• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açıköğretim hangi bölümü tercih etmeliyim?

kelb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2012
66
0
36
Tekirdağ
arkadaşlar aranızda açıköğretim fakültesi ile ilgili deneyimi olan ya da bilgilerini paylaşmak isteyen varsa yardımınızı bekliyorum.

Hangi konuda bilgi istediğini yazarsan daha çok yardımcı olabilirler

Hangi konuda bilgi istediğini yazarsan daha çok yardımcı olabilirler

çok haklısın.doğru söyledin.benim okuya okuya kafam yoruldu.pek açık yazmamışım.
2009 yılında bir tercih yapmıştım a.o.f den.iktisat.bir arkadaşımın vesilesiyle.keşke vesile olmayaydı.sağolsun yine yanlış seçim oldu.kaydımı yaptırdığım ve kitaplarımı aldığım halde devam etmedim bıraktım.sonradan ayıldım istemediğim için.şimdi yine sınava girdim.işte sonuçları bekliyorum herkes gibi.aslında barajı geçtim.dört yıllık içinde gereken puanım var a.ö.f için. fakat benim niyetim edebiyattı.maalesef kontenjanlı olmuş.2009 yılında tercih etseydim kontenjan yokmuş.ama bilmiyordum.çok acemiydim o sene.çoluk çocuk olunca ancak bu kadar başarabiliyorum.puanım pek yerleşeceğimi göstermiyor ama bekliyorum işte.şimdi derdim o olmazsa acaba hangi bölümü tercih etsem ? sayısal sevmiyorum.sözel olmalı.muhakkak vardır deneyimi olan arkadaşlar diye düşündüm ve yardımlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum.düzgün bir seçim yapsam iyi olacak.yaş gidiyor çünkü.zaman geçiyor kızlar.

canım benim eşimde yıllardır açıköğretimle uğraşır durur askerliğin tecili için.... yani senin anlayacağın a.ö.f'nin geçmişini geleceğini ezberledik vallahi.... eşime şimdi sordum senin konunu...aynen yazıyorum eşimin söylediklerini.... seçebileceğin 4 tane seçeneğin var sözel istediğin için....sayısal istesen seçenek çok ama sözelin bölümleri kısıtlı....HALKLA İLİŞKİLER, SOSYOLOJİ VE FELSEFE VE EDEBİYAT.... eşim şuan ULUSLARARASI İLİŞKİLER okuyor...onun tercih yaptığı zamanlar bu bölüm vardı mecbur seçti..aslında eşimde senin gibi sayısal istemedi ama başka yoktu mecbur seçti....şimdi bu saydığım bölümler yeni bu sene açılmış..sözelde dört tane seçeneğin var canım....benimde 2 yaşında oğlum var ama okumaktan asla vazgeçmedim sadece erteledim oğlum sebebiyle....ama şimdi yavaş yavaş başlamaya karar verdim....bu sene bende nasip olursa iİLAHİYAT ÖNLİSANS tercih edecem... ben imam hatip lisesi mezunu olduğum için direk yatay geçişler geçebiliyorum.... sınava girmeden...inşallah çocukla beraber okumak zorlamaz beni..rabbim kolaylık versin bizlere...yinede sormak istediğin bişey olursa özelime mesaj yazabilirsin canım elimden geldiğince yardım ederim fikir alışverişi yaparız....hem çocuklu hem kariyerli olabilmek için :)

Tatlim benim babam aöf burosunda yonetici simdi uyuyor ancak sabah detayli bilgi alip donerim sana sıkma canini ve bende aofde 2. Uni kapsaminda edebiyat okuyorum ancak formasyon falan vermiyolar kuzenimde aof iktisat mezunu bankada calisiyo edebiyat ya da felsefeyi ögretmenlik olarak dusunme sakin

ben daha önce örgün işletme fak. okudum şimdi kurum değiştirmek için sosyal hizmetler okuyorum bu sene bitiyor sosyolojiden devam edicem. sosyal hizmetleri sadece geçmiş yıl sorularına bakarak bitirdim okuması gerçekten çok kolay ve iş imkanı gittikçe artan bir bölüm. tavsiye ederim :34:

sayısal sevmiyosan halkla ilişkiler ve tanıtım okuyabilirsin. sadece iktisat biraz zorlar. onun dışında tüm dersler sözel. hatta 2. sınıf dersleri çok çok kolay. ben hiç çalışmadan 60-70 gibi notlar aldım ve 1 senede bütünlemeye kalmadan geçtim. 1. sınıfı atlatırsan 2 çok kolay zaten.

canım benim eşimde yıllardır açıköğretimle uğraşır durur askerliğin tecili için.... yani senin anlayacağın a.ö.f'nin geçmişini geleceğini ezberledik vallahi.... eşime şimdi sordum senin konunu...aynen yazıyorum eşimin söylediklerini.... seçebileceğin 4 tane seçeneğin var sözel istediğin için....sayısal istesen seçenek çok ama sözelin bölümleri kısıtlı....HALKLA İLİŞKİLER, SOSYOLOJİ VE FELSEFE VE EDEBİYAT.... eşim şuan ULUSLARARASI İLİŞKİLER okuyor...onun tercih yaptığı zamanlar bu bölüm vardı mecbur seçti..aslında eşimde senin gibi sayısal istemedi ama başka yoktu mecbur seçti....şimdi bu saydığım bölümler yeni bu sene açılmış..sözelde dört tane seçeneğin var canım....benimde 2 yaşında oğlum var ama okumaktan asla vazgeçmedim sadece erteledim oğlum sebebiyle....ama şimdi yavaş yavaş başlamaya karar verdim....bu sene bende nasip olursa iİLAHİYAT ÖNLİSANS tercih edecem... ben imam hatip lisesi mezunu olduğum için direk yatay geçişler geçebiliyorum.... sınava girmeden...inşallah çocukla beraber okumak zorlamaz beni..rabbim kolaylık versin bizlere...yinede sormak istediğin bişey olursa özelime mesaj yazabilirsin canım elimden geldiğince yardım ederim fikir alışverişi yaparız....hem çocuklu hem kariyerli olabilmek için :)

