Açıköğretim Sosyoloji Felsefe Mezunu Devlette Öğretmen Olabilir mi?

narkizi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
5
3
30
Sorum gayet açık arkadaşlar... Açık öğretim hakkında hiçbir bilgim yok. Normal okulda sosyoloji vs okuyup formasyon ile öğretmenlik yapılabildiğini biliyorum. Açık öğretim hakkında araştırma yaptığımda da çok bilgiye ulaşamıyorum. Yardımcı olmak isteyenler lütfen yardımcı olsun, belki hayırlı bir şeye vesile olmuş olursunuz. Birkaç senedir bazı aksiliklerden ötürü üniversiteye başlayamadım. Aslında gayet başarılı bir öğrenciydim. Şimdi yaşamayı planladığım yer gereği açık öğretim okumak durumundayım. Hayallerimden biri de öğretmenlik. Bana yardımcı olmak isteyenler, bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

Sorum gayet açık arkadaşlar... Açık öğretim hakkında hiçbir bilgim yok. Normal okulda sosyoloji vs okuyup formasyon ile öğretmenlik yapılabildiğini biliyorum. Açık öğretim hakkında araştırma yaptığımda da çok bilgiye ulaşamıyorum. Yardımcı olmak isteyenler lütfen yardımcı olsun, belki hayırlı bir şeye vesile olmuş olursunuz. Birkaç senedir bazı aksiliklerden ötürü üniversiteye başlayamadım. Aslında gayet başarılı bir öğrenciydim. Şimdi yaşamayı planladığım yer gereği açık öğretim okumak durumundayım. Hayallerimden biri de öğretmenlik. Bana yardımcı olmak isteyenler, bilgilerini paylaşırsa sevinirim.
Formasyon alabiliyorsunuz.AÖF okuyanlar fa formasyon alabiliyor yüksek lisans yapıyor.ygs başvurdun mu.

evet ygs e başvurdum :) yüksek lisans ve doktora yapabildiklerini öğrenmiştim.

ama öğretmen olabilir miyim diye araştırdığımda internette bir bilgiye denk gelemedim. formasyon alabiliyorsak bende aöf mezunu olup devlette öğretmenlik yapabilir miyim? Bazıları özelde olabilirsiniz diye yazmışta...

Formasyon alirsin olursun. Not ortalaman yuksek olmalı , zira örgün okuyanlara öncelik verilebilir .

evet ygs e başvurdum :) yüksek lisans ve doktora yapabildiklerini öğrenmiştim.

ama öğretmen olabilir miyim diye araştırdığımda internette bir bilgiye denk gelemedim. formasyon alabiliyorsak bende aöf mezunu olup devlette öğretmenlik yapabilir miyim? Bazıları özelde olabilirsiniz diye yazmışta...
Formasyon aldığın an sınava girersiniz zaten sonuçta öğretmenlik için formasyon şartı var.Not ortalmani yüksek tut ama :) istersen aöf den örgüne geçişte var ortalaman yüksek olursa.

ben de sosyolojiyi bitirdim formasyon almak istiyorum ama şöyle bir durum var
formasyon için başvuru formunda 16 kredi felsefe , 16 kredi psikoloji ,8 kredi mantık aldığını belgelendirmesi gerekiyor.
bundan dolayı 2 senedir başvuru yapamıyorum
ne yapmam gerekiyor.bilgisi olan var mı?

ben de sosyolojiyi bitirdim formasyon almak istiyorum ama şöyle bir durum var
formasyon için başvuru formunda 16 kredi felsefe , 16 kredi psikoloji ,8 kredi mantık aldığını belgelendirmesi gerekiyor.
bundan dolayı 2 senedir başvuru yapamıyorum
ne yapmam gerekiyor.bilgisi olan var mı?
Aöf mu okudun bu dersleri aldın değil mi transkript vermiyorlar mi.

Aöf mu okudun bu dersleri aldın değil mi transkript vermiyorlar mi.
evet aöf 2013 mezunuyum ben sosyal hizmetler+sosyoloji olarak bitirdim
yani o dersleri görmedim.sosyolojinin ilk mezunlarındanım
transkript verdiler de gördüğüm dersler yazıyor

evet aöf 2013 mezunuyum ben sosyal hizmetler+sosyoloji olarak bitirdim
yani o dersleri görmedim.sosyolojinin ilk mezunlarındanım
transkript verdiler de gördüğüm dersler yazıyor
O konuda tam bilgim yok.o 3.siniftan başladın o zaman. O derslerde 1.sınıf ve 2.sınıfın dersleri oluyor o zaman. Isletme.kamu yönetimi. Maliye gibi bölümlerde 1.sınıf ve 2.sinif derslerinin zorunlu kısımları 3.sinifta (lisans tamamlama) yapılırken fark dersi olarak alınıyor sizde böyle birşey yapmadılar mi.

O konuda tam bilgim yok.o 3.siniftan başladın o zaman. O derslerde 1.sınıf ve 2.sınıfın dersleri oluyor o zaman. Isletme.kamu yönetimi. Maliye gibi bölümlerde 1.sınıf ve 2.sinif derslerinin zorunlu kısımları 3.sinifta (lisans tamamlama) yapılırken fark dersi olarak alınıyor sizde böyle birşey yapmadılar mi.
yok bizde olmadı öyle bir şey
3. ve 4. sınıfın derslerini aldım.bir de ingilizce,türk dili,ınkılap tarihi derslerinden de muaf oldum
sosyal hizmetler bölümünde bu dersleri gördüğüm için

X