Acı Çehre çayı ile zayıflayan? ?? ACIL

otlar sadece zayıflama yardımcı olur. ve bu süreci daha etkili hale getirir. zayıflamak istiyorsan tek seçeneğin az yemek. bitkisel ürünler ve spor ise yardımcı :) sadece sporla da olacak iş değil sporu bırakır bırakmaz daha da kilo alırsın. az yemeye kendini alıştırmalısın...

''
Özellikle zayıflama hapları, çaylar v.b. ürünlerin içerisinde kullanılan acı çehre tohumu (akdiken tohumu diye de bilinir) adlı bitkinin zararları, ilk etapta su kaybı sebebiyle ortaya çıkıyor. “Zayıflama” etiketiyle pazarlanan ve acı çehre tohumu içeren bu ürünler, genelde su kaybına dayanarak kilo verdirdikleri için (özellikle ilk kullanıldıkları dönemde) vücut, oluşan su kaybını dengelemekte zorlanmaya başlıyor. Önceleri karın ağrısı ve ishal ile ender de olsa kendini göstermeye başlayan zararlar, zamanla rutin hale geliyor.

Genelde sabah akşam alınan zayıflama tabletleri, içeriğinde bulunan acı çehre tohumu sebebiyle vücuttaki su kaybını hızla yükseltiyor. İshal ve mide kramplarına eşlik eden en büyük risk ise şüphesiz bağışıklık sisteminin zayıflaması.''

diyor burada

Cayini degil ama tqne olarak kullandim cok fena basagrisi yapiyor tum gun sersem gibi dolasiyordum tafsiye etmem

Acil derken? Hemen içip 5 kilo birden mi vereceksiniz?
Sağlıklı beslenme ve spor içermeyen her türlü zayıflama sağlığa zararlıdır. Mucize diyet yoktur.

neden eziyet? daha önce hiç kullanmadığım için bilmiyorum ama merak ettim mesajınızı okuyunca
Birgün eşim almış gelmiş.. Bak dedi bu bitki zayıflatıyormuş:) internetten araştırdım ve iki küçük tohum çiğnedim..

Aman Allah'ım.. Lavabodan çıkamadım,yok öyle birşey. Ishal,karın ağrısı,mide bulantısı... Düzelmem iki günümü aldı.

Az yiyorum zaten sadece sureci biraz hızlandırmak istiyorum

Tşkler cnm yorum icin

Vücudunu deneme tahtası gibi kullanma lütfen. Diyetisyene gidip onun listesine uysan, biraz da egzersizle çok daha hızlı kilo verirsin.

Onu bilmem de az yiyerek ve yuruyus yaparak zayiflayan var...

Bi yil once kullandim ve evet zayiflatiyo soyleki tuvalete goturuyo ama dikkat vucudda nem gibi bisey kalmiyo bol su tuketmelisin

Daha yeni annem bana yine sana aci cehre lazim dedi wc gidemedigim icim karnim oldu davul gibi okadar rahatsizimki ama hapla birlikte olmaz diye yanasamiyorum maalesef

Acı Çehre tohumu yada çayı kullanip zayiflayan varmı ??

Merhaba ,

Sağlığınızı tehlikeye atmayın. Bu ürün ve benzeri ürünler hakkında konu açılması yasak. Bilginize.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/uyari.437621/

Dönem dönem popüler hale gelen , adı sıkça paylaşılan acı çehre hakkında bir kullanıcının paylaşımları aşağıdadır. Kullanıp 3 kilo versem bana yeter diye düşünebilecek herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum.

BİTKİSEL ÇÖZÜM MÜ? BİTKİSEL ÖLÜM MÜ?(Akdiken tohumunun zararları)
// []
Son günlerde moda haline gelen bitkisel ilaç ve bitkisel ürünlerin aslında sağlığa ne kadar zararlı olduğunu biliyormusunuz?

Özellikle bitkisel zayıflama ürünleri kullanımındaki zehirlenme ve ölüme kadar giden vakaların sayısı hızla artıyor. Bu tür ürünleri kullanırken oluşabilecek rahatsızlıkları maalesef hiç birimiz göz önüne almadan ezbere kullanıyoruz.

Benim başıma gelen olayı size ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Amacım daha fazla kişinin canı yanmadan herkesin bilgilenmesini sağlamak. Umarım bunu başarabilirim.

E-mailime gelen bir maille kilo verdirici ve aynı zamanda bağırsak sistemini düzenleyici olan Acı çehre AKDİKEN TOHUMU adlı (Latince Adı: Rhamnus cathartica) bitkiyi Aralık 2009 ayı başında kullanmaya başladım. Maildeki açıklamada Tarım Bakanlığı onaylı ve yüzde yüz doğal ürün olarak lanse edilmiş ve hiçbir yan etkisi yoktur denilmiş. Bende ezbere bu tür ürünleri kullanan biri olmadığım için internetten araştırma yaptım ve gördüm ki hiçbir yan etkisi yok.

