Açık öğretim okumak istiyorum fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum yardım !!

Lolo

eşim ve oğullarım
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
3.704
9
ben orta 2 terkim 30 yaşında 11 yaşında 1 çocuk annesiyim
kızlar okumaya karar verdim netten araştırıyorum ama bu konu hakkında hiç birşey bilmediğim için anlayamıyorum

öncelikle kayıtlar ne zaman başlıyo ve nereye gitmem gerekiyo
kayıt için

bazıları okula gidicen diyo bazıları başka yer diyo
bana bi yol gösterirseniz çok sevinirim

ayrıca biraz desteğe ihtiyacım var kızlar bu konuyu eşimle bile paylaşamyorum
bazen acaba yapabilirmiyim diyorum aslında okumayı çok istiyorum ama işte bazen bi korku geliyo içime
30 yaşındayım 15 yıllık evliyim hafızam beynim o kadar doluki
itiraf etmek gerekire galiba biraz korkuyorum
bayanlar desteklerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum
yardımcı olursanız çok sevinirim

yarın gündüz buraya gelemem hastaneye gitcem tiroit hastasıyımda kontrole gidicem
yazdı ilgilenmiyo demeyin sakın akşam yazılarınızı okucam
şimdiden yazımı okuyan ve yardımcı olan herkeze teşekkür ederim :KK71:

ben orta 2 terkim 30 yaşında 11 yaşında 1 çocuk annesiyim
kızlar okumaya karar verdim netten araştırıyorum ama bu konu hakkında hiç birşey bilmediğim için anlayamıyorum

öncelikle kayıtlar ne zaman başlıyo ve nereye gitmem gerekiyo
kayıt için

bazıları okula gidicen diyo bazıları başka yer diyo
bana bi yol gösterirseniz çok sevinirim

ayrıca biraz desteğe ihtiyacım var kızlar bu konuyu eşimle bile paylaşamyorum
bazen acaba yapabilirmiyim diyorum aslında okumayı çok istiyorum ama işte bazen bi korku geliyo içime
30 yaşındayım 15 yıllık evliyim hafızam beynim o kadar doluki
itiraf etmek gerekire galiba biraz korkuyorum
bayanlar desteklerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum
yardımcı olursanız çok sevinirim

yarın gündüz buraya gelemem hastaneye gitcem tiroit hastasıyımda kontrole gidicem
yazdı ilgilenmiyo demeyin sakın akşam yazılarınızı okucam
şimdiden yazımı okuyan ve yardımcı olan herkeze teşekkür ederim :KK71:

öncelikle tebrik ediyorum sizi bu kararınız için we destekliyorum.okumanın yaşı yok.bende ewliyim we bu sene öss ye girdim.açıköğretim okumak istiyorum we okuycam da.tabi eşimde destek werdi sağolsun.çünkü okurken çalışırken kafam daki bütün sıkıntılar gidiyo buna emin ol we insana bir özgüwen geliyo.öncelikle yapman gereken açık ilköğretim sitesini takip etmen.orada 2012 kayıtları başlama tarihini nereye başwuracağını hangi belgeler gerektiğini yazıcaklar.sürekli takip et we başwurunu yapıp kitapları al we çalışmaya başla.hatta başwurular başlamadan çalışmaya başla bence.orta 2 kitaplarını al kırtasiyeden we gün içinde çalışmaya başla we yılma hiçbirzaman..

canım yaa çok teşekkür ederim sana bana çok moral verdin
evet okucam sonuna kadar

sen kaçı okuyosun ve ne olucaksın merak ettimde

aslında benim hedefim çok büyük yapabilirmiyim bilmiyorum ama denicem
doktor olmak istiyorum hemde genel cerrah kalmadan okursam sınavlarıda kazanırsam 40 yaşında pratisyen olucam allahın izniyle

ben açıköğretim okul öncesi eğitimi öğretmenliği kazanmak istiyorum.puanı biraz yüksek bakalım tercihler temmuzda yayınlanıcak.inşallah kazanabilirim.kazanamazsam tekrar giricem seneye öss ye.çünkü kafam okuyunca çalışınca sıkıntılarımı unutuyorum bana çok iyi geliyo.umarım sende başarırısın istediğin bölümü.yeterki bırakma okumak harika bir duygu çünkü...

