• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açıktan 2. Bolum Okumak ?

davetsizkullanici

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2012
4.145
6.666
448
Hanimlar merhaba, ben istanbulda ozel bir universitede saglik kurumlari isletmeciligi 2. Sinif ogrencisiyim ve Allah nasip ederse haziran ayinda mezunum. Dgs ye girip 4 yilliga tamamlamak istiyorum istiyorum. Ancak kendi bolumum yaninda bir bolum daha okumak istiyorum ama sagliktan cikmak istemiyorum. Simdi sorum şoyle ki; ben 4 senelige gecersem kendi okulumdan yandal ile aklimda olan "yogun bakim hemsireligi" okuyabilir miyim ? Ybh 2 senelik. Eger olmazsa aciktan ybh okunabiliyor mu? Aciktan ybh okumanin bana bir artisi olur mu? Aciktan okumak hakkinda hic bir bilgim yok buarada. Cevaplar icin tesekkurler..

Onu google"a yazıp bulabilirsin aslında.
Ama diğer sorularına yorum yapayım ben ikinci değil 3. bölümünü okuyan bir insan olarak. :)

Özel sektörde muhakkak bir getirisi olacaktır sana. Cv ne eklediğinde olumlu dönüşler alırsın diye düşünüyorum. Açığı seçiği yok çünkü bunun. Okul okuldur.

Kamuda zaten çoğunlukla bir farkı yok. Sınavlara giriyorsun neticede. Kimse sana ayy örgün değil bu niye okudun demez. Ki zaten senin ikinci üniversitenmiş. Çok iyi düşünmüşsün bence.

Canım ben baktım şimdi. Aöf de senin okuduğun bölüm ve veterinerlik, laborantlık dışında sağlıkla alakalı bir bölüm göremedim.

Onu google"a yazıp bulabilirsin aslında.
Ama diğer sorularına yorum yapayım ben ikinci değil 3. bölümünü okuyan bir insan olarak. :)

Özel sektörde muhakkak bir getirisi olacaktır sana. Cv ne eklediğinde olumlu dönüşler alırsın diye düşünüyorum. Açığı seçiği yok çünkü bunun. Okul okuldur.

Kamuda zaten çoğunlukla bir farkı yok. Sınavlara giriyorsun neticede. Kimse sana ayy örgün değil bu niye okudun demez. Ki zaten senin ikinci üniversitenmiş. Çok iyi düşünmüşsün bence.

Sorularima cevap olabilir ama burasi daha yoruma acik oldugu icin buraya acmak istedim. Bir de soyle bir durum var kendi bolumum 4 senelige tamamlarsam Tm bolumunden girisli olacagim. Yandali veya cift anadali sadece tm bolumunden mi olabilir yoksa istedigim her bolumden alabiliyor muyum?

Hanimlar merhaba, ben istanbulda ozel bir universitede saglik kurumlari isletmeciligi 2. Sinif ogrencisiyim ve Allah nasip ederse haziran ayinda mezunum. Dgs ye girip 4 yilliga tamamlamak istiyorum istiyorum. Ancak kendi bolumum yaninda bir bolum daha okumak istiyorum ama sagliktan cikmak istemiyorum. Simdi sorum şoyle ki; ben 4 senelige gecersem kendi okulumdan yandal ile aklimda olan "yogun bakim hemsireligi" okuyabilir miyim ? Ybh 2 senelik. Eger olmazsa aciktan ybh okunabiliyor mu? Aciktan ybh okumanin bana bir artisi olur mu? Aciktan okumak hakkinda hic bir bilgim yok buarada. Cevaplar icin tesekkurler..
Aöf de hemşirelik yok,aöf den 4 yıllığa tamamlamak istiyorsanız,işletme,kamu yönetimi,maliye gibi bölümlerle tamamlayabilirsiniz.

Aöf de hemşirelik yok,aöf den 4 yıllığa tamamlamak istiyorsanız,işletme,kamu yönetimi,maliye gibi bölümlerle tamamlayabilirsiniz.

Peki ben dgsyle 4 yilliga tamamlamak icin universiteye gectigim zaman, yandalla hemsirelik okuyabiliyor muyum? Kendi bolumumum 4 seneligi esit agirlik bolumu. Yandal icin sadece esit agirliktan mi secebiliyorum ?

Canım daha tane tane anlatırsan ssana yardımcı olmaya çalışacağım. İnan hiçbir şey anlamadım. Ne anadalı ne çift ana dalı ne oluyor...

