- 2 Kasım 2006
- 90
- 0
- Konu Sahibi rabiayuksel
Acaristan Cumhuriyeti
KAPI-Tık tık tık…
BABA-Kapıya bak lan evlat… Ağaçkakan geldi galiba…
OĞUL-Ağaçkakan mı? Ortalıkta Ağaç bırakmadık ki baba. Ne ağaçkakanı?
BABA-O zaman ağaçkakamayan gelmiştir…He he he… Aç işte…
OĞUL-Gııırç..Buyrun ne istemiştiniz?
BAKAMAYAN -Biraz yeşillik istiyorduk…
OĞUL- Valla bizde kalmadı bi de riva taraflarına bakın…
BABA -Sen kimsin?
BAKAMAYAN -Orman bakanıyım?
OĞUL-Nooldu villanda bi problem mi var? Çatın mı akıyor?
BAKAMAYAN -Hayır ben yeni orman bakanıyım?
BABA -Oooo öyle desene yahu…Otur bakalım otur… Bi çay iç… Kahve… tripleks villa? Ne alırdınız?
BAKAMAYAN -Ormanı yemiş bitirmişiniz kardeşim. Tam üç hektar ormanı kesmişsiniz?
BABA -Yahu medyanın abartması işte . Yılbaşı için çocuklar çam istedi . Bi tane kestik beğenmedik; bi tane kestik onu da yengen beğenmedi. Bi tane bi tane daha derken elimizin ayarı biraz kaçmış ama üç oldu mu lan?
OĞUL-Hayır baba. Bu gece iki mankenle idare edicez?
BAKAMAYAN -Ben onu bunu anlamam. Hemen polis çağırıp zabıt tutturucam hakkınızda.
OĞUL-Siz bilirsiniz bakanım. Emniyet müdürleri C blokta… Daha doğrusu emekli oldular geçen hafta…
BAKAMAYAN -Bu itirafa girer bee… Hemen savcıyı arıyıcam.
BABA -Cepten arama yazmasın. Dahiliden ara. Onların villaları da D parselde…
BAKAMAYAN -Aman allahım organize işler bunlar…Bu güne kadar orman bakanları naaptı acaba ?
BABA -Naapıcaklar noterde işleri çoktu ilgilenemediler bu araziyle. Ancak 14 er villa alabildiler eski bakanlar.
BAKAMAYAN -Hepsi mi?
OĞUL-Hepsi değil tabii canım… Bazılarını ise 10 villaya zor razı ettik…
BAKAMAYAN -Askere haber vericem.
BABA -Ver istersen. Koruma müdürümüz Şahap bey emekli general. O sana yardımcı olsun…
BAKAMAYAN -İnanmıyorum yaaaa…Hükümeti göreve çağırıcam.Mecliste araştırma komisyonu kurdurucam hakkınızda.
BABA -Yav yapma allahaşkına bakan bey. Zaten elimizde üç beş villa kaldı. Onlara kaptırmayalım kalanları…Gel üç beş aramızda halledelim.
BAKAMAYAN -Siz beni satılık mı sandınız lan…Bu memleketin ormanları bize çocuklarımızın mirasıdır.
Onları korumamız lazım…Şimdi bana müsaade…
BABA -Hayrola aceleniz mi var?
BAKAMAYAN -Yav şu 2B ye giren orman alanlarının imara açılmasını görüşücez. Tahrip olmuş orman alanları. Ağaç filan kalmamış…
BABA -Bizimkinde de ağaç yok artık…Yarısını yaktık, yarısını kestik. Orman alanı sayılmaz buralar. 2B ye giriyor yani…
BAKAMAYAN -Sizinkini de görüşürüz o zaman…
BABA -Görüşün görüşün… He he he. Evlat kapıyı göster bakana…
OĞUL-Bak kapı … Halis çam… Yukarıdaki ormandan kestik.
BAKAMAYAN -Orman nooldu?
OĞUL -Nolsun orman yandı açıkta kaldı ayııı… He he he he…
BABA -Şakacı şey…
Gani Müjde
www.penguen.com dan alınmıştır.
