Açık (klasik ) Yüz Germe Yaptıranlar

Teşekkürler, henüz bu hafta doktorla görüşeceğim, doktorum Ozan Bitik olacak bir aksilik olmazsa. Onun önce ve sonra fotoğraflarını çok beğendim, çok doğal gençleştirme sağlamış. Açıkçası benim isteklerim doğrultusunda gibi gözüküyor.
Göz çevremle ilgili hiç bir değişiklik istemediğim için endoskopik yöntem bana göre değil galiba, kaşlarım zaten doğal olarak kalkık, daha fazla kalkık olmaları beni ciddi rahatsız eder (bu yüzden de bu yaşıma kadar hiç botoks yaptırmadım)
Dediğiniz gibi Nişantaşı'nda gördüklerim şiş yanaklı , aşırı botokslu ,çekik kaşlı uyumsuz yüzler, insan onları görünce estetikten vazgeçesi geliyor:)
Sizlerle süreci paylaşırım tabii ki, son an korkumdan vazgeçmezsem

Ozan Bey'in adını çokça duymaya başladım şu ara..iz konusunda bir şey dedi mi Ozan Bey?ne kadar sürede azalıyor, ne kadarı kalıcı oluyor?Endoskopikte riskli alan kaş göz , açık germede iz maalesef..Açık germede de iki yöntemden bahsediliyor.Biri macslift (ya da buna benzer bir isim) denilen daha yüzeyel dokularda yapılan germe diğeri kompozit denilen çok derin, kemik hizasında yapılan germe..Hangisini olacaksınız?

Kendisiyle detaylı görüşünce bilgileri paylaşırım ama açıkçası iz beni o kadar endişelendirmiyor, anladığım kadarıyla skarları azaltmanın tedavileri var. Birde bolca saçım olduğu için nedense beni en az endişelendiren iz durumu. En çok sinir hasarından korktuğum için kullanacağı yöntemde bu tarz riski en az olan yöntem/teknikleri isteyeceğim. Okuduğum kadarıyla Deep plane vs. SMAS lift'ten bahsediliyor ve Deep plane lift'te kas altını manipule ettiği için sinir hasarı riski daha yüksek olabiliyor. Kemik hizasında yapılan sanırım subperiosteal midface lift, ki genelde endoskopik yöntemle yapılıyor bu yüzden dokularda en fazla şişkinlik onda oluyor.

hımm..o halde açık germede kemik seviyesine kadar inilmiyor??SMAS liftte sadece ust deriyi mi kaldırıyorlar acaba..Endoskopikte calışılan bölge sinirlerin daha alt tabakasında olduğu için sinir hasarı riski çok az..HEr durumda usta ellerde risk çok azalacaktır.Çene altı endoskopik yöntemle yapıalbiliyor muydu emin değilim örneğin.Bu konularda bilgi alınca bizimle paylaşırsanız çok sevinirim..sevgiyle kalın..

SMAS lift okuduğum kadarıyla epey etkili ve kalıcı bir yöntem (altın standart olarak geçiyor literatürde), sadece üst derinin çekilme işlemi sanırım çok eskilerde kalan/yapılan ve 'derinin çekilmiş' görüntüsünü veren tam anlamıyla 'yüz germe' yöntemi. Şimdi daha çok deri altı tabakaların sıkılaştırma ve eski yerlerine yerleştirme yöntemi kullanılıyor, SMAS lift gibi.(doktor değilim ama makalelerden anladığım bu) Sinir hasarı riski hepsinde var ama galiba açık ameliyatta sinirler ortaya çıktıkları için (expose oldukları için) hasar görme olasılıkları daha yüksek.
Sanırım önemli olan cerrahlarla elde edilecek sonuçları ve riskleri tartmak, sonuçta hangi yöntemi kullanacakları onların işi. Yani farklı yöntemler aynı sonuca götürebilir diye düşünüyorm.
sevgiler.

Doktor seçimi çok önemli anladığım kadarıyla

Bayanlar klasik yüz germe ameliyatı oldum..
13. günüm... yaşım 55 yanaklarım sarkık ve aşırı gıdım vardı.
Ameliyattan çıkınca ki, aşırı acım vardı. Ağrı kesici ile rahatladım. Kendime geldiğim de (narkozdan) acı yoktu.
Bir gece hastane de kaldım, ertesi gün bandajlarım acıldı. Pansuman yapıldı ve yüzümü açıkta bırakan boynumu askıda tutan bir maske takıldı. Buz uygularsanız daha iyi ben biraz geç kaldım sonradan aklımıza geldi...
Taburcu edildim.
Dr. 3 günü tekrar cağırdı ve pansuman yaptı ve bana nasıl yapilacağını ögretip her gün yapmamız gerektiğini söyledi.
5. günü banyo yapabildim.(ılık su ile duş)
10.güne kadar her gün pansuman yaptık.
Bu arada 5 gün antibiyotik kullandım. Ağrı kesici 3.günden sonra pek ihtiyacım olmadı.
Ilk 3 gün başımı yukarda tutarak yattım.
Şişliklerim ve morluklar vardı aşırı değil.
10.dikişlerimin yarısı alındı diger yarısı yarin (14.gün) alınacak.
Hala maske yüzümde ve çıkartmaman lazımmış.

sonucunuz çok güzel olsun inşallah, çok geçmiş olsun.Deneyimleriniz bizim için kıymetli, açık yüz germe yaptırıp paylaşan hiç olmamıştı..hangi doktora oldunuz?maskeyi hiç bilmiyordum.standart bir işlem mi acaba?boynunuzun askıda olması rahatsızlık veriyor mu?sonuç nasıl şimdilik..bizi aydınlatırsanız sevinirim..

