- Konu Sahibi zeytin_cekirdegi
-
Selam canım.
5 ay tabii ki çok kısa bir süre. 1 yıl diyor doktorlar ama sen yine de aceleci davranmak istiyorsan yumurta takibi yaptırabilirsin. Hem yumurtlama gününü kaçırmamış olursun. Ben ilk gebeliğimde takip yaptırmıştım. 2. denemede tutmuştu zaten.
o nasıl bişey ilk kez duyuyorum ovulasyon testi ile mi yapıcam yoksa doktor kontrolünde mi?
5 ay kısa bir süre. . Stress yapma hiç. . 1 yıla kadar bekleyin diyorlar, dr'a gitmek için
Ama ovulasyon testi yada dr' kontrolünde yumurta takibi yaptırabilirsin.sansa kalmamış, yumurtlama gününu esgecmemis olursun
Canım ben de 8 aydır deniyorum 2 kez kimyasal gebelik geçirdim ( rahme tutunamadan yaşanan düşük) bir daha da kalamadım.5.ayımda panik yaptım doktora gittim yumurta takibi yaptı 22. gün yumurtamın çatladığını belirledi denedik ama yine olmadı sonra başka doktora gittim adetlerim 36 günde bir olduğu için ( ki düzenlidir şaşmazdı) erkene çekelim diye duphaston verdi 29.gün adet oldum sevinçle yanına gittim yumurta takibi yapacaktı bu ay amaaa ne olsa beğenirsin ilaç yumurtamı fazla uyardığı için fazla büyümüş ve çatlamamış 5m bir kist oluşmuşbu ay takip yattı deneme dedi ve kist için 3 kutu ilaç verdi şimdi onları içiyorum ve 5 aralıkta adet görmeyi bekliyorum umarım kist gitmiştir hayatımda ilk kez başıma geliyor tabi stres yaptıkça da olmuyor bu 9.ayımız ve deneyemiyoruz bile...İnşallah senin daha kısa sürede olur
Ovulasyon testiyle de yapabilirsin, internet üzerinden alırsan daha ucuza gelir.20 tanesi 20 küsür liraya satılıyor.Adet bitiminden itibaren her gün aynı saatte yapıyorsun bu testlerden. Ama biraz karmaşık bişey. Yumurtlama gününü tutturamayabilirsin. En iyisi yumurta takibi yapan bir kadın doğum uzmanına gitmekdir. Adetinin en yoğun olduğu gün gidiliyor aklında olsun. Normal bir zamanda gidersen doktor adetinin 3. günü gelmeni isteyecektir, bunu söylüyorum ki boşuna 1 ay bekleme diye. Doktor 3. günden itibaren ultrasonla yumurtanı takibe alıyor. 2-3 günde bir çağırıp yumurtanın gelişimini takip ediyor. Çatladığı zaman da ilişkiye girmeni söylüyor. Bu kadar. Daha kesin ve güvenli bir yöntem. Tavsiye ederim.
5 ay çok fazla değil ama, 2 ay daha gebe kalamazsanız eşiniz de sperm testi yaptırsın, siz de muayene olun herhangi bir sorununuz yoktur inşallah.
ama dediğim gibi, 5 ay çok fazla değil ama yaşınız 30muş. bence isterseniz fazla beklemeyin. öyle 1 sene falan beklemeyin derim ben.
bizde 7-8 ay çok değil dedik, eşimde sperm sayısı az çıkmıştı. şimdi hamileyim çok şükür.
1.5 yıllık evliyim, 30 yaşındayım
5 aydır korunmuyoruz
genel muayene için doktora gittim herhangi bir engel yok dedi
yumurtlama günü dahi hesapladım ama hala gebe değilim...
elimde olmadan bunun sıkıntısındayım kızlar sizce acele mi ediyorum?
yoksa doktora gitmeli miyim?
ayrıca istanbul anadolu yakası için bu konuda iyi bir doktor öneriniz varmı?
merhaba cnm aynı dertten muzdaripim,erken dedik dedik zaman gectiii...
Tedbiri elden bırakmamak en güzeli,eşinin değerleri de önemli taabiii ...
insallah hayırlu zamanlarda berbeklerimiz olurrr hayırlı günlerrrr .......
valla ona da baktırdık
rahim fillmi herşey yolunda
hormonlarda herşey yolunda
spermogram normal
bu ay erken adet oldum vs senin başından neler geçti anlatsana...
hayırlısıyla insallah sağlıklı toaç gibi bebişlerimiz olsun insallah
Selam canım.
5 ay tabii ki çok kısa bir süre. 1 yıl diyor doktorlar ama sen yine de aceleci davranmak istiyorsan yumurta takibi yaptırabilirsin. Hem yumurtlama gününü kaçırmamış olursun. Ben ilk gebeliğimde takip yaptırmıştım. 2. denemede tutmuştu zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?