2 dersaneye gittim ama yardım etmediler ve okulada gittim rehber öğretmenler izinliymiş oda olmadı tek kaldım yaniCanım benim yardım etmek isterdim ama benim zamanımda sistem değişikti. O yüzden yardımcı olamıyorum. Sana tavsiyem; git bir dershaneden yardım al. O dershanenin öğrencisi olman gerekmiyor; gelen her öğrenciye tercihlerini yapmada yardım ediyorlar. Hem sorularına cevap bulursun hemde beraber tercih listeni oluşturursunuz. Tercihlerini kendi başına yapmamanı öneriyorum. Riskli ve ciddi bir iş.. İstediğin yeri kazanmanı diliyorum..
Neden yardım etmediler ki ? Başka bir dershaneye git sende..2 dersaneye gittim ama yardım etmediler ve okulada gittim rehber öğretmenler izinliymiş oda olmadı tek kaldım yani
yani kendi bölümüme tercih yaptığımda diploma puanı mı obp mi yoksa ygs puanıyla mı alıcaklarMeslek lise mezunları kendi alanlarındaki 2önlisans programlarına sınavsız geçiş yapabiliyorlar. Bunun koşullarından biri OBP. Ama öncelik değil. Alan dışı tercihlerine sıralama daha kesin sonu verir. Açıklamalar kılavuzun sonunda yer alıyor ordan bakabilirsin
ben şimdi tercihlerimi yapıcam obp puanıma göre yapıyorum o zaman?Kendi alaninda Öncelik METEB içi yada dışı olmasıdır. Ondan sonra OBP bakılır. Yani Istanbuldaysan vandaki kişinin OBP 500 olsa bile istanbulda bölümlere öncelikli olarak yerlesirsin.
Kendi alanında kendi bölgede evetben şimdi tercihlerimi yapıcam obp puanıma göre yapıyorum o zaman?
Farklı şehirde yaparsamda aynı mı obp mi yaniKendi alanında kendi bölgede evet
farklı şehir tercih edersen öncelik o bölgedeki ogrencilerdedir. Onlar tercih etmezlerse OBP ye göre yerlesirsinFarklı şehirde yaparsamda aynı mı obp mi yani