açıköğretim okumak ve insanların aöfyi üniversiteden saymaması !

heywol

Ne yapalım yani ? Hı??
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
212
0
46
Balıkesir
Merhaba arkadaşlar,ben bu sene aöf adaleti kazandım.Birazda şehir dışında okumak istemiyordum babamıda maddi açıdan yormak istemedim açıkcası tercihlerimde açıköğretimde yazdım ve kısmet buymuş tuttu.

Ama gel gelelim akraba eş dost açıköğretim kazandım deyince beni sanki işe yaramyan gerizekalı bi insan yerine koyup eleştirmeye başladılar bu nedir yaa insanların şevkini hevesi kırmaktan ne anlıyorlar ! O kadar üzgünüm ki bu yaşıma kaadar hep hayallerimin peşinden koştum ama çoğunu gerçekleştiremedim,istesem şehir dışında kıytırık 2 yıllık bi bölüm kazanabiliyordm ayrıca sınavsız geçişlede..Bu sferde ayyy o bölüm şöyle o üni böylee derlerdi.Açıköğretim dediğim zaman hangi bölüm diye sorma ihtiyacı bile duymuyorlar ve bu beni o kadar yaralıyor ki oysa ne de güzel hayallerim var bu bölümle ilgli Örgünden çok isterdim bu bölümü okumayı Ama işte benimde var bi bildiğim ailemi düşünüyorum kendimi düşünüyorum yinede ne yapsam olmuyor ..İnsanlar çok acımasız.

Sanki açıköğretim olunca iş bulanamıyor ?
Aranızda aöf ile ilgili böyle durumlar yaşayanlar var mı ?

bunu bende yaşadım hiç kafana takma aöf kamu yönetimi okudum kurslarada gittim iktisat hukuk maliyenedir biliyrum örgün üniye gidip iki kelime knuşamaynlarda var sen yeterki kendini geliştirmek iste ayrıca senin artın var hem okuyup hem çalışabilirsin benden tavsiye paranıda har vurup harman savurma sonrasında keşke briktirseydim diye insan kafasını taşlara vuruyor

Toplumda böyle bir kanı var
Ama bazende haklılar sanki
Sadece tercih yapmak adına herkes açıköğretim yazıyor
Özellikle erkekler askerliği ertelemek için bunu fazlasıyla kullanıyor
Ve tercih edenlerin büyük çoğunluğu mezun olamıyor böyle bir gerçekte var
Ama siz kimseye kulak asmayın
Bildiğiniz yolda devam edin
4 yıl sonra diplomanızı evinizin baş köşesine astığınızda en büyük cevap olacaktır onlara

Evet böyle kişiler olduğu için direk genelleme yaparak bizi de harcıyorlar.Ben öss de 400 puan yaptım.Gayeette iyi bi üniversiteye gidebilirdim ama burs bulamadım maddi dururumumuzda iyi değil.Mecburen aöf seçtim.Zaten içimde bu burukluk varken bi de insanların aa aöf mi hmm gibi aşağılayıcı tepkiler vermesi insanı deli ediyor ama başarılı insanın heryerde kendini belli edeceğine inanıyorum

Sizinki de çok talihsiz bir durummuş
Yaşadığınız şehirde okuma imkanınız yok muydu

Aynen ya bende isterdim örgün üniversite okumayı hep babamı kardeşimi ablamı düşündüm çünkü ablam şehir dışında okurken biz çok zorluk çekmiştik onlar geldi aklıma zorluk çekmesinler dedim :/ Tabi babama sorarsan o ne yaparsam yapayım kabul ama bu yaşına geldi hala çalışıyor benimde birşeyler yapmam gerek dedim 2 3 sene sonra göstereceğim hepsine neyin ne olduğunu gururum çok kırıldı ama yapacak birşey yok ,Teşekkürler hepinize :)) Takmayacağım kafama.

Son düzenleme:

bence de takma canım böle düşünen insanlar hepimizin çevresinde zaman zaman vardır sen bi konuda fedakarlık yaparak bi karar vermişsin hiç başka bişeyi düşünerek üzülme :) keşke herkes senin gibi düşünceli olsa..

evet maalesef hepimizin çevresinde var :/

takma cnm. ne ünv. mezunları var içleri boş. önemli olan bölümün hakkındaki bilgin. örgün öğretim okudum 2 sene. sonra dikey geçiş yaptım aöfye. insan kaynakları uzmanıyım. 2 senede 2 ay staj yaptım büyük şirketlerin ik departmanında. hangi üniversite mezun olduğun pek önemli değil. ilk tecrübeye bakıyorlar. tabi boğaziçi, galatasaray gibi üniversitelerden dereceyle mezun olmadıysan. oda sadece referans tecrüben yoksa zaten önemli değil. işletmeler işine yarayan adam arıyor, işini bilen. tecrüben sağlamsa zor değil işe girmek. kim ne derse desin mezun olduktan sonra işe girmek önemli.

Evet doğru söylüyorsun.Hem üniversite bitirmekle olmuyor ki kendini geliştirmek önemli ama çevreden etkileniyorum işte bazen

Koskoca Üniversiteyi Üniversiteden saymamak,Koskoca Lisans öğrenimini öğrenimden saymamak sanırım Türklere özgü bir anlayış.
Ve maalesef iş hayatında bu anlayış devam etmekte.
Bana kalırsa siz kulaklarınızı herkese kapatın öğreniminizi tamamlayın.
Öyle sanıyorumki,yakın zamanda adalet alanında yapılacak düzenlemelerle devlete kolaylıkla iş bulabilirsiniz.
Bir zamanlar Sağlık alanında yetişmiş insan gücü bulunamadığı gibi şu dönemde de adalet alanında yetişmiş insan gücüne ihtiyaç var.
Umarım okulunuzu bitirdiğinizde özel sektör de olmasa da devlette iş bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…