sizlere göre çok yeniyim :) mezuniyet için staj uygulamasını ders anlatımıyla tamamlamak gerekiyor malumumuz. yarın benim için sunu günü. kitap new bridge to success aslında aktiviteleri fena sayılmaz ama ben nasıl warm up kullandığınızı öğrenmek istiyorum. ya da bana önermek istediğiniz birşey var mı?
yardımcı olmaya çalıştıgınız için teşekkür ederim. google'dan yardım isteseydim, google'dan isterdim. buraya yazmazdım. ben bu alandan yararlanmak istedim ancak cevap gelmedi zaten. kendi deneyimlerimde sunumu çoktan yaptım, 95'le staj dersimi anlattım.
perfect tense en kapsamlı ismi. (present perfect, past perfect, future perfect kapsar) present perfect de ona göre alt dalları barındıran bir tense'dir. (bkz. present perfect simlpe, present perfect contunious, ...) görüldüğü gibi böyle bir tense vardır. have/has + v3 diye nitelendirdiğimiz kalıbın ait oldugu yapıdır.
çok özür dilerim hiçbir ingilizce öğretmenine ingilizce dersi vermek gibi bir amacım da cürretim de yok zira ben buraya yardım istemek için yazmıştım. ama bana mesleğimi öğretmeden önce tavsiye ettiğiniz google amcanıza sorarsanız bahsettiğim şeyin var oldugunu o da size söyler.
benim çok tipik bir örneğim vardır , gerçi warm up gibi değil ama öğrencilerin bu tense i anlamaları daha kolay oluyor :
it has snowed, there is some snow on the cars...
aslında pek de sorunun cevabı olmadı ama neyse....