sende inşallah kazanırsın

bide deminden beri yeni kayıt tarihlerine bakıyorum bi türlü bulamadım acaba kayıtlar başlamadı o yüzdenmi bulamıyorum
okulada gittim resmi gazete ve internetten takip et dedi ee ben bişey bulamıyorumki hep eski tarihler nerden takip edicem

bide sen orta okulu ve liseyi kaç yılda bitirdin
dersler zormu nasıl çalıştın yardım aldınmı
ben ismekin ingilizce kursuna gitmeyi düşünüyorum kayıtları açılınca
bide oğlum dersaneye gidiyo ordan kitap falan alabilirim öğretmenlerede rica etsem biraz matamatik çalıştırsalar bana

hiç bir dersten kormuyorum da tek ingilizceyle matematikten şüpheliyim
bana bu iki dersi birilerinin anlatması lazım
açık öğretimde kurs falan yokmu acaba ders vermiyolarmı

ayy sanda amma çok soru sordum kusuruma bakma çok heyecanlıyımda

o kadar çok istiyorumki doktor olmayı
özellikle durumu kötü olan gerçekten doktora ihtiyacı olanlarla ilgilenmek istiyorum insanlar o kadar çok eziliyoki hastanelerde

açık ilköğretim in resmi sitesinde başwuru tarihi yayınlanacaktır.genelde başwurular eylülde olur.okul açılma sezonu olduğu için.ağustosta yazarlar ancak başwurular eylülde diye.ben örgün eğitim okudum.yani ilköğretimi liseyi.zorlanacağın ders ingilizce olur.onuda yazdığın gibi kursa gidersen rahatlıkla başarılı olursun.

örgün nasıl oluyo açık öğretimle örgün farklımı

bide ortaokulda dersler zormu
ingilizceye kursa gidicemde matematiği napıcağımı bilemiyorum

oğlumda 6. sınıfa başlıcak bu sene beraber biraz çalışırız diyorum ama 7. sınıfın matematiği daha zor oğlumda anlamaz

orta öğretimde mecbur olan ders varmı
lise orta okula göre ne kadar zor

bide aşık öğretimin dersleri yokmu yani okul gidip öğretmenlerin ders verdiği yerler
öyle bişey olursa aslında daha iyi olur benim için
ayrıca benimle bildiklerini paylaştığın için çok teşekkür ederim

örgün öğretim demek yani normal okulda eğitim aldım ben.açıktan okumadım.ortaokulda dersler liseye nazaran bence daha zor.tabi herkese göre değişir.ama ben ortaokulda daha zorlanmıştım.matemetiği internetten ders anlatan video siteleri war ordan dinleyip çalışabilirsin.ortaöğretimde bütün dersler zorunludur.her dersi geçmek zorundasınız.açıköğretimin kötülüğü de o işte.bir okulu yok.sen kendi başına hazırlanıcaksın.ama önerebileceğim internetten ders dinlemek.rica ederim yardımcı olabiliyosam ne mutlu bana.

o zaman ben örgüne gidemem açık öğretimi seçicem

üniversitede okula giderim artık lisede nasıl lisede dışardan oluyo dimi gitmek zorunlumu acaba

hangi lise daha iyi peki hangisini seçersem tıpa girebilirim

bide örgünde okumak için kaç yaşında olmak lazım küçücük çocuklarlamı okula gidicem
çok komme gitti oğlumla beraber sıra arkadaşı olurmuşuz ne komik

berraber üniversiteden mezun oluruz keplerimizi fırlatırız
ayy inşallah hayallerim gerçekleşir

o zaman ben örgüne gidemem açık öğretimi seçicem

üniversitede okula giderim artık lisede nasıl lisede dışardan oluyo dimi gitmek zorunlumu acaba

hangi lise daha iyi peki hangisini seçersem tıpa girebilirim

siz ortaokulu da liseyi de dışarıdan bitiriceksiniz.düz lise istediğiniz bölüm için en uygun olanı.tıp demek ayrıca fizik kimya biyoloji demek.o derslerinizin çok iyi olması lazım.

şu an oğlumla 6. sınıf derslerine çalışıyoruz

oğlum yaramaz kaytarmak istiyo ama ben izin vermiyorum çalışıcaz başarıcaz diyorum :))

evet o dersleri yapabilirim de matematik beni baya bi zorlucak

dediğiniz gibi internetten sitelere girip ders çalışim en isi

temelim olmadığı için matematiği başından başlayarak çalışmam lazım
yoksa direk 7. sınıf matematiğini yapamam

yaş sınırı olmadığını biliyorum ama yanılıyor da olabilirim.açık ilköğretim we liseyi açıktan okuyup üniwersiteyi örgün eğitim olarak okuycaksınız.umarım başarırsınız..

inşallah sizde başarır istediğiniz mesleği kazanıp icra edersiniz

benim okula başlamam oğlum içinde iyi olucak oğlum okumayı sevmeyen biri fakat çok zeki sözeli süper

inşallah bana baktıkça oğlumada çalışma şevki gelir

inşallah herkes istediği yolda başarılı olur.ortaokul tarih öğretmenim bize hep şunu söylerdi.erkek okumalı ama okumasada ayakta kalabilmek için her türlü işi yapabilir işe girebilir.ama kadın muhakkak okumalı.çalışmasa da okumalı.ilerde eşine bişe olduğunda kimseye yük olmamak için kolunda altın bileziği olmali.düştüğünde hemen kalkabilmeli.we kimseye muhtaç kalmamalı.bu yüzden bütün okumak isteyen kadınlara sonsuz desteğim war..

"Doğru bir başlangıç hem paradan hem zamandan, en önemlisi de ömürden tasarruf sağlar."
*

Son düzenleyen: Moderatör:
X