çook teşekkür ederim ilginize.edebiyat çok istediğim için ygs den sonra lys yede girdim canım.hangi belkii puan tuttururum diye.bugün baktım.sanırım tutmamış :) mış diyorum çünkü tam olarak incelemedim hangi puanla ne yapabilirim diye.ama edebiyat fos sanırım.kontenjanlı birde.şimdi sayılı seçenekler var elimde.özelden yazsam memnun olurum tabii.Allah bebişine uzun ömür versin.bence yaparsın.benimde var oğluşum fakat büyüdü o artık :) ben birde meslek lisesi çıkışlıyım.sende bu hak varken elinde iyi düşünmüşsün bence.okumanın yaşı yok.Allah yardımcımız olsun :)

Tatlim benim babam aöf burosunda yonetici simdi uyuyor ancak sabah detayli bilgi alip donerim sana sıkma canini ve bende aofde 2. Uni kapsaminda edebiyat okuyorum ancak formasyon falan vermiyolar kuzenimde aof iktisat mezunu bankada calisiyo edebiyat ya da felsefeyi ögretmenlik olarak dusunme sakin

ah canım çok teşekkür ederim.edebiyatı çok istiyordum.hani öğretmenlik belki yapamam ama.ukte iççimde.sanırım puan yetersiz.şimdi ne yapsam bilmiyorum.dediğiim gibi zaman geçiyor artık ve çoluk çocuk derken eskisi gibi olmuyor insan :) o yüzden bir seçim yapayım ve içime sinsin istiyorum.iktisatı tercih etmedim 2009 da çünkü istemeyerek girmiştim o bölüme.kaydımı yaptırıp harç bile yatırdım ama devamını getirmedim.meslek lise çıkışlı olduğum için pek seçeneğim yok sanıyorum.NE YAPSAK Kİ :)))

sayısal sevmiyosan halkla ilişkiler ve tanıtım okuyabilirsin. sadece iktisat biraz zorlar. onun dışında tüm dersler sözel. hatta 2. sınıf dersleri çok çok kolay. ben hiç çalışmadan 60-70 gibi notlar aldım ve 1 senede bütünlemeye kalmadan geçtim. 1. sınıfı atlatırsan 2 çok kolay zaten.

canım,insan kaynakları ve tanıtım mıydı ben mi yanlış hatırlıyorum.bir tanıdığım tercih edebileceğim bir bölüm olduğunu söylemişti bana.iktisat haklısın zor.e bir de çok zaman geçti eğitimin üstünden.çok farklı geliyor bana.sınavlara girince afalladım.herşey başını almış gitmiş :)

ben daha önce örgün işletme fak. okudum şimdi kurum değiştirmek için sosyal hizmetler okuyorum bu sene bitiyor sosyolojiden devam edicem. sosyal hizmetleri sadece geçmiş yıl sorularına bakarak bitirdim okuması gerçekten çok kolay ve iş imkanı gittikçe artan bir bölüm. tavsiye ederim :34:

sosyal hizmetler, iş olarak olanakları nedir ?

bu arada özelden msj yazamıyorum sanırım :(

çook teşekkür ederim ilginize.edebiyat çok istediğim için ygs den sonra lys yede girdim canım.hangi belkii puan tuttururum diye.bugün baktım.sanırım tutmamış :) mış diyorum çünkü tam olarak incelemedim hangi puanla ne yapabilirim diye.ama edebiyat fos sanırım.kontenjanlı birde.şimdi sayılı seçenekler var elimde.özelden yazsam memnun olurum tabii.Allah bebişine uzun ömür versin.bence yaparsın.benimde var oğluşum fakat büyüdü o artık :) ben birde meslek lisesi çıkışlıyım.sende bu hak varken elinde iyi düşünmüşsün bence.okumanın yaşı yok.Allah yardımcımız olsun :)

aynen canım okumanın yaşı yok...biri olmazsa diğeri olur üzülme...sen istedikten sonra üniversitemi yk sanki bir yoksa diğeri var...elbet isteyen bulur bölümde okulda.... şükür öyle bi şansımız var direk geçiyoruz... inşallah bu sene niyetliyim....görüşürüz inşallah haberdar ederiz durumları birbirimize....allah yardımcın olsun canım....

canım yeni üyeysen yazamazsın...100 mesaj sanırım hakkını doldurman lazım...

evet canım.haklısın.yeni ve acemi üyeyim.şimdi insan kaynakları yönetimini inceliyordum.yapabilirim gibi geliyor ama ilk sene dersler ööğğğğ :) hiç sevmediğim sevemediğim dersler.ikinci seneden eminim yaparım.ama ilk sene dersleri korkuttu beni..

Back