Açıktan Üniversite

HaRBiGuZeL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
73
24
Merhaba arkadaşlar bu sene Ygs girdim. Açıköğretim fakültesine yazılmak istiyorum ama Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi veya Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Hizmet(Lisans) bu iki bölüm arasında kaldım. Hangi bölümde iş şansı veya Kamuya girme olanağı daha çok. Sizce hangi bölümü okumalıyım. Şunları' da belirtmeliyim ki Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Hizmet harç ücreti dönemlik 1000 TL civarı çalışmak için kitap'da vermiyorlar, derslerin işlenişi ve vize sınavları internet üzerinden oluyormuş.

yazdıgınız bölüm ne olursa olsun çalışma hayatına dair bir düsünceniz var mı?
herkes lisans egitimini o alanda meslek edinmek icin alıyor degil...

eger icinize sinmiyorsa hicbirini yazmayın. bir yıl daha calısın. iş işten gectikten sonra tekrar başa dönmek de zor gelir.

iş icin soruyorsanız sosyal hizmetler derim.
kamu yonetimini isim yapmıs okullarda örgün egitimde okuyanlar bile sıkıntı yaşıyorken o alanda geleceginizin pek parlak oldugu söylenemez.

eşim de sosyal hizmet tercih edecek
puanınız kaç

Hangi mesleğe yatkın olduğunuz çok daha önemli

Sadece istihdamsa amacınız, bi memur olayım da gerisi hallolur diyorsanız Sosyal Hizmeti tekrar bi araştırmanızı tavsiye ederim. Hangi gruplarla çalıştıklarını biliyor musunuz mesela, engelli bireylerle çalışabilecek misiniz, yaşlılara karşı merhametli misiniz, genel anlamda sonsuza yakın sabrınız var mı, herhangi bir ırka/dine karşı yıkamadığınız önyargılarınız var mı, çocuklarla aranız nasıl, toplumsal sorunlara ne derecede ilgilisiniz... önce bunların cevabını verin.

Meslek öyle yıllık harç miktarına ya da kitap veriyorlar mı bak bakayım, yılda kaç kişiyi memur ediyorlarmış... diye seçilmez. O şekilde seçim yapanların arkasından milletçe sövüyoruz zaten.

Bahsettiğim grupları düşündüğünüz zaman "Ayy ben çocukları çok severim vs." diyorsanız yine yanlış mesleği düşünüyorsunuz
Çocuk gelişimi falan okuyun o halde

Özellikle Yaşlı ve Engelli gruplarla çalışmanın kaçarı yok sosyal hizmetlerde
Tekrar düşünün derim

eğer illa bu iki bölüm diyorsan sosyal hizmetleri seçmelisin. internet üzerinden oluyor sınavlar ve çok kolay oluyormuş. bizim de patronun yeğeni giriyor internet üzerinden sınava elime kitabı alıyorum cevapları işaretliyorum diyor. Bu mesleği yapacak birisi olarak meslek hakkında ne kadar bilgi sahibi olursun bilemem ama

vizeler %20 etkiliyormuş ve internetten
ama finaller test şeklinde ve normal Açıköğretim sınavı gibiymiş
o mesleği yapacak insanların da empati yeteneğinin güçlü olması Lazım
hastanelerde huzurevlerinde çocuk esirgeme kurumlarında sorunları olan insanlarla ilgilenecekler sonuçta

Sosyal hizmetler alımı çok olduğunu sanmıyorum fazla degil. Kamu yönetimi sanki daha iyi gibi devlet atamaları için. Ama hem kamu hem özel sektörde çalışmak için İktisat iyi bir seçenek.

sosyal hizmetler gözde $u an ama akibeti ilerde ne olur bilemem
Kamu yönetimi mezunuyum 2012 de mezun oldum issizim is bulma sansimda yok denecek kadar az.

Memur olmak şu anki sistemde çok da kolay değil ki

Kpss de atanacak puan almak hele de kamu yönetimi gibi alanlarda çok zor

Üni sınavına benzer konular ve örgün eğitim okuyacak kadar puan almış kişilerin arasından sıyrılmak gerekiyor

Üniversite sınavında yüzde birlik dilimdeki bir okulu kazandım bitirdim kpss den 80 aldım ama hiçbirlere atanamıyorum mevcut şartlarım ile

Kpss ye bel bağlamak yerine özel sektörde de getirisi olabilecek alanları araştırın işletme iktisat vb uzak durun

Yönetici asistanlığını adalet vs değerlendirin

Sosyal hizmetlerin is alani iyi. Eger bir idealin yoksa illa su bolumu okuyacagim su meslegi yapacagim diye sosyal hizmetleri secebilirsiniz.

yetmeyebilir sanki geçen seneki puanları daha yüksek eşimin 301 puanı var ama biz de çok emin değiliz yerleşeceğinden. istiyorsanız inşallah olur.
Gecen sene taban puan 255 gözüküyor. Bazı açikogretim burolarina sosyal hizmet bölumune kac puanla girerim diye sordum. O belli olmaz tercih eden sayisi puani belirler dediler.

İş imkanı açısından açıköğretimin avantajı olacağını sanmıyorum. Pek istemezler.. Açık söylemek gerekirse. Lisans mezunu olursun kendini gelistirirsin. Yaşadığın şehir erzurum değilse yani başka şehirde yaşıyorsan, erzurumdakinin sınav zamanları orda olman gerekir. ve sanırım devam mecburiyeti de olur. Devamı araştırman lazım. Açıköğretim de yaşadığın şehirde vardır sanırım bürosu. Daha rahat olur. Kamu yönetimi de sosyal hizmet de iyi bölüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…