Ürünü kullanmaya başlayalı yaklaşık 1 ay olmuştu ki , bir gün aniden midemde bir ağrı hissettim çok önemli olmadığını düşünerek o gün bir mide ilacı aldım ve ağrım geçti. Ertesi gün tekrar midem ağrımaya başladı ben yine aynı mide ilacını aldım ama ağrı geçmedi 2 saat sonra bir ilaç daha aldım yine geçmedi. Akşama doğru kusma ve mide bulantısı başladı. Ben o akşam GATA acile gittim. Benden kan aldılar serum takıldı bir ağrı kesici yapıldı ve ağrım dindi. Eve geldikten sonra gece acil doktoru bizi aradı ve karaciğer enzimlerimde anormal bir artış olduğunu ve hemen yarın sabah Gastro bölümüne gitmemizi söyledi.

Ertesi gün biz hastaneye tekrar gittik. Doktor kan aldırmamı istedi değerleri kontrol edecek ve ona göre karar verecekti dolayısı ile biz eve döndük ancak akşam tekrar ağrım tuttu tabi soluğu hastanede aldık. Yine aynı işlemler tekrarlandı ve biz tekrar eve döndük. Hafta sonu yani cumartesi günü yine ben acile gittim kusmam devam ediyor ben bu birkaç gün zarfında ağzıma hiçbir şey alamıyordum ve aynı zamanda da 4 gün içinde 4 kilo verdim. Mide ağrısı devam ettiği için cumartesi müşahade altında kaldım ve o geceyi hastanede geçirdim.
Pazartesi günü öğlene doğru tekrar midemde ağrı ve kusma başladı. Tekrar acile gittim Kan tahlillerimde karaciğer enzimlerimdeki sürekli artış devam ettiği için ve o gün hastaneye yatış işlemim yapıldı. 9 gün sonra yavaş yavaş düşme eğilimi göstermeye başladığı içinde taburcu edilip evde istirahat etmem önerildi ve bu arada da ayaktan tedavim devam edecekti.

Ancak bir hafta sonra yine kontrole gittiğimde (bu arada ağrılarım tekrar başlamıştı) karaciğer enzimlerinde daha da fazla bir artış olduğu görülerek hemen hastaneye yatış işlemim yapıldı. Bir hafta yine hastanede yattım bu arada tekrar değerlerde düşüş başladı. Ben tekrar taburcu edildim ve istirahat etmem söylendi. Halende hem karaciğer koruma diyetine hem de istirahate devam ediyorum. Yeniden bir artış olurmu şu an bilemiyorum ama doktorum dikkatli olmamı ve yine artış olabilme ihtimalimin olduğunu söylüyor.
Sonuçta ben erken teşhisle karaciğerimi tamamen kaybetmekten kurtuldum ama herkes benim kadar şanslı olmayabilir. Çünkü hastanede yapılan araştırmada bu bitkinin direk karaciğeri tahrip ettiği ve aynı zamanda da sinir sistemini etkilediği ayrıca yurtdışında yasaklandığı öğrenildi.

Buradaki en önemli unsurlardan biri de Tarım Bakanlığının bu ürünlere onay vermesidir.
Bu nedenle esas Tarım Bakanlığı ruhsat vermekle hatalıdır. Çok iyi araştırıp tahlile gönderip öyle onaylamalıdır.

Ayrıca Tarım Bakanlığı bir yanlışa daha imza atıyor. Neden mi; İnsanın kullandığı bu tür ürünleri Sağlık Bakanlığı onaylamalıdır. Çünkü Sağlık Bakanlığı onay vermeden önce Hıfzıssıhha’da test ettiriyor ondan sonra onaylıyor. Tarım Bakanlığı ise beyan edilen belgelere göre onaylıyor. Ayrıca Tarım Bakanlığı bitki ve hayvanların kullanacağı ürünlere bakar ve onaylar, neden insanların kullanacağı ürünlere onay veriyor bunu anlamakta zorlanıyorum açıkçası.

Sizler bu tür bitkisel ürünleri gelişigüzel kullanmayın ve lütfen çok dikkatli olun. Hayatta sağlıktan daha önemli bir şey yok.

Gazete de bu olayla ilgili çıkan bir habere aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz.

http://www.milliyet.com.tr/zayiflam...kiye/sondakika/22.04.2010/1228454/default.htm
http://www.haberturk.com/saglik/haber/516405-bakanlik-zayiflama-ilaci-reklamlarina-ceza-yagdirdi

Nazlı KARACA

Yazının alındığı kaynak : http://www.nesdanismanlik.com/?part=5&id=7

İlaç tavsiyeleri konusunda çokça şikayet alıyoruz.

Lütfen sitenin bu veya herhangi bölümünde bitkisel dahil hiçbir ilaç tavsiyesinde bulunmayınız.
Unutmayınız, ilaçlar eş, dost, ahbap önerisiyle kullanılmaz, arkadaşınıza doktor tarafından reçete edilmiş ilaç sizde ciddi sağlık sorunlarına ve yan etkilere sebep olabilir.

Doktora danışmadan kullanacağınız her ilaç sağlığınızı riske sokacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…