Op. Dr. Murat Özyurtlu, Bursa Devlet Hastanesinde ameliyat oldum.
Özel hiç bir görüşmem olmadı.
Yani tamamı ile mesleğini uyguluyan bir dr.
Kendisine göz kapağı ameliyatı için sormaya gittim. Kendisi bana ihtiyacım olanın öncelikle yüz germe olması gerektiğini anlattı.
Bana tek tek bütün olasılıkları anlatıp tercihi bana bıraktı.
Iki hafta sonra karar verdik ve ameliyatım, anlattığı bütün aşamaları ne eksik ne fazla geçirdim.
Yüzeysel bir ameliyat degil deri altında ki bütün kaslarım ve yağ dokularım sanırım yukarı çekilip dikilmiş.
Telefonla ulaşabildiğim her seferinde bana cevap veren bir doktorum oldu. Genç ve idealist geldi bana...
Bu gün daha iyiyim şişlerim daha da ineceğini söyledi ve bütün dikişlerim alındı.
Yüzüm biraz toparlak ve yanlara doğru sert ama yumuşayıp inceleceğini söyledi.
Şimdilik bu kadar.

15.günüm "arnica krem" kasları rahatlatıcı dedi doktorum ve iyi geldi.
Maskemi artık devamlı takmıyorum. Bugün başımı örtmeden "kamuflaşsız" dışarı çıktım ve mutluyum.
Daha yanaklarım ve boynum şiş ama aşırı değil.

15 inci gün için çok iyi..çok sevindim gerçekten..aklınızda yokken birden karar vermişsiniz büyük cesaret:) yüzün üst bölümüne endoskopik germe uygulanmadı sanırım değil mi?maske neden kullanılıyor bilginiz var mı?endoskopik germe olduk bizler ama maske uygulaması yapılmadı.kesi izi ne kadar görünüyor şu an?
yazmaya devam edin lütfen:)

Endeskopik germe için ben uygun değıldim sanırım. Aşırı sarkma olmuştu. Gıdım ve yanaklarım çok sarkıktı.
Maskeyi deri altındakı kasları yerinden yukarı kaldırıp diktiği için içeride hava kalmasın diye taktırıyor. Ben öyle anladım, 10 gün sonra kontrole gideceğim iyice sorarım.
Bu gün bütün gün dışarıdaydım "Güneşte biraz kaldım ve korktum"eve gelip yine maskemi taktım.
Yanaklarım ve boynumun iki yanın da sanki sert plakalar var biraz üstüne değince acıyor. Ama gün geçtikçe hafifliyor. Hala çok memnunum. :)

Merhaba kızlar, bende 4 hafta önce alt yuz germe sadece oldum. yani kullak arka ve onden az kesik var.
Gerceyi söylesem beklediğm sonuc almadım...

Merhaba kızlar, bende 4 hafta önce alt yuz germe sadece oldum. yani kullak arka ve onden az kesik var.
Gerceyi söylesem beklediğm sonuc almadım...

S seval_samir 4 hafta erken değil mi?şişlikler inmemiştir daha..dr unuz kimdi?izler rahatsız edici mi?yüzün altını kaldırıken üstünü de kaldırmıştır dr unuz diye düşünüyorum? biraz daha bilgi verebilir misiniz bize..

N nezaketli siz nasılsınız?sonuçtan memnun musunuz?

Ben sonuçtan memnunum şişliklerim artık yok denecek kadar az. His kaybım hala var o bir seneyi bulur demişti dr.
Benim cene altından da girildiği için ordada dikiş izim var...
Dikiş yerlerimde ara ara dayanılmaz kaşıntılar oluyor :) ama sonuçtan çok çok memnunum.
Geç cevap yazdım özür dilerim.

estağfurullah N nezaketli sonuçtan memnun olmana çok sevindim..darısı bizlere o halde:))
bir de sunu fark ediyorum.biz burda hep aynı isimlerin peşinden koşuyoruz ama bilmediğimiz duymadığımız, devlet hastanesinde çalışan çok iyi hekimler var.. hem de uygun fiyata yapıyorlar..

Özel hastanelere veya kliniklere karşı ön yargım var, bizleri dolar işareti ile gören bir zihniyete kendimi emanet edeceğimi sanmıyorum.
Doktorumdan çok memnunum, devlet hastanelerinde o kadar çok cevherler varki!!!!.. ama bir o kadar da kendini bilmez ukala insanları horlıyarak muayene eden şahsiyetler de var tabiki..
Ama elimizde dr seçme imkanımız var...
Neyse Allah kötü hastalık vermesin bizimki dert değil tabiki...

haklısın..ama o ukala insanalrı azarlayan dr lar özelde de var:) herkes kendini Dr House sanıyor..kamudaki cevherleri nereden nasıl bulabiliriz onun yolunu arıyorum bir yandan..tabi bizimki dert değil keyfe keder işler..albüm yapmayı ya da resim eklemeyi düşünürsen haber verir misin..

hele biri var hem seni hem beni bozmuş ukala adı lazım değil:))) her yerde var bunlar devlet özel ayırmamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…