Acil Acilll Bronkoskopi hakkında!

firefly38

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
180
3
116
Arkadaşlar şuan canım çok sıkkın.....

Dün akşam kızım (33 aylık) kabuklarını temizlediğim yer fıstığını yerken birden öksürmeye başladı.Aralıklarla yarım saat öksürdü.Gece yattığımızda boğazından hırıltılı bir ses geldiğini duydum.Resmen ötüyor gibi.Acil cocuk bölümüne götürdük.Fıstığın akciğere kaçmış olabileceğini söyleyip 2 yönlü rontgen çektiler.Rontgende bişi görünmedi çiğerleride duyamadılar ama anlattıklarınızdan yola çıkarak bronkoskopi yapılması gerektiğini söylediler.Ama birde gögüs uzmanımız incelesin dediler.Uzmanı çağırdılar ama uzman bornkoskopi de % 1-5 oranında ölüm riski var kabul ediyorlarsa gelip bakayım diyince korktuk ve biraz daha gözlemleyip gelelim diye ayrıldık.Sabaha kadar kesintili olarak hırıltı geldi boğazından sabah bronkoskopi hakkında biraz internette araştırma yaptıktan sonra tekrar tıp fakültesi gögüs bölümüne yönlendirilmemizle bir doktora daha gösterdik .Şuan ziyaret için kayserideyiz ve bronkoskopi yapan çocuklar için birtek bu fakülte var.Dr gece çekilen röntgeni inceledi ciğerleride dinledi ama ciğerlerde olsa bile kendini belli etmeme oranı % 25 biz bronkoskopiyi öneririz dedi.Ama genel anestezi uygulanacağıu için riskleri var dedi.Yaptırmazsanızda eğer içerde fıstık kaçtıysa ilerde ödem sonucu enfeksiyon ve zatüreye çevirebilir dedi.Çaresiz yarın için randevu aldık.Ama çokkkk korkuyorummm.Aranızda böyle bir tecrübesi olan var mı???

Lütfen duaa edin minik kuzuma(((

Merhaba

Oncelikle cok gecmis olsun diliyorum insallah prensesiniz iyi olacak, daima pozitif dusunun
Sanirim yarin islem yapilacak , bronkoskopi islemini kizinizi muayene eden dr. un yapmasina dikkat edin. Bende bronkoskopi oldum ve benim dr um muayene eden kisinin yapmasinin onem tasidigi bilgisini vermisti bana.

merhaba,

18 aylık bir bebeğim var. söylediğiniz şeylerin aynısı başıma geldi. bronkoskopi yaptırdınız mı ve şuan nasıl sonrasında bır sorun oldu mu ? bizde randevu aldık. 3 gün sonra yapılacak.

Hepinize geçmiş olsun arkadaşlar.. bronkoskopi yaptırdınız mı acaba bebişlerinize.. biraz bilgi verir misiniz..

20 aylık bebeğime badem kaçması sebebiyle bronskoskopi yaptırdık.Süreç cok benziyor.Yasadiğim şehirde hiçbir özel hastane bu işlemi yapamadı.Mecburen eğitim araştırma hastanesine gittik.Çocuk cerrahı işlemi yaptı.Hastanede 5 gün kaldık.Ameliyat sonrası hırıltı sesi ve düdük ötme sesine benzeyen garip ses ve öksürük azaldı.Garip ses,yani balonu şişirip bırakınca çıkan sese benzeyen ses, ya da tiz bir düdük sesi benzeri ses yok oldu.

Ameliyatla sol bronştan badem parçaları çıkarıldı.Doğrusu böyle bir durumda seçme şansınız ve bekletme şansınız yok.Bir an önce olsun . Çünkü akciğere inerse daha büyük sıkıntı olur.Bu arada biz bugün taburcu olduk.Geçen haftadan beri koşturuyoruz.Geçmis olsun.

Geçmiş olsun sizin açık ameliyat mı oldu. Oğlumun da 2 buçuk yaşında bronoskopi olmuştu badem kaçması nedeniyle. Bizi 1 gün yatırıp taburcu etmişlerdi

Yıllar sonra çok geçmiş olsun Kaderdaşım
10 aylik bebeğime de muhtemelen bronkoskopi yapılması gerekiyormuş
İstanbul ve çevresinde güvenilir bir hastane ve doktor arıyorum
Çok zor durumdayım
Yardımcı olursanız size ölene dek dua ederim

Çok zor durumdayım

Çok zor durumdayım

Çok zor durumdayım

Uzun zaman sonra çok geçmiş olsun Kaderdaşım
Çok zor durumdayım

Merhaba, geçmiş olsun umarım sıkıntısız atlattınız. Bize de aynı olay oldu, soracağım şey coçuk cerrahi mı yapmiş yoksa kbb uzmanı mı yoksa göğüs mu bir de nerde yaptınız İstanbul day sanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…