Çocuk Hastalıkları Aciillll bebeğim ishal doktora gidene kadar ne yapabilirim??

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
1 yaşında oğlum 2-3 gündür ishal. bugün hat safhada. sürekli az az kaka yapıyor. poposuda pişik oldu. ağlıyor çok, temizlmeme izin vermiyor. keçi sütü verdim ondan olabilirmi diye düşünüyorum.akşamüstü dr.a götürcem bu arada ishali kesmek için ne yapabilirim?pirinç lapası, un kavurması vs. okudum ama nasıl yapıyılor bilmiyorum. lütfen tarif ederek yazarmısınız?

aslında beklemeden hemen götürsen..bol su içir..ateşi falan varmı? mikrop almış olabilir..hemen götürsen? pirinci koy suyla kaynasın biraz çok pirinç olacak o kaynayınca pişince pirinç lapa oluyo işte..yağ koyma çok az tuz ekleyebilirsin ishal oldugu için tuzda kaybetmiştir vucudu.yogurt koy biraz koyu yogurtlu çorba gibi biraz bişey benzesin az kuru nane serp üstüne yedir.. lapa vermeden bence dr.götür tahlil almaları gerekir

eşim izin alamadığı için getiremiyorum. akşamüstü iş çıkışı ancak getirebilirim. o( un kavurdum ama yemiyor. nasıl yedirecem lapayıda bilmiyorum. (((

Sakin ol canım ishali açık renkse korkma muhtemelen yediği birşeyden ya da malum sıcaklardan dolayı bağırsak enfeksiyonları arttı...

Ayrıca ishalini de kesmeye çalışma, vücuttaki mikropları atsın, takip et ve bol su içir...

Doktora da bir an önce götür, geçmş olsun...

canım bizde gecen hafta sonu 39-40 lara kadar ateeşlenmiştik ve ishalde olmuştuk. Benim kızım diş çıkardığı için böyle oldu ateşi için sürekli ılık duş aldırdık ateşini düşürdük. Ishal için ise doktora gittik kaka testi yaptırdı bişey çıkmadı ishal tozu verdi yoğurda koyarak yedirmemi söyledi. Ayrıca bol pirinçli ve patatesli çorba yap dedi. Yaptım yemek istemesede zorla ve oyunla yedirdim ve bolca muz yedirdim. 2 günde atlattık şimdi kakası normal ve bol bol su içirdik kızıma. çok geçmiş olsun. Inşallah en kısa zamanda atlatır. Benim kızımda pişik oldu bepanten merhem kullandım.

yediremiyorum bir türlü iştahı azaldı. diş çıkartıyor zaten baya kabarmış iki dişi ondan olabilir. yada yediği bişeydeneçi sütü dokunmuş olabilir. açık renk kakası ve çok az az yapıyor sık sık yapıyor. ateşi falan yok çok şükür inş. olmazda. pişik baya olmuş ( su istediği zaman içiyor istemezse içmiyor bizimkisi biraz inat. bu saate kadar içiremedim mesela (

canım oncelıkle gecmıs olsun bneım oglumda 3 -4 gundur ıshal kusmasıda var atesı yoktu doktora goturdumı shal ıcın toz verdı suya karıstır ıcır dedı kusma ıcınde bı ılac verdı yaz vırusuymus neyse artık bu vıruste ondan olmus bol su yogurt ve muzla atlattık sayılır benım oglumda hıc yemıyordu zorla yedırdım
mıdesının duzeldıgını bugun mama dıye pesımde dolanmasından anladım ısteklı yedı cunku
sıcaklardanda oluyor cocuklar boylee
coookk cokk gecmıs olsun acıl sifalar dılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…