Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi acil : 3. ayda aşı yaptırdınız mı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

incibilge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
39
0
86
Bursa
arkadar bebeğim 4 aylık
3. ay kontrolunde dr bu ay aşınız yok demişti.
bugün kartını kontrol ettiğimde 3. ay aşısı olarak bcg görünüyo ama bize yapılmadı bu aşı lütfen yanıt yazarmısınız

merhaba benim oğlumda 4 aylık biz kıbrısta yaşadığımız için burda bcg aşısı yani verem aşısı yok onun yerine zehirli ishal için özel bir aşı yaptırdık biz.ama buradaki doktorum yazın Türkiyeye gittiğinizde mutlaka verem aşısını yaptırın dedi yani sen de şu anda yaptırabilirsin illa 3.ay olacak diye bir şart yokmuş.sen gene de doktora danış istersen

canım aşılarını özelde yaptırıyorsan ve devletin aşı takvimiyle kıyaslamış olabilir misin
bende aşılarımızı özelde yaptırdım ve verem aşısı bildiğim kadarıyla sağlık ocağında yapılıyo
kaçırdığın hiç bir aşı için panik olma canım mutlaka telafisi oluyor aşılarda

Bence bağlı olduğunuz sağlık ocağına gidin ve size bir aşı kartı düzenlesinler...Orada hangi aşının hangi tarihte yapılması gerektiği yazıyor...En sağlam yöntem bu bence...

3.ay dolmadan verem aşısının yapılması gerekiyor ayrıca yine bu ayda 5'li karma aşısı ve pnömokok aşıları ile özel olarak rota virüs aşıları yapılıyor. Eğer verem aşısını kaçırırısanız sanırım 5.aya kadar verem kapsamında bebişinize test ve verem aşısı yapılıyor yani iki aşı olmak zorunda kalıyor. Siz yinede doktorunuza danışın. Sağlık ocaklarında verem aşıları ayda sadece 3-4 gün yapılıyor bu süre ay içindeki haftalarda bir gün olarak belirleniyor bunun dışında verem dispanserlerinde hergün yapılıyor die bliyorum.Sağlık ocaklarında belirli günlerde yapılmasının sebebi aşının kişiye özel olmaması yani tekli olmaması.

kızlar ben kontrole götürdüm bebeği dr endişe etme ben 2. ayda yapmıştım aşısını dedi.
ama vakit bulup yazamadım sizlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…