demişti
Sonuç kurtaran kurtarıyor. Deneyimli birisini bulmanız lazım

Cryptolocker virüsü gelmiş. Fidye isterler bilgilerinizi vermek için. İnşallah bilgi işlem backup alıyordur. Para filan göndermeyin sakın. Dosyalarinizi kurtaramazsiniz artık.

Offf baktım şimdi baya bilindik bı virusmus. Konuştum bilgisayarciyla para gönderip yaptırdıkları çok olmuş yapmadıkları da olmuş. Umarım halledilir

Onlara para yollamaktansa bu işlerle ilgilenen deneyimli bir bilgisayar uzmanı bulun, ona verin o parayı bilgilerinizi kurtarsın. Geçmiş olsun.

Para göndersen de düzeltmeyebilirler. 50-50, tamamen insafına kalmış. Boş yere parandan olma diyorum.

Çözebilen çok az kişi vardır. Bulursan yaptır, yoksa pc'ye format atmak tek çare, ama bilgisayda hiç bilgi kalmaz tabi.

Para göndersen de düzeltmeyebilirler. 50-50, tamamen insafına kalmış. Boş yere parandan olma diyorum.

Çözebilen çok az kişi vardır. Bulursan yaptır, yoksa pc'ye format atmak tek çare, ama bilgisayda hiç bilgi kalmaz tabi.

Ağustosa kadar yedekledim gerisi yok umarım faturası bana kesilmez..

Canım bizim bilgisayarlarada hacker saldırısı olmuştu. para gönderme sakın. uzman bir bilgisayarcı ile görüşün. halletsin. bizim görüştüğümüz yerin telefon bilgisini verebilirim istersen

Back
X