acik lise hakkkinda bilgi almak istiyorum :(

bordomavili_kiz42

Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2015
98
32
27
merhaba kizlar. ben yurtdisinda yasiyorum uc sene önce buraya geldim lise ikinci sinifa gectikten sonra birakip avusturya'ya geldim. burda ciraklik egitimi aliyorum ama memnun degilim benim hayalimdeki meslek bu degildi aslinda okumak üniversiteye gitmek istiyordum. burda gitme olanagim var ama gene de kendi ülkemde kendi dilimde egitim almak istiyorum. oogun acik ögretim lisesi sayfasinda bati avrupada yasayan turklerde yurtdisinda disardan lise bitirebilirmis falan oyle duydum ve daha ayrintili arastirip kaydolmak istiyorum. ama sorularim var ben onsekiz yasindayim ve lise biri zaten gecmistim simdi buna kaydolsam nasil olur kac senede bitirebilirim bir donemde ne kadar kredi toplayabilirim ha 18im diye senede üc kere sinava girip uc dönem bitirebilirmisim en az 192 kredi toplamam gerekliymis mezun olmam icin bir de sözel bölümüne girip sinema ve televizyonculuk okumak istiyorum bir de acaba iki sene veya daha kisa sürede mezun olabilirmiyim merak ediyorum. yardim edersiniz cokk sevinnirim simdiden tesekkürler

merhaba kizlar. ben yurtdisinda yasiyorum uc sene önce buraya geldim lise ikinci sinifa gectikten sonra birakip avusturya'ya geldim. burda ciraklik egitimi aliyorum ama memnun degilim benim hayalimdeki meslek bu degildi aslinda okumak üniversiteye gitmek istiyordum. burda gitme olanagim var ama gene de kendi ülkemde kendi dilimde egitim almak istiyorum. oogun acik ögretim lisesi sayfasinda bati avrupada yasayan turklerde yurtdisinda disardan lise bitirebilirmis falan oyle duydum ve daha ayrintili arastirip kaydolmak istiyorum. ama sorularim var ben onsekiz yasindayim ve lise biri zaten gecmistim simdi buna kaydolsam nasil olur kac senede bitirebilirim bir donemde ne kadar kredi toplayabilirim ha 18im diye senede üc kere sinava girip uc dönem bitirebilirmisim en az 192 kredi toplamam gerekliymis mezun olmam icin bir de sözel bölümüne girip sinema ve televizyonculuk okumak istiyorum bir de acaba iki sene veya daha kisa sürede mezun olabilirmiyim merak ediyorum. yardim edersiniz cokk sevinnirim simdiden tesekkürler

Aynen bende senin gibi çıraklıktan sonra hayalimde mesleğin o olmadığına karar verip açıkliseye geçtim çok mutluyum.
Lise1 i örgün olarak okumuştum 2 dönem ve 28 kredi verdi bana lisem tabiki verilen krediler yıl içinde geçtiğin derslere göre değisiyo seninde sanırım 1 yıl avantajın var ve sınıfıda geçmissin fazla kredin vardır. Her dönem 35 kredi alarak 2 yılda bitirebilirsin. Gözünde büyümesin açıklise inan o kadar kolayki. üniversiteyide son yani 2. Yılında kazanırsan hemen o yılda üni ye giderdin. Hayallerinin peşinden koş vazgeçme sonraya bırakma geç kalmıs olabilirsin ....

bende almanyadan acik ögretim liseyi bitirmek istiyorum özelden yazsan???

Merhaba ilk önce ikinci sınıfa geçtiysen ve bıraktıysan tastiknamende ki sana verilecek kredi önemli 48 kredinin üzerindeyse 2. sınıftan başlamış sayılırsın ama sınıf değil kredi önemlidir. ve bir sınavda en fazla 30 kredi alabiliyorsun ve 192 krediyle mezun oluyorsun bir de mezun olabilmen için ortak derslerini vermen yada onlardan muaf olman gerekiyor muaf olabilmen içinde o dersten 3 kere sınava girip başarısız olman lazım ve en az 8 dönem sınava girmen lazım 8 dönemden az kredin tutsa da mezun olamazsın

merhaba kızlar ben lıse 2 de bırakmıstım okulu ama gecen sene kayıt oldum sınavları hıc gıtmedım sonra oyle kaldı gıttı bu sene 3.cu kayıtlara yetısebılırmıyım kayıt olabılırmıyım yoksa bu donemde bıtmesı gerekıyo mu

Kredin cok azdir sinavlara girmedigin icin. Yeni baslayanlar icin kayit tarihi eylul ama sen onceden kayitliymissin bilemem ben bunu bilen bir kisiye sor canim. Ucuncu senede de kurtaramazsin cunku her sinav basina 30 kredi falan aliyorsun 192 kredi toplaman birkac donem daha gitmeni gerektirir

Kredin cok azdir sinavlara girmedigin icin. Yeni baslayanlar icin kayit tarihi eylul ama sen onceden kayitliymissin bilemem ben bunu bilen bir kisiye sor canim. Ucuncu senede de kurtaramazsin cunku her sinav basina 30 kredi falan aliyorsun 192 kredi toplaman birkac donem daha gitmeni gerektirir
ozmn ben en ıyısı seneye bastan baslayım oyle daha cnm cok saol

X