• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil aof uygarlık t ve iletişim notları

sumeyra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2006
30
0
86
44
Eskişehir
arkadaşlar aof 1. sınıfım ve acil olarak iletişim ve uygarlık tarihi tüyo soru ve notlarınıza ihtiyacım var çok buldum ama deneyimli olan arkadaşlarımızdan bu iki ders hakkında yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürlerfisfisfis
 
bende uygarlık ve iletişim bulamadım murat yayınlarından çalışıyorum ama yeterlimi bilmiyorum çıkmış soruları hangi sitede bulabilirm kıslar.
 
kızlarr bende aof buro yonetimi okuyorum aof kendı sitesi okadar faydalıkı anlatamam ordan girip butun istediklerinize ulasabilirsiniz ben ordan calisiyorum genelde ve alistırma bolumu var cok guzel hazırlamıslar oraya bakın birde sınav var ordada 1999 dan 2008 kadar butun cıkmıs sorular var cok guzel bence cogunu cozebiliyorum siteden cıkmıs sorulardan baya bi netim var basarilar
 
İletişim= anlamların paylaşım sürecidir.

İletişim süreci ve sürecin öğeleri;

*kaynak
*ileti
*kanal
*araç
*hedef/alıcı

Gürültü=kaynak ve hedef tarafından öngörülmemiş ,istenmeyen ve iletişimin kötü işlemesine ya da tümüyle engellenmesine neden olan şeylere denir.4’e ayrılır;

*fiziksel gürültü kaynakları
*fizyo-nörolojik gürültü kaynakları
*psikolojik gürültü
*toplumsal-kültürel gürültü

KÜLTÜR=>el değmemiş doğaya karşı ,insan varlığının ve etkinliğinin vazgeçilmez ve ayrılmaz bir parçası ve bütünüdür.

Genel kültür:herhangi bir ülkenin ve toplumun hakim inançları,değerleri,hareket tarzları ve yaptırımlarının türleri temelde o ülkenin gene kültürünü oluşturan parçalardır.

Alt kültür:genel kültürdeki bir takım değerlerin ve inanışların paylaşılması,fakat aynı zamanda bazı kişilerle ,yine o toplum içinde başka değerlerinde paylaşılması biçimnde tanımlanır.

Karşıt kültür:toplumun bir takım değerlerine ters düşen bir kültür alt grubu biçiminde tanımlanır.

Kültürel yayılma:belli bir toplumda ,dıştan içe doğru yada içten dışa doğru maddi ve manevi öğelerin sürekli olarak yayılması.

Kültürleme:doğumdan ölüme kadar ,bireyin toplumun istek ve beklentilerine uyacak şekilde etkilenmesi ve değiştirilmesi.

Kültürleştirme: kültürel yayılma süreci ile gelen maddi ve manevi öğelerle ,başka kültürlerden birey ve grupların ,belli bir kültüre gitmesi ve karşılıklı etkileşim sonunda her ikisininde değişmesi .

Kültürlenme:belli bir toplumun alt kültürlerinden yada farklı toplumlardan kopup gelen birey ve grupların buluşması ve etkileşim süresi sonunda , genel kültür ve alt kültürlerde bulunmayan yepyeni bir birleşime varılması,ulaşılması.

Kültür şoku:bir kültürden başka bir kültüre giden bireylerin,yeni kültüre uyum saglamakla karşılaştıkları güçlükler,sıkıntı ve bunalımlar , gösterdikleri tepkilerdir.

Zorla kültürleme:bir kültüre üye birey ve grupların,başka bir kültür tarafından zorla değiştirilmesi.
Kültürel özümseme:bir kültürel sistemin başka bir kültürel sistemi,giderek kendine benzetmesi ve egemenliği altına alması.

Kültürel bütünleşme:bir kültürün özellikle kurucu öğelerinin kültürel yapıdaki dengeli bütünlüğü saglayacak biçimde karşılıklı olarak birbirine uyarlanması süresi ya da durumudur.

Kültür değişmesi:bir kültürel yapının kendiliğinden ya da zor yoluyla değişime ugraması.

Kitle kültürü:üyeleri çoğunlukla kişilikleriyle değil,bir yığının kimliği silinmiş bilinçli bilinçli irdeleme gücü yitmiş birimleri olarak duyan,düşünen ve davranan toplumun kültürüne denir.

KONUŞMA=>duygu ve düşüncelerimizi.görüp yaşadıklarımızı karşımızdakilere sözcükleri seslendirerek gönderme,iletme işidir.

Konuşmayı oluşturan etmenler;ses,boğumlama,konuşma dinamiğisözcük hazinesi ve biçem(üslup)’dir.

Konuşmanın öğeleri;
*dinleyici
*ortam
*konu
*konuşmacı

Konuşma türleri;
*bilgilendirici konuşma
*özel durumlarda konuşma
*ikna edici konuşma

DİNLEME=>dinleme ile ilgili üç nokta önem taşır
 
ben uygarlık tarihine kendi önemli buldğum notları çıkardım ve murat yayınlarındaki soruları çözdüm ve geçtim tavsiyem bu çıkmış sorulara bakarsan çok ağır bulursun
 
Back