• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acemi anne adayına yardımm..

MyWayMyLife

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
250
606
53
Merhaba güzel anneler ve anne adayları. Benim gebeliğim biraz hazırlıksız başladığı için vücudumda oluşacak değişikliklerden çok korkuyorum buyüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var. Gebelik öncesinde zaten çok kilo almıştım çocuk yapmaya karar verene kadar veririm diyordum fakat bebiş bizi baya hazırlıksız yakaladı. Mesela çatlak oluşumunu önleyici krem yağ vs neler önerirsiniz ve sizce nezaman kullanmaya başlamak gerek ben daha 5nci haftamdayım fakat kuru bir cildim olduğu için sizce hemen başlamalımıyım? Bir de iştahım çok açık sürekli acıkıyorum bebeğin ihtiyacından fazla kilo almaktan korkuyorum gebelikte alınan kiloların çok zor verildiğini duydum benim haftamdakilerde iştahsızlık kusma var bende iştah açılması var kusma tiksinme adına hiçbirşey yok anlayamadım buyüzden kontrolsüzce kilo almaya devam etmektende korkuyorum yardım lütfen

Rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin inşallah canim.
Bende 9 haftalik hamileyim canım ve masallah iştahım tavan yapmıştı ilk haftalar sonra sonra düzeldi gibi.
Bana doktorum sık sık ama az ye demişti cok fazla yiyip rahatsız etme kendini demisti.
Ve günde mutlaka en az 2 litre su tuketmeye çalış her yonden cok iyi.
Catlak konusunda bende merak ediyorum benimde cildim hassas ve kuru gunde 2litre su icmeme rağmen yüzüm soyuluyor sanki hicbirsey fayda sanki.
Vucuduma bebe yağı sürüyorum azcik iyi geliyor sanki

Merhaba güzel anneler ve anne adayları. Benim gebeliğim biraz hazırlıksız başladığı için vücudumda oluşacak değişikliklerden çok korkuyorum buyüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var. Gebelik öncesinde zaten çok kilo almıştım çocuk yapmaya karar verene kadar veririm diyordum fakat bebiş bizi baya hazırlıksız yakaladı. Mesela çatlak oluşumunu önleyici krem yağ vs neler önerirsiniz ve sizce nezaman kullanmaya başlamak gerek ben daha 5nci haftamdayım fakat kuru bir cildim olduğu için sizce hemen başlamalımıyım? Bir de iştahım çok açık sürekli acıkıyorum bebeğin ihtiyacından fazla kilo almaktan korkuyorum gebelikte alınan kiloların çok zor verildiğini duydum benim haftamdakilerde iştahsızlık kusma var bende iştah açılması var kusma tiksinme adına hiçbirşey yok anlayamadım buyüzden kontrolsüzce kilo almaya devam etmektende korkuyorum yardım lütfen
Aslında en rahat verilen kilolar gebelik kilolaridir ben de şuan 6 haftalık hamileyim benim de cildim aşırı aşırı kuru her banyodan sonra bebe yağı kullanıyorum hamilelik öncesinde de kullaniyodum ama çatlakları engelleyecek bişey yok beslenmenize dikkat edin aşırı kilo almazsanız daha az çatlak olur ben de korkuyorum aşırı kuru olduğu için . Hamilelik öncesi yoga pilates yapiyodum ama hamile kalınca inanılmaz mide bulantısı baş ağrısı halsizlik vs başlayınca devam edemedim .biraz rahaglayinca devam edicem çünkü vücudu sikilastirdigi için daha az çatlağım olur diye düşünüyorum

Rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin inşallah canim.
Bende 9 haftalik hamileyim canım ve masallah iştahım tavan yapmıştı ilk haftalar sonra sonra düzeldi gibi.
Bana doktorum sık sık ama az ye demişti cok fazla yiyip rahatsız etme kendini demisti.
Ve günde mutlaka en az 2 litre su tuketmeye çalış her yonden cok iyi.
Catlak konusunda bende merak ediyorum benimde cildim hassas ve kuru gunde 2litre su icmeme rağmen yüzüm soyuluyor sanki hicbirsey fayda sanki.
Vucuduma bebe yağı sürüyorum azcik iyi geliyor sanki
Amin canım inşallah rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Ben suyu çok içiyorum ama sık sık az yeme konusunda başarılı değilim çok yiyorum sonrada rahatsız ediyor işte ama deneyeceğim bana doktorum bunu söylememişti bebe yağı da mantıklı zararı olmaz hiçbirşey kullanmamaktansa ben de o şekilde kullanabilirim

Aslında en rahat verilen kilolar gebelik kilolaridir ben de şuan 6 haftalık hamileyim benim de cildim aşırı aşırı kuru her banyodan sonra bebe yağı kullanıyorum hamilelik öncesinde de kullaniyodum ama çatlakları engelleyecek bişey yok beslenmenize dikkat edin aşırı kilo almazsanız daha az çatlak olur ben de korkuyorum aşırı kuru olduğu için . Hamilelik öncesi yoga pilates yapiyodum ama hamile kalınca inanılmaz mide bulantısı baş ağrısı halsizlik vs başlayınca devam edemedim .biraz rahaglayinca devam edicem çünkü vücudu sikilastirdigi için daha az çatlağım olur diye düşünüyorum
Ben de aşırı kilo almaktan korkuyorum işte canım iştahım okadar açık ki bir oturuşta 2 porsiyon yiyebilirim eşim bile hayretler içinde kalıyor iştahımı gördükçe. Yoga ve pilates bencede iyi gelir canım ah benim planlı olsa iyice sıkılaşıp bebişi yaparım diyordum ama kısmet böyleymiş şuan başlamamın bir sakıncası olurmu ki vücut alışık olmadığı için doktorum yürüyüş yüzme gibi sporlar yapabilirsin dedi ama onlar da ağır sporlar değil sonuçta

