acikogretim lise_kpss acil

mormenekse99

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2016
3
0
Merhbalar ben bazi sebeplerde dolayi liseyi aciktan okumak zorund kaldim suan acikogretim lise 5. Donemim bitti 70 kredim var ve 2016 kpss ye girebiliyorum insallah guzel bir puan tuttururm daha lise bitmeden nasil giriceksn diye sorarsanz kpss de aldgm puan 2018 ekim kadar geccerli ve 2018 ekimde okulum coktan bitmis olucak v18direk memurluga gecicem allahn izniyle sinavsiz . Asil suan merak ettgm su simdi kpss de guzel puan alirda biyerleri kazanirsam direk calismaya baslayip ayni anda liseyi verebilirmiyim yoksa okul bitmeden memurlaga atanmam olmazmi kafam cok karisti yardm edermisiniz

Sınava ancak sınav tarihine kadar mezun olabiliyorsan girebilirsin yoksa sınavın geçerli olmaz

başvuru yapınca mezun olabilecek durumda seçeneği var.
onu seçip başvurusu yaparsınız. ekimde de kpss sınavına girersiniz.
puanını aldıktan sonra tercih yapamazsınız. okulun bittikten sonra tercih yapabilirsiniz.

şimdi şöyle anlatayım
kpss de 4 kere tercih dönemi oluyor
mesela 2016 kasım 2017 haziran
2017 kasım 2018 haziran olacak diyelim. senin bu kpssden aldığın puan 2018 kasıma kdr duracak. sen bu tercih dönemlerinden hangisinden önce mezun olursan tercih yapabilirsin. mesela sen 2017 haziranda mezun olursan 2017 kasım ve 2018 hazirande tercih yapabilirsin.

Bugun gidip kaydimi yaptrdm kpss icin 2018 ekim kadar acikogretim liseyi bitirirsem direk atanicam ekimde sinava giricem aldgm puan 2 yil gecerliymis fakat 2 sene sonuda lse bitmemisse aldgm puan iptal olucakmis direk ben oyle duydum bide baskalarina danisaym dedim

Atanicamdan kastim secim yapicam yani yanlis soyledim kusura bakmayin direk memurluk garantim yok yani aslinda ☺

Bugun gidip kaydimi yaptrdm kpss icin 2018 ekim kadar acikogretim liseyi bitirirsem direk atanicam ekimde sinava giricem aldgm puan 2 yil gecerliymis fakat 2 sene sonuda lse bitmemisse aldgm puan iptal olucakmis direk ben oyle duydum bide baskalarina danisaym dedim
yahu nasıl direk atanacaksın.nekadar eminsin kendinden :KK53: hadi bakalım başarılar

X