Acıl 1.derece yanık

ceyda_1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
521
1
kızlar 4 gun once koluma cay dokuldu ve yandı bıkaz yerde ıkıncı derce ve bırıncı derece yanıklar olustu elımden dırsegıme kadar suan sargılı hastanede pansumanını yaptırdım fakat herkez bırsey soyluyor acık kalsın ıylesmez dıyolar kımıde sargılı dursun elme puresı yap krem kullanma falan fılan basından gecenler bırseyler soyleyebılırmı neyapmalıyım ız kalmması ıcın 2ay sonra dugunum var:KK43:

Canım sen etrafındakilere pek bakma, doktorların bilgisi daha yararlı oluyor bu konuda. Aklına takılan soruları doktoruna sorman en mantıklısı. Geçmiş olsun. olumunekankayizsmile

çok gecmıs olsun bana gelen bır maıl vardı paylasmak ısterım
yumurta akını cırpıp yanıgın uzerıne dokmek gerekıyormus
yumurtanın akı cıvcıvın besınıymıs ve anne karnındakı plesanta ıle gorevı aynıymıs
kolajen ve elastın bakımından zengınmıs ve yanıgı onarırmıs
eger sureklı devam edersen duzelebılırmıs ben ınanıyorum yıne de karar senın
hıc ız kalmadıgını yazmıslardı gun ıcınde tekrarlanmalı demıslerdı
sadece akı cırpılıp cıldı kaplayacak sekılde dokulecekmıs

yanı elma puresının ıcınde ne var mı?yumurta akında proteın oldugu kesın
bana mantıklı geldı

siz doktorunuzu dinleyin iz kalmasın derken hem daha büyük acıya yada geçmesi imkansız lekelere maruz kalmayın, düğününüzde hiçbişey yapamazsanız pudrayla falan olabildiği kadar kapatırsınız, geçmiş olsun..

tesk.ler yuuyrta akını bende bır maılden duydum yara ıylestıgınde denemı dusunuyorum umarım gecer

Geçmiş olsun...eğer iz kalmasını istemiyorsan teramisin die bir merhem var onu sür derim antibiyotik içerikli olduğu için yanık olan bölgeyi kısa sürede iyileştiriyo ve iz hemen hemen geçiyo ben yanık dahil bütün yaralarda kullanıyorum çok etkili bir krem..fiyatıda ucuz eczaneden temin edebilirsin
...

Geçmiş olsun...eğer iz kalmasını istemiyorsan teramisin die bir merhem var onu sür derim antibiyotik içerikli olduğu için yanık olan bölgeyi kısa sürede iyileştiriyo ve iz hemen hemen geçiyo ben yanık dahil bütün yaralarda kullanıyorum çok etkili bir krem..fiyatıda ucuz eczaneden temin edebilirsin
...

eet bılıyorum ondan var bende ama suan daha yanık yenı bıkac gun once oldu umarım gecer ya ız kalmaz dugune kadar gercı buna sukur yuzumede gelebılırdı sıyırdım

basimdan gecti.
benimde bacagima ocakta kaynayan cayin suyu dokuldu. kesinlikle oncelikle dr kontrolunde ol.
benimki 2. dereceydi. yaklasik 10 gun pansuman yapildi hacettepede. ust deriyi gazli bezle bastirarak soydular 2-3 kere.
pansuman bitince aciliyo sargi. kesinlikle elma puresini tavsiye ederim. madecassolun faydasini cok gordum. 6 ay boyunca silikon sardim bacagima tenim puruzsuz olsun diye. ben cok cektim ama :sinifsinif:
benim gibi kimse uzerine dusmemistir yanigin. buna ragmen belli belirsiz bir iz var. cok dikkatli bakinca belli oluyo. yanik cok kotudur. gecmis olsun

çok gecmıs olsun bana gelen bır maıl vardı paylasmak ısterım
yumurta akını cırpıp yanıgın uzerıne dokmek gerekıyormus
yumurtanın akı cıvcıvın besınıymıs ve anne karnındakı plesanta ıle gorevı aynıymıs
kolajen ve elastın bakımından zengınmıs ve yanıgı onarırmıs
eger sureklı devam edersen duzelebılırmıs ben ınanıyorum yıne de karar senın
hıc ız kalmadıgını yazmıslardı gun ıcınde tekrarlanmalı demıslerdı
sadece akı cırpılıp cıldı kaplayacak sekılde dokulecekmıs

canım doğru bir mail
bende kızımın ellerine uyğuladım ütü yanığıydı
belki avuç içi olduğu için hiç iz kalmadı

benım kardesımınde kaynar suyla yanmıstı bacagı yapın demıyorum doktora gıdın ama annem yarayı kapatmadı ve elma suyu surdu ve bır t.... ıle baslayan bır merhem surdu sukur suan hıc leke yok gecmıs olsun yanıgın derecesıde onemlı doktoru ıhmal etmeyın

elma puresını ben guneste asırı yanmıstım kabracılar olmustu o zamanda kullandım ıyı gelmıstı ...bunu bız komsumuzdan duymustuk kızıyla cay getırırken carpısmıslardı gogsune dokulmustu surmusler leke kalmadı demıslerdı ordan bılıyor annem

elıme okulda cay dokuldu dahası plastık bardak elımde erıdı baya canım yandı hemen bı hocamız elımı tutdu gıbı şeker kavanozuna koydu yanık anında seker konmaı ız kalmasını onluyomus..aklınızda bulunsun..

tesk ederım kızlar yarayı acıkta bıraktım sargı bezı yapısıyo cıkarırken ıylesen derıyıde kaldırıyo bı kabul olussaydı hepsını denıycektım hala yara suan baktıkca mıdem bulanıyo allahın ıznıyle gececk ıns.

yumurta akını deneyeblirsin... benim yüzüm yanmıştı iki yumurta beyazıyla bir fincan susam yağını çırpıp sürmüştük baya iyi oluyor iz falan kalmadı ....geçmiş olsunn..

yumurta akını deneyeblirsin... benim yüzüm yanmıştı iki yumurta beyazıyla bir fincan susam yağını çırpıp sürmüştük baya iyi oluyor iz falan kalmadı ....geçmiş olsunn..

tesk.ederımpekı yara ıylesıncemı yoksa sımdımı surecegım onu anlayamadım

minici silikon sardım demıssınız
benevde silikon spray diye bir ürün var bu ızler vs ıcın ne derece fayda gorursunuz bılmem ama
su durumda kesınlıkle onerırım

ceyda bence sen yumurta akına basla canım
ne olur kı suruver gıtsın bak ız de kalmıyormus
cunku yanık dokuda azalma yapar belkı onu kapatır

canım geçmiş olsun ne yapılır bilmiyorum ama
Sakın su topladıysa kendin patlatma ve asla pamuk değdirme
Sargı bazi kullan gerekirse pamuk kalırsa birde onu tek tek temizliyorlar
Rabbim yardımcın olsun şifa versin
Benim annemin yüzü yanmıştı düdüklü patladı
Kremlerini düzenli kullandı ama hiç sarılmadı hiç kapatılmadı bir yeri yüzünde
İz kalmadığı gibi bebek gibi bir cilt oluştu yumuşacık pürüzsüz
Allah yardımcın olsun inşallah iz kalmadan kısa sürede geçer