Peki ben dgsyle 4 yilliga tamamlamak icin universiteye gectigim zaman, yandalla hemsirelik okuyabiliyor muyum? Kendi bolumumum 4 seneligi esit agirlik bolumu. Yandal icin sadece esit agirliktan mi secebiliyorum ?
Aöf den 4 yıllık tamamlamak istiyorsanız dgs sınavına girmenize gerek yok,hemşirelik okumak istiyorsanız dgs sınavına girip örgünden okuyacaksınız,2 bölüm aynı anda okunur.

Esit agirlik lisede kaldi tatli kiz
Unv de eger yandal uygulamasi varsa yaparsin ortalaman yuksek olmali 3,5gibi
Hele sen dgs gir gec te sonra bunlari dusun

Arj
Canım daha tane tane anlatırsan ssana yardımcı olmaya çalışacağım. İnan hiçbir şey anlamadım. Ne anadalı ne çift ana dalı ne oluyor...
Arkadas iki yilligı bitiriyor dikey gecisdm giriyor
Sonra hem kendi bolumunu hem hewşireligi okumak istiyor ama bu isler oyle kolay degil dikeyden sonra bir yil ara dersler var hemen ucten baslatmazlar

Aciktan dort yilliga tamamlamak istemiyorum. Dgs ye girip dort yilligi orgunden tamamlamak istiyorum. Orgune gectikten snra yandal ya da cift anadal olarak hemsirelk istiyordum. yandalda degilde cift anadalda hemsirelik oluyormus. Ben aciktan her bolum okunuyor diye biliyordm o yuzden acigi sordum.

Aöf den 4 yıllık tamamlamak istiyorsanız dgs sınavına girmenize gerek yok,hemşirelik okumak istiyorsanız dgs sınavına girip örgünden okuyacaksınız,2 bölüm aynı anda okunur.

Esit agirlik lisede kaldi tatli kiz
Unv de eger yandal uygulamasi varsa yaparsin ortalaman yuksek olmali 3,5gibi
Hele sen dgs gir gec te sonra bunlari dusun

Bolumlerin lisede kaldigini biliyorm. Sadece kendi bolumumn 4 seneligi esit agirlik, hemsirelk ise sayisal bolum. Ikisi alakasiz oldugu icin bolumler arasi ders alma ihtimalimi sordm. Bunlari simdidem dusunuyorm cnku cift anadal en gec 5. Donem aliniyor.

Aciktan dort yilliga tamamlamak istemiyorum. Dgs ye girip dort yilligi orgunden tamamlamak istiyorum. Orgune gectikten snra yandal ya da cift anadal olarak hemsirelk istiyordum. yandalda degilde cift anadalda hemsirelik oluyormus. Ben aciktan her bolum okunuyor diye biliyordm o yuzden acigi sordum.
Hayır açıkta her bölüm yok yani hemşirelik gibi bölüm yok.

Anladım galiba şimdi. Ybh dediğin bölüm aöf de yokmuş canım. Dgs ile ona yakın bir bölüme tamamla madem. Örgün ama. Aöf den de okumak sana artı katar ama dediğim gibi sağlıkla alakalı bölüm pek yok.

Anladım galiba şimdi. Ybh dediğin bölüm aöf de yokmuş canım. Dgs ile ona yakın bir bölüme tamamla madem. Örgün ama. Aöf den de okumak sana artı katar ama dediğim gibi sağlıkla alakalı bölüm pek yok.

Saglik kurumlari isletmecigilini pek sagliga yakin bolumlerle tamamkayamiyorm. Ya gerci ikinci bolum sart degil sadece bana arti kazandirmasi acisindan istemistm. Olmadi okul bittikten bir sure snra sinava girip iki senelk ybh okurum. Ayni zamana sıkıstirmaya gerek yok cok fazla.

Bu kadar idalistsen simdi niye özelde iki yillik okuyorsun
Ayrica unvdeler esit agirlik sayisal diye bakmaz fakulteler olarak bakar mesela iktisadi ve idari bilimler fakultesi adi altinda iktisat isletme uluslararasi iliskiler kamu yonetimi gibi yada muhendislik fakultesinde makina bilgisayar cevre muh gibi
Sen simdi saglik meslek yuksek okulundaysan hemsirelik o ad altinda yer alir mesala
Sen ònce dgs gec cunku epey zor

Yandalda okuduğun bölümle ortak dersinin olması gerekiyo, çift anadalda farketmiyo ama iyi bir başarı gerekiyo.. ve yandalda sertifika veriyolar :)
Bende üniversiteye başlayınca açıktanda başka bir bölüm okumayı düşünüyorum :)

Back