Açıklık kontrolüm berbat geçti 😭

Tutilata

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2022
2
1
1
28
33 haftalık gebeyim. Sancı ve kanama ile gittim. Nst de de sancı görününce ebe vajinal muayene yaptı ve elini resmen zönk diye soktu. İnsan bi nefes almama müsaade eder, biraz yavaş olur. Bir yandan karnıma bastırıyor, bir yandan rahim ağzı çok yukarıda yetişemiyorum diyerek elini ittiriyor. Resmen kabus gibiydi. Bağırmaktan canım çıktı. Ayağa kalktığımda dizlerim titriyordu. Erken doğum riskim varken bu kadar sert muayene etmesi normal mi? Benim gibi muayenesi zorlu geçen var mı aranızda?

Merhaba 36 haftalık kontrolüm de nts de sancı çıktı normal ay sancısı ve doktor ebeyi çağırdı. Ebe eline eldiven giyip tendürtyon sürüp hiç Bişi demeden elini soktu ilk alttan muayenemdi üstelik bende vajınusmus var özellikle bunu belirtmeme rağmen sert bu şekilde soktu elini. Bende bi anlık can havliyle bağırdım yıkıldı ortalık ebe baktım 1 cm açıklık var deyip yatırdı hastaneye ebenın elini tuttum çok sert tutmuşum bana bi sürü kızdı bende kalkıp özür diledim doğal olarak korkuyla ama canım yandı nefes al şöyle yap bile demedi bu devlette oldu normalde ben düzenli olarak kontrole özele gidiyorum ama doktorum doğum yaptırmadınız için som haftalarda devleti önerdi 1 gün yattım hastanede sonra kendı doktorum özelde ki muayene etti oda alttan muayene edip açıklığa baktı nefes alıp vermemi söyledi talimatlarına uydum bu sefer daha az canım yandı bu ara da ebe nin alttan muayenesi sonrasında kanama oldu leke seklınde pembe renkli hastaneden çıktıktan sonra geçti kimseyi korkutmak istemem ama kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor hart diye el sokmak nedir ki benim vajınusmıs sorunum var yenmeye çalışırken hamile kaldım hala yenemedim ebenin alttan müşteri sonucunda bile kızlık zarım hala duruyor sonuç olarak ilk gebelikte ve böyle sorunu olan insanlarda keşke biraz daha nazik anlayışlı ve bilinçlendirici olsalar umarım bundan sonra ki alttan muayeneler de doğum da Hersey güzel gider herkese hayırlı doğumlar, allah yavrularımızı kucağımıza sağ Salim almayı nasip eder.Bir avazda doğurmak dileğiyle sevgiyle sağlıkla kalın

Kesinlikle katılıyorum. Hiç anlamıyorlar insanın halinden. Kendileri de kadın, bir gün kendi başlarına da gelecek aynısı. Hepimiz için hayırlısı artık diyecek söz bulamıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…