• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler acıkınca beslemek

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

DENIZZE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2008
14
0
86
41
İstanbul
sevgili anneler
kızım 8 aylık oldu. önceleri düzenli olarak 3 saatte 1 mamasını içiyordu. ancak ek gıdalara başladığımızdan beri saat kavramı kalmadı. doktorlar saate bağlı kalmak gerektiğini, bebeğin bir düzeni olması gerektiğini söylüyorlar, fakat ben ne yaptıysam eski düzenini sağlayamadım. artık ne zaman acıkırsa o zaman mamasını içiriyorum. bazen 5 saatte 1 bazen 3 saatte 1. acaba doğrumu yaporum. siz bebeklerinizin beslenmesini neye göre ayarlıyorsunuz?

sevgili anneler
kızım 8 aylık oldu. önceleri düzenli olarak 3 saatte 1 mamasını içiyordu. ancak ek gıdalara başladığımızdan beri saat kavramı kalmadı. doktorlar saate bağlı kalmak gerektiğini, bebeğin bir düzeni olması gerektiğini söylüyorlar, fakat ben ne yaptıysam eski düzenini sağlayamadım. artık ne zaman acıkırsa o zaman mamasını içiriyorum. bazen 5 saatte 1 bazen 3 saatte 1. acaba doğrumu yaporum. siz bebeklerinizin beslenmesini neye göre ayarlıyorsunuz?

şekerim benim kızda hiç bir düzen tutramadı önceleri mama bile almadı şimdide mamadan başka bişey yemiyo ben ısrar etmiyorum ne yerse o kadarla yatıyor ama 3 saatte bir 9 aydır hiç şaşmadan anne sütü ilk7-8 ay daha sonra mama ile devam edyorum fazla takma düzleir :1hug:

evet canım prematüre
8 aylık diyorum , fakat düzeltilmiş ayı 6,5 oluyor...

merhabalar
sabah kalkınca kahvaltı verin ardından devam sütü yada mama yada anne sütü
sonra 10 11 arası meyve yada yoğurt verin
öğlen ek gıdasını deneyin ardından yatarken olabilir mamasını verin
akşamüstü meyve meyve suyu bisküili karışım gibi şeyler deneyin akşamda ek gıda ve mama verin bu çizelgeyi bir deneyin fakat bebeğinizi lütfen zorlamayın sadece teklif edin zamanla o teklife alışacaktır. ona zaman tanıyın beğenilerine saygı duyun yeni tatlar arayın.sabırla uğraşı gerektiyordelikafaduldenvereliniortakcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook:1hug:a.s.:nazar:

Back