bende 30. haftama girdim kızlar. 15. haftadan beri sabahları lierac çatlak önleyici jel, akşamları mustela çatlak yağı kullanıyorum. arada akşam ki yağ yerine bademyağı,zeytinyağı,sarı kantoron yağı karışımım var onu sürüyorum çünkü bu yağ kremler pahalı dayanmıyor. netten alın eczanelerde 2 katı fiyatı. şimdiye kdr 4 kutu lierac 3 kutu msutela kullandım ve daha almam gerekiyor umarım bukadar zahmete çatlamam yada az çatlarım :(

kaç kg ile hamile kaldınız ? bnm kuzenim 60 la kaldı 90 la doğuma girdi ama o hiç kısmadı herşeyi yedi.
şimdi oğlu 10 aylık falan kuzenim 73 kg kolay gitmiyo sanırım kilolar.
ama kilolu hamile kalınca az alınıyor diye duymuştum.
bende gebelik düşünüyorum şuan tek tesellim o.
bende 78 kg ım :deli:
diyet ve spor yapıyorum ama bakalım ne kadar verebilmişken bebiş olcak :)

Amin canım inşallah rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Ben suyu çok içiyorum ama sık sık az yeme konusunda başarılı değilim çok yiyorum sonrada rahatsız ediyor işte ama deneyeceğim bana doktorum bunu söylememişti bebe yağı da mantıklı zararı olmaz hiçbirşey kullanmamaktansa ben de o şekilde kullanabilirim

Ben de aşırı kilo almaktan korkuyorum işte canım iştahım okadar açık ki bir oturuşta 2 porsiyon yiyebilirim eşim bile hayretler içinde kalıyor iştahımı gördükçe. Yoga ve pilates bencede iyi gelir canım ah benim planlı olsa iyice sıkılaşıp bebişi yaparım diyordum ama kısmet böyleymiş şuan başlamamın bir sakıncası olurmu ki vücut alışık olmadığı için doktorum yürüyüş yüzme gibi sporlar yapabilirsin dedi ama onlar da ağır sporlar değil sonuçta
Yoga ve pilates de ağır değil YouTube da hamileler için videolar var Türkçe sayfalara baktım doğru düzgün bişey bulamadım pregnant pilates yoga yazarsanız çok verimli Bir sürü video bulursunuz inşallah faydalı olur

bende 30. haftama girdim kızlar. 15. haftadan beri sabahları lierac çatlak önleyici jel, akşamları mustela çatlak yağı kullanıyorum. arada akşam ki yağ yerine bademyağı,zeytinyağı,sarı kantoron yağı karışımım var onu sürüyorum çünkü bu yağ kremler pahalı dayanmıyor. netten alın eczanelerde 2 katı fiyatı. şimdiye kdr 4 kutu lierac 3 kutu msutela kullandım ve daha almam gerekiyor umarım bukadar zahmete çatlamam yada az çatlarım :KK43:
Senin az kalmış canım rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin şuan ne durumda hiç çatlak oluşumu var mı henüz hiç olmadıysa faydası vardır bence kremlerin
kaç kg ile hamile kaldınız ? bnm kuzenim 60 la kaldı 90 la doğuma girdi ama o hiç kısmadı herşeyi yedi.
şimdi oğlu 10 aylık falan kuzenim 73 kg kolay gitmiyo sanırım kilolar.
ama kilolu hamile kalınca az alınıyor diye duymuştum.
bende gebelik düşünüyorum şuan tek tesellim o.
bende 78 kg ım :deli:
diyet ve spor yapıyorum ama bakalım ne kadar verebilmişken bebiş olcak :)
Bende 60 civarıyım ama 30kg çok almış kuzenin bende sürekli yiyorum ve kusmuyorum önüme dünyayı koysalar yiyeceğim o derece iştahlıyım canım korktum şuan 90 görürsem psikolojim bozulur benim ya inşallah okadar almam

Yoga ve pilates de ağır değil YouTube da hamileler için videolar var Türkçe sayfalara baktım doğru düzgün bişey bulamadım pregnant pilates yoga yazarsanız çok verimli Bir sürü video bulursunuz inşallah faydalı olur
Çok teşekkür ederim bakacağım gerekirse kursa da kayıt olurum faydası olsun yeterki

Amin Canım inşallah.
Ben suyu aramazdım onceden ama simdi hamile kalinca günlük 2litre icmeye zorluyorum kendimi.
Yemek konusunda ben 1 kere cok fena abarttim aş erdim bizim yörenin yemeğine 2tabak yedim koca dilim ekmek ve turşu ile mahvoldum koca gün fena rahatsız oldum şiştim patlicam sandım ondan sonra aklım başıma geldi yarı ac kalkıyorum artık acıkırsam biraz zaman sonra yine hafif birseyler yiyorum çünkü o gunku halimi unutamam ertesi güne kadar acıkmadım o derece fena ders oldu bana. Şimdi yavaş yavaş azaldı o sık yemelerim neyse ki.

Back