• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açıköğretim muhasebe ve vergi uygulamaları önlisans bölümü mezunları bakabilirmi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ptty
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ptty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2011
1.550
31
113
Açıköğretim muhasebe ve vergi uygulamaları 2. sınıf öğrencisiyim.Ancak mezun olduktan sonra iş konusunda ne yapacağım konusunda hiç bir bilgim yok .Bazı yerlerde staj falan yapılacak gibi bilgiler var ,lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim :34:

açıköğretim muhasebe ve vergi uygulamaları 2. Sınıf öğrencisiyim.ancak mezun olduktan sonra iş konusunda ne yapacağım konusunda hiç bir bilgim yok .bazı yerlerde staj falan yapılacak gibi bilgiler var ,lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim :34:

kimse yok mu aranızda arkadaşlar bu sorumu cevaplayabilecek :52:

canım ben mezun değilim 2. sınıftayım ( ayrıca mercedes te çalışmış biri olarak yazıyorum ) bende ticaret lisesi bitirdim bilgisayarlı muhasebe bölümü şimdide açıköğretimden aynı bölümü okuyoruz eğer muhasebeyi sevdiysen yolun çok açık önce bir muhasebe bürosunda tabi düşük maaşla işi öğrenene kadar çalış bence bir yılda öğrenirsin açıköğretimden işletme bölümüne ve diğer muhasebe ile ilgili bir bölüme sınavsız dikey geçebiliyorsun okula açıktan devam et işi öğrendikten sonra istediğin yerde çalışabilirsin ve okulunu bitirdikten sonra mali müşavirlik sınavına hazırlanabilirsin sana tavsiyem sadece işi öğren sonrasında zaten seni kaparlar

biliyorum canım 2 yıllıklar mali müşavir olamıyor zaten üsttede belirtmiştim
ptt 2 yıllıkdı sanırım kafam karışmış akşamda iyi değildim zaten biraz rahatsızdım
aynen öyle 4 yıllık bitirmek şart
ama şuan okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlarım da 2 yıllık geçiş yaparak a.ö'den felan stajınıda başlatarak maliş müşavir yanında yada
işte 4 seçeneke var staj başlatmak için yanlarında çalışman gereken kişilerin şuan aklıma gelmiyor
sanırım denetmenler, musasebe vergi uzmanı, yanında staj başlatma süreci
valla canım şuan staj ücretlerinden haberim yok ama stajı başlattıkdan sonra kapı kapı muhasebeci aramask çok zor oluyo
resmen kullanılıyorsun bwen bunu bilir bunu söylerim ptt duyduklarının çoğu doğru ama sabır lazım işte emek olmadan yoğrulmadan ezilmeden yemek olmuyor ben akrabamın yanında çalıştığım halde köpek gibi ezdiler afedersin dışarı işi içeri işi
getir götür mutfakta bulaşık yıka ay aklıma geldikçe ağlayasın geliyor kaç kez eve gelip
anneme sarılıp ağladığımı bilirim ama sonra gelen teklifleri sen beğenmiyorsun
4 yıllık okumak şart şu an yani
2 yıllık hangi bölüme geçiş yapıyor arkadaşların canım
sanırım senin demek istediğin şu mu'' ptty bir iş bul özel büroda ve sonra staj başlat yoksa diğer türlü staj hemen başlatırsan kapı kapı muhasebeci arıyorsun çok zor oluyor'' demek istediğin tam manası ile bu sanırım yanlış anlamadıysam eğer
bu ezilme konusunda çok şey duydum sonunda rahatlık varsa canım çekmeye razıyım ne yapalım artık :18:Allah'tan sabırlıyımdır ,pes etmem kolay kolay , o yüzden bu tür şeyleri kafama takmıyorum ,bütün bunları göze alarak başlamayı beynime yerleştirdim artık ,dediğin gibi bu meslekte çok para var ama çok da zorluğu varr ,zaten hayatta öyle değilmi canım benim birşeye ne kadar zor ulaşırsan o kadar değerli kıymetli ballı olur:34:

eğer isterseniz bundan sonraki alıntılarımızı muhasebe bölümünde yapabilrizz ordan takip edebiliriz burayı kirletmemek için bu alıntımı orayada yazarım canım sizede linkleri atarım :34:

PTTY:

