Acele mi ediyorum?

zeytin_cekirdegi

Büyülü Bahçe
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
84
4
6
34
İstanbul
1.5 yıllık evliyim, 30 yaşındayım

5 aydır korunmuyoruz
genel muayene için doktora gittim herhangi bir engel yok dedi
yumurtlama günü dahi hesapladım ama hala gebe değilim...

elimde olmadan bunun sıkıntısındayım kızlar sizce acele mi ediyorum?
yoksa doktora gitmeli miyim?

ayrıca istanbul anadolu yakası için bu konuda iyi bir doktor öneriniz varmı?

Selam canım.
5 ay tabii ki çok kısa bir süre. 1 yıl diyor doktorlar ama sen yine de aceleci davranmak istiyorsan yumurta takibi yaptırabilirsin. Hem yumurtlama gününü kaçırmamış olursun. Ben ilk gebeliğimde takip yaptırmıştım. 2. denemede tutmuştu zaten.

o nasıl bişey ilk kez duyuyorum ovulasyon testi ile mi yapıcam yoksa doktor kontrolünde mi?

5 ay kısa bir süre. . Stress yapma hiç. . 1 yıla kadar bekleyin diyorlar, dr'a gitmek için
Ama ovulasyon testi yada dr' kontrolünde yumurta takibi yaptırabilirsin.sansa kalmamış, yumurtlama gününu esgecmemis olursun

Canım ben de 8 aydır deniyorum 2 kez kimyasal gebelik geçirdim ( rahme tutunamadan yaşanan düşük) bir daha da kalamadım.5.ayımda panik yaptım doktora gittim yumurta takibi yaptı 22. gün yumurtamın çatladığını belirledi denedik ama yine olmadı sonra başka doktora gittim adetlerim 36 günde bir olduğu için ( ki düzenlidir şaşmazdı) erkene çekelim diye duphaston verdi 29.gün adet oldum sevinçle yanına gittim yumurta takibi yapacaktı bu ay amaaa ne olsa beğenirsin ilaç yumurtamı fazla uyardığı için fazla büyümüş ve çatlamamış 5m bir kist oluşmuş bu ay takip yattı deneme dedi ve kist için 3 kutu ilaç verdi şimdi onları içiyorum ve 5 aralıkta adet görmeyi bekliyorum umarım kist gitmiştir hayatımda ilk kez başıma geliyor tabi stres yaptıkça da olmuyor bu 9.ayımız ve deneyemiyoruz bile...İnşallah senin daha kısa sürede olur

o nasıl bişey ilk kez duyuyorum ovulasyon testi ile mi yapıcam yoksa doktor kontrolünde mi?

Ovulasyon testiyle de yapabilirsin, internet üzerinden alırsan daha ucuza gelir.20 tanesi 20 küsür liraya satılıyor.Adet bitiminden itibaren her gün aynı saatte yapıyorsun bu testlerden. Ama biraz karmaşık bişey. Yumurtlama gününü tutturamayabilirsin. En iyisi yumurta takibi yapan bir kadın doğum uzmanına gitmekdir. Adetinin en yoğun olduğu gün gidiliyor aklında olsun. Normal bir zamanda gidersen doktor adetinin 3. günü gelmeni isteyecektir, bunu söylüyorum ki boşuna 1 ay bekleme diye. Doktor 3. günden itibaren ultrasonla yumurtanı takibe alıyor. 2-3 günde bir çağırıp yumurtanın gelişimini takip ediyor. Çatladığı zaman da ilişkiye girmeni söylüyor. Bu kadar. Daha kesin ve güvenli bir yöntem. Tavsiye ederim.

5 ay çok fazla değil ama, 2 ay daha gebe kalamazsanız eşiniz de sperm testi yaptırsın, siz de muayene olun herhangi bir sorununuz yoktur inşallah.
ama dediğim gibi, 5 ay çok fazla değil ama yaşınız 30muş. bence isterseniz fazla beklemeyin. öyle 1 sene falan beklemeyin derim ben.
bizde 7-8 ay çok değil dedik, eşimde sperm sayısı az çıkmıştı. şimdi hamileyim çok şükür.