KAPI-Tık tık tık…
BABA-Kapıya bak lan evlat… Ağaçkakan geldi galiba…
OĞUL-Ağaçkakan mı? Ortalıkta Ağaç bırakmadık ki baba. Ne ağaçkakanı?
BABA-O zaman ağaçkakamayan gelmiştir…He he he… Aç işte…
OĞUL-Gııırç..Buyrun ne istemiştiniz?
BAKAMAYAN -Biraz yeşillik istiyorduk…
OĞUL- Valla bizde kalmadı bi de riva taraflarına bakın…
BABA -Sen kimsin?
BAKAMAYAN -Orman bakanıyım?
OĞUL-Nooldu villanda bi problem mi var? Çatın mı akıyor?
BAKAMAYAN -Hayır ben yeni orman bakanıyım?
BABA -Oooo öyle desene yahu…Otur bakalım otur… Bi çay iç… Kahve… tripleks villa? Ne alırdınız?
BAKAMAYAN -Ormanı yemiş bitirmişiniz kardeşim. Tam üç hektar ormanı kesmişsiniz?
BABA -Yahu medyanın abartması işte . Yılbaşı için çocuklar çam istedi . Bi tane kestik beğenmedik; bi tane kestik onu da yengen beğenmedi. Bi tane bi tane daha derken elimizin ayarı biraz kaçmış ama üç oldu mu lan?
OĞUL-Hayır baba. Bu gece iki mankenle idare edicez?
BAKAMAYAN -Ben onu bunu anlamam. Hemen polis çağırıp zabıt tutturucam hakkınızda.
OĞUL-Siz bilirsiniz bakanım. Emniyet müdürleri C blokta… Daha doğrusu emekli oldular geçen hafta…
BAKAMAYAN -Bu itirafa girer bee… Hemen savcıyı arıyıcam.
BABA -Cepten arama yazmasın. Dahiliden ara. Onların villaları da D parselde…
BAKAMAYAN -Aman allahım organize işler bunlar…Bu güne kadar orman bakanları naaptı acaba ?
BABA -Naapıcaklar noterde işleri çoktu ilgilenemediler bu araziyle. Ancak 14 er villa alabildiler eski bakanlar.
BAKAMAYAN -Hepsi mi?
OĞUL-Hepsi değil tabii canım… Bazılarını ise 10 villaya zor razı ettik…
BAKAMAYAN -Askere haber vericem.
BABA -Ver istersen. Koruma müdürümüz Şahap bey emekli general. O sana yardımcı olsun…
BAKAMAYAN -İnanmıyorum yaaaa…Hükümeti göreve çağırıcam.Mecliste araştırma komisyonu kurdurucam hakkınızda.
BABA -Yav yapma allahaşkına bakan bey. Zaten elimizde üç beş villa kaldı. Onlara kaptırmayalım kalanları…Gel üç beş aramızda halledelim.
BAKAMAYAN -Siz beni satılık mı sandınız lan…Bu memleketin ormanları bize çocuklarımızın mirasıdır.
Onları korumamız lazım…Şimdi bana müsaade…
BABA -Hayrola aceleniz mi var?
BAKAMAYAN -Yav şu 2B ye giren orman alanlarının imara açılmasını görüşücez. Tahrip olmuş orman alanları. Ağaç filan kalmamış…
BABA -Bizimkinde de ağaç yok artık…Yarısını yaktık, yarısını kestik. Orman alanı sayılmaz buralar. 2B ye giriyor yani…
BAKAMAYAN -Sizinkini de görüşürüz o zaman…
BABA -Görüşün görüşün… He he he. Evlat kapıyı göster bakana…
OĞUL-Bak kapı … Halis çam… Yukarıdaki ormandan kestik.
BAKAMAYAN -Orman nooldu?
OĞUL -Nolsun orman yandı açıkta kaldı ayııı… He he he he…
BABA -Şakacı şey…
Gani Müjde
www.penguen.com dan alınmıştır.