açık lise okuyup da güzel sanatlar fakültesi resim bölümüne gideilme olasılığı nedir?

taskalpli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2010
7
0
açık lise okuyup da güzel sanatlar fakültesi resim bölümüne girebilme ihtimali nedir??? bu konu da bilgisi olan birileri varmı??

Canım biraz geç cevap veriyorum ama, yeni üye olduğumdan.
Soruna gelirsek, benim bildiğim kadarı ile açıköğretim lisesinden mezun olduğunuzda sonuçta lise mezunu birisiniz ve elbette öss sınavlarına girme hakkınız var.
Gelelim güzel sanatlar fakültesi kısmına. Zaten bu fakültelerin kapısı yetenekle açılıyor. Bir güzel sanatlar fakültesine hazırlanan birisi olarak söylüyorum bunu canım, atıyorum sanılmasın.
Neyse, dediğim gibi o fakültelere girmek için zaten öss sınavlarında baraj yeterli oluyor. Asıl mesele yeteneğinizi hazırlanırken ne kadar geliştirdiğiniz.
Yani okuduğun lise, üniversite puanı ile pek ilgilenen bir kurum değil.
Örnek vermek gerekirse, küçük yaşlardan bir heves ve yetenek varsa; mülakatlardan en az 6 ay veya 1 yıl önce iyi bir hocadan kurs aldığınız zaman, açıköğretim lisesinden bile mezun olsanız rahatlıkla bu bölümü okursun.
Ancak kendimden tavsiye, illaki el becerisiyle değil biraz sanat tarihine de merakın olsun canım.
Hatta bu mülakat öncesi hazırlık dönemlerinde hocanla iyi bir iletişim kurduğun zaman ondan sana sanat tarihi hakkında da ufak tefek bilgilendirmeye başlamasını rica edebilirsin.
Çünkü fakültenin hemen hemen ilk 2 yılı pek bir uygulama yüzü görmüyorsun bildiğim kadarıyla.
Tüm sanat akımlarını ezberle allah ezberle.
Diyeceklerim böyle yani canım, başarılar diliyorum sana.

açık öğretim lisesi mezunu ile örgün lise mezunu aynı haklara sahiptir.aralarında fark yoktur.yanlız resim bölümü yetenek sınavı ile alıyor diye biliyorum.

evet alıyor ben grafik okudum açık meslek daha sonra gsf resim kazandım ama devam etmedim başka bolum ıstedıgım ıcın :)

pardon benimde bir sorum olucaktı ama ;
ben güzel sanatlar fakültesini açıktan okuyabilirmiyim ?? okuyamazsam üniversite ücreti ne kadar ???

pardon benimde bir sorum olucaktı ama ;
ben güzel sanatlar fakültesini açıktan okuyabilirmiyim ?? okuyamazsam üniversite ücreti ne kadar ???
Açıköğretim Fakültesinde güzel sanatlar yok.orgun var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…