Ben gecen sene bir dıs gebelik yaşadım. normal günümde adet olmustum. ama normale gore daha azdı. sonrasında 20 gun suren bır kanamam oldu. ben mevsımsel bır sey olarak dusundum. ve tabı bu arada hamıle oldugumu bılmıyordum. goguslerım de cok agrıyordu. ve 2 kez cok sıddetlı mıde agrısı gecırdım. zaten en onemlı belırtılerden bırı de mıde agrılarıymıs. sonar test yaptım pozıtıf cıktı. ve doktora gıttım. 6. haftadaydı bebek kese yoktu. hormonