Arkadaşlar 14 yaşımda burnum kırılmıştı,yana doğru yamuldu büyük bir kemer oluştu,20 yaşında doktora gittim kemeri törpüledi ama biraz kalmıştı bende bunu çok takıntı yaptım bir zaman sonra niye tamamen törpülemedi diye kızdım kendi kendime neyse 25 yaşında özel hastanede kalan ufak kemeri törpülettim burnum dümdüz oldu yanlardan bakınca bir sıkıntı yok ancak önden bakınca burnum genişledi eskiye oranla burun kemiğim daha kalın oldu sanırım bunun adı açık çatı deformitesiymiş,bu deformenin oluşma sebebi burun çok törpülenince burun çatısı açıkta kalmış birleşmesi için yanlardan kırılıp birleştirilmesi gerekiyormuş ama doktor yapmadı,şimdi bunu düzeltmek istiyorsam 3.ameliyatı olmam gerek ancak bu açık çatıyı kapamak için burnu kurmaları şartmı yada kıracaklarsa yani diğer burun kırma işlemleri gibi çok mu kırılacak yoksa biraz kırıp birleştirecekler mi,çünkü burnun kırıldığı ameliyatlar nadir oluyormuş çünkü en ufak şeyde kırılan burun kayabilir yapboz parçası gibi o yüzden doktorlar törpüleme ve kıkırdak çıkarma işlemi yapıyor düzeltmek için kırma işine pek giren yok.Açık çatı olayını düzeltmek için nasıl kırma oluyor korkuyorum.