1 = Acikögretim lisesini kac senede bitirebilirim (normali nedir ?)
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları gerekmektedir.
2 = Düz liseye kayit olmak istiyorum seneye acaba düz lisedede meslek lisesinde oldugu gibi yüzyüze ders var mi ? cünkü dügün telasindan gidemeyebilirim
Düz lisede yüzyüze ders yok.
3 = Bir de almancayi az cok anlayacak sekilde ve kendimi idare etcek sekilde biliyorum düz lisede yabanci dili almanca secebilirmiyim ?
Yabancı dil seçmekte özgürsün.Almanca seçebilirsin.
4 = üniversiteyide acikögretimden okumak istiyorum acaba bölüm olarak ne secebilirim ? yani cok zor bi bölüm olsun istemiyorum calistigimda zorlanmayacagim bir bölüm istiyorum
Zor olmayan bölüm elbette yok.Yüzyüze ders istemiyorum dersen Maliye,İktisat,İşletme vb. bölümlerini seçebilirsin
5 = Seneye nisanlanacagim icin belki aranizda evlenenler nisanlananlar vs...vardir belki acaba zor mu olur yoksa idare edip bir arada götürebilirmiyim cünkü her gecen zaman kaybina aciyorum ama dügün telasi filan girerse calisamamaktanda korkuyorum böyle durumda olan varsa zorlandilar mi ?
Ablamda aynen bu durumdaydı gündüz nişan hazırlıklarıyla ilgilenip,gece ders çalışıyordu.Şimdi Maliye'den mezun oldu.Yani istenince yapılmayacak hiç birşey yok.Yeterki kendine güven.Kolay gelsin.
Bu siteyi incelersen sorularına daha net cevaplar bulabilirsin:
M.E.B. EÄÄ°TEK Açık ÃÄretim Lisesi