5 ay kısa bir süre. . Stress yapma hiç. . 1 yıla kadar bekleyin diyorlar, dr'a gitmek için
Ama ovulasyon testi yada dr' kontrolünde yumurta takibi yaptırabilirsin.sansa kalmamış, yumurtlama gününu esgecmemis olursun

yani yaş 30 ve mutlaka bir kardeşi olsun istiyorum (eğer Allah bir bebek nasip ederse) o yüzden geç olması can sıkıcı oluyor...
ovulasyon testi denedim ama benim kafa pek basmadı sanırım

bi doktor bulmak mantıklı ama onada git gel iyice stres olur insan ya

doğru diyorsun güzelim ya neyse ki benzer durumlar olduğunu duyunca insan biraz rahatlıyor

kist konusunu merak ettim bizlerle paylaşırsan sevinirim

benim şöyle oldu aslında
26 gündür adetlerim tek gün sekmez (di)

tatile gidiyoruz diye geciktirici kullandım o günden sonra biraz şaştı...
ama kendi haline bırakmak istesem de her sevişmeden sonra totomun altına bi yastık koyup azda olsa beklemek ve bunu eşime çaktırmamaya çalışmak sinir bozucu nedense ona çok istiyormuş gibi görünmek istemiyorum

anlaşılan öncelik doktor bulmakta

işte o sık gidip gelmeler biraz can sıkıcı ama hayırlısı gülü seven dikenine katlanır

heh işte bende aynı fikirdeyim

eşimde kendi bunu önerdi ama ben yumurtlama gününü tutturamıyorum gibime geliyor (yada kendi avuntum sonuçta bir test yaptırmadım)

bakalım ocak ayına kadar böyle devam edelim aksi halde biraz daha sıkı takip etmekte fayda var

korunmayı bırakmadan önce genel muayene olmuştum ama herhangi bişey yoktu bklm insallah yoktur kötü bişey

Rahim filmi spermogram ve hormon tahlili sonucu hiç bir sorun yok

ama ben 18 ocakta (5gün erken) adet oldum...

şubat ayına girdik ve nedense karamsarlık yine hat safhada....

doktor mayıs ayına kadar gelmeyin mayısa kadar çalışmalara devam dedi...

ama ben çok mu sabırsızım yaaaaaaaaa

Son düzenleme:
canım ben de bugün yeniden muayne oldum.Tekrar hormon tahlili yapıldı her şey yolunda tüm kistlerim yok olmuş şuanlık atılmayan çatlamamış yumurtamda kalmadı yani ,eşimin de sperm sonuçları on numara çıktı, bu ay 10 ayımıza giriyoruz bakalım ne zaman olacak...

Selam kizlar, bende basligi gorunce geldim. Bendede simdilik sorun gorunmuyor. 6 aydir deniyoruz. Acele ettigimi soyluyor esimde. Ama insan umutlaniyor iste (8

merhaba cnm aynı dertten muzdaripim,erken dedik dedik zaman gectiii...
Tedbiri elden bırakmamak en güzeli,eşinin değerleri de önemli taabiii ...
insallah hayırlu zamanlarda berbeklerimiz olurrr hayırlı günlerrrr .......

valla ona da baktırdık

rahim fillmi herşey yolunda
hormonlarda herşey yolunda
spermogram normal

bu ay erken adet oldum vs senin başından neler geçti anlatsana...
hayırlısıyla insallah sağlıklı toaç gibi bebişlerimiz olsun insallah

tatlım bizimde herseyyy normalll ama olmuyooorr 1 yıldır,
bende klomen,catlatma iğnesi en son 23ocakta asılama oldum.
Beklemedeyim cumaya bakalım ya kırmızılar ya bebek olur hayırlısıı...

Cnm yumurta takibiyle ilgili bikac bisey sorucam. Kac ay denedin ve olmayinca takip yaptirdin? Doktorun mu onerdi? Ozelde mi devlette mi yaptirdin? Yani 1 kez mi muayene ucreti odedn?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…