öncelikle muhasebe ve vergi uygulamaları 2 .sınıf öğrencisiyim (açıköğretim-dışarıdan okuyorum)bu sene hayırlısı ile mezun olucam .
fakat aklıma takılan şeyler var ,beni bu şekilde serbest muhasebeci işe kabul edermi
serbest muhasebeci yanındamı yoksa bir fabrikada falan oranın muhasebesinimi tutmak daha mantıklı sence hagisi
ben bu açıköğretim önlisans mezunu olduğum için ieride kendi büromu açabilirmiyim eğer açamazsam bile kendi büromu açmak için neler yapmalıyım

sana kendi hayal ettiğim şeyi söyliyim tabi konu hakkında henüz fazla bilgiye sahip değilim sadece bir kaç araştırma onlarda yeterli gelmedi bana

ben buradan mezun olduktan hayırlısı ile 2 seçeneğim var

1.ya muhasebeci yanında bu mesleği öğrenmek için düşük ücrete çalışçam yada sigortalı çalışmak istiyorum(tabi sigortalı çalıştırırlarmı deneyimsiz bir elemanı bilmiyorum )dicem öyle çalışıcam
2.Bir fabrikaya girip askeri ücretle sigortalı muhasebesini tutucam orannın (öğrenmek şartı ile)

2. seçenek büro açamam için faydalı olmaz diyor çevremdeki çoğu insan , ama diğer özel kişi yanındada çalışınca çok uzun süre durman gerekli diyorlar hemde düşük ücrete +temizliği çay servisi falan filan cabası diyorlar netten okuduklarım bunlar

şu an bir iş görüşmesinde bulunmadım ve acayip bir şekilde tırsıyorum,çünkü sende bilirsinki dersler ezber bir eğitim oluyor fakat görerek öğrenmek daha farklı oluyor şu an derslerden illallah geldi resmen ama görerek öğrenirsem yapabiileceğime inanıyorum sence bu meslek gerçekten yapılabilirmi ?

İleride bir büro açtığımda eşimle(o da bilgisayar programlama önlisans mezunu) birlikte ikimiz yürütebilirmiyiz ve kendim işyerimi açtığımda kazandığım maaş ne kadar olur sence

EŞİMLE BİR AN ÖNCE KENDİ İŞ YERİMİZİ AÇIP AİLE BÜROMUZU KURMAK BİRİKİM YAPMAK VE HAYATIMIZI KURTARMAK İSTİYORUZ SENCE OLUNABİLİR BİR YANI VARMIDIR BUNUN

FTEMİZ:Canım, öncelikle önlisans bitirirsen şu anda serbest muhasebeci olamıyorsun, 4 yıllık bitirmen gerekiyor, sonrasında 3 yıllık staj var, ve bu stajı başlatırken, yüksek rakamda ücret ödeyip, sınava girip öyle başlıyorsun. 3 yıl sonundaki sınavlar haliyle daha da zor, gözünü korkutmak istemem ama gerçekler böyle. Serbest muhasebecilik kalktı bu arada, artık direk serbest muhasebeci mali müşavirlik var.
2.cisi canım her nereye girersen gir 0'dan başlamayı göze alacaksın. Sabredersen, azmedersen zamanla iyi yerlere gelirsin, ama bu devirde büro açıp, para kazanmak istiyorsan, öncelikle çevren olacak, mükellef olarak, sonra da 3-5 yıl en azından kesenden(birikmişinden) yemeyi göze alacaksın, hemen büro açar açmaz, para dönmez, bunu göze almalısın. Ama sabrederim, yaparım diyorsan senin bileceğin iş, ama bürolarda genelde nakit sıkıntısı çekilir, herkesin ödemesi yapılır, ama en son muhasebecinin ki ödenir, bunu göze alabilecek misin? Açıkcası, büro açmak(belli bir mükellefin yoksa, masraflarını karşılayacak) mantıklı değil. Kurumsal bir şirkette çalışabilirsin, bulursan eğer, ama neden devlet düşünmüyorsun? Devlette memur olarak çalışmak bence çok daha iyi, tabiii girmek çok zor, o da bir gerçek, ama özel sektörde, kurumsal bir firma bulamazsan çok zor. Ben Antalya'da çalışıyorum, 10 yıldır aynı firmadayım, 2 senedir zam almıyorum, aldığım maaş 1400 TL, yıllık iznimiz 10 gün, sigortamız da 1000 TL den net gözüküyor. Yeri geliyor, çay da veriyorum, kahve de yapıyorum, son 2 aydır aşçımız da ayrıldı, 2 bayanız aynı şirkette, çay-kapı-temizlik bile bize kaldı diyebilirim, geçecek bu günler, ama şimdilik böyle işte.
Maalesef hayat benim için çok zor geçiyor, kader sana ne gösterir bilemem, belki şansın yaver gider, iyi iyi işler bulursun, Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.

