- 1 Aralık 2014
- 276
- 136
arkadaşlar merhaba...... nasılsınız? ilk olarak baya olaylı geçen bir ygs sonucunda geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum... umarım herkes gönlünce güzel puanlar almıştır....sizin o güzel bilgilerinize ihtiyacım var. lütfen yardımcı olur musunuz çünkü açıköğretim hakkında herhangi bir bilgim yok ve netten her araştırmam da baktığım sitelerin çoğu farklı şeyler yazıyor. öncelikle açıköğretimden ya ilahiyat ya da Türk Dili ve Edebiyat okumak istiyorum... ilahiyat hakkında kontenjan sınırlaması olduğunu okudum puan yükselmiş ama okuduğum bazı siteler de 140 ve üzeri puan almak yeterlidir ve kontenjan sınırlaması yok diyo. bazı siteler de ise 211, 259 gibi puanlardan bahsediyor ve aynı zamanda da kontenjan sınırlamasından bahsediyor öyle ki geçen yıl çoğu kişi bu kontenjan sınırlamasından muzdarip memurlar.netten okudum. ve ben bu siteleri okuduktan sonra inanılmaz kafam karıştı hangisine tercih verecem diye kafam karıştı ve örgün eğitim gibi de tercih yapılmıyor 1 tane bölüm yazmak hakkımız var diye okudum.. o yüzden de endişeliyim..gelelim Türk Dili ve Edebiyat bölümüne o bölümn de kontenjanlı olduğunu okudum anlamıyorum şimdi sokağa çıksanız 10 kişiden 8 i açıköğretimden ya işletme ya iktisad ya da kamu okuyo.. onlara kontenjan sınırlaması neden bırakılmadı doğru düzgün okulu bitiremeyip öylece orada kayıtlı kalarak birçok kişinin hakkını yiyenler de var... çünkü kise kimsenin umurunda değil herkes kendi menfaatine bu hayatta...neyse laf ebeliğini bi kenara bırakıp bana açıköğretimden ilahiyat ve türk dili hakkında o güzel bilgilerinizi paylaşıp beni de aydınlatırsanız çok memnun kalır ve size minnet duyarım. uzun oldu hakkınızı helal edin