NESKUİK:
canım çıkmıştım yazını görmedim.
Öncelikle biliyorsuındurki artık serbest muhasebecilik olayı tarih oldu
hani çok önceden vardı lise dengi okuldan mezun oldukdan sonra 6 yıl smmm yanında staj görüp yeterlilik belgesi alınıyordu
şimdi TBMM yürürlüğe giren kanun tasarısıyla bu madde çıkarıldı ve o serbest muhasebecilerede 2 yıllık üni yada lise denginden mezun ise sınav uygulanıp bu sınavda yeterlilik gösterip başarılı olurlarsa smmm olabiliyorlar bu açıklamam eski serbest muhasebecilere öngörülen kanun tasarısı
şimdi gelelim senin istediğin bilgiye;
sen muhasebe ve vergi uygulamaları son sınıf öğrencisiyim yazmışsın çok güzel
biliyorsun staj 2 yıldan 3 yıla çıktı gene bu tasarıda
ben derimki serbest muhasebeci yanında işe başla ve stajını başlat bu staj bittikten sonra
smmm yeterlilik sınavına giriş için başvurcan bu 3 yıllık süre içindede zaten pişeceksin smmm yanında
gerekli bütün bilgileri öğreneceksin
şayet büro açmak gibi bir fikrin yoksa şirket muhasebesi düşünebilirsin
bende büro düşünüyorum mesela kendi işini yapmak en güzeli
onca sene kafa patlattık şirketlere girip 3 kuruş paraya canımızı alıyorlar ki öyle oluyor
eşinde senin dengi okulun bence birlikte çok güzel işler başarabilirsiniz
ama senin pişmen gerekiyor okul eğitimiyle işdeki muhasebe çok çok farklı
birde büroyla şirkette çok çok farklı
ben mesela stajımı büroda yaptım
piştim sonra şirkete geçmiştim
ikisinide öğrendim
keşke benim eşimde aynı meslektaş olsaydık bir dakika beklemezdim açmıştım büromu
ama bu iş tek başına olacak bir iş değil
birimiz inşaatçı birimiz muhasebeci olmuyor

FTEMİZ:
Canım 2 yıllık mezunlar şimdi mali müşavir olamıyor, 4 yıl bitirmesi lazım, lütfen oturduğun ilin odası ile görüşür müsün, kesin bilgi için, staj başlatma masrafını falan sorabilirsin.

NESKUİK:
biliyorum canım 2 yıllıklar mali müşavir olamıyor zaten üsttede belirtmiştim
ptt 2 yıllıkdı sanırım kafam karışmış akşamda iyi değildim zaten biraz rahatsızdım
aynen öyle 4 yıllık bitirmek şart
ama şuan okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlarım da 2 yıllık geçiş yaparak a.ö'den felan stajınıda başlatarak maliş müşavir yanında yada
işte 4 seçeneke var staj başlatmak için yanlarında çalışman gereken kişilerin şuan aklıma gelmiyor
sanırım denetmenler, musasebe vergi uzmanı, yanında staj başlatma süreci
valla canım şuan staj ücretlerinden haberim yok ama stajı başlattıkdan sonra kapı kapı muhasebeci aramask çok zor oluyo
resmen kullanılıyorsun bwen bunu bilir bunu söylerim ptt duyduklarının çoğu doğru ama sabır lazım işte emek olmadan yoğrulmadan ezilmeden yemek olmuyor ben akrabamın yanında çalıştığım halde köpek gibi ezdiler afedersin dışarı işi içeri işi
getir götür mutfakta bulaşık yıka ay aklıma geldikçe ağlayasın geliyor kaç kez eve gelip
anneme sarılıp ağladığımı bilirim ama sonra gelen teklifleri sen beğenmiyorsun

KONUŞMALAR BUNLARR BİLGİ AMAÇLI YAZDIM BUNLARI EĞER BAŞKA KONU HAKKINDA BİLGİSİ VARSA LÜTFEN YORUM YAPIN KIZLAR GERÇEKTEN İHTİYACIM VAR VE BİRŞEYLERİ KAÇIRMAK ZAMAN KAYBETMEK İSTEMİYORUM NE YAPILCAKSA KONU HAKKINDA HEPSİNİ YAPMAK İSTİYORUM :31::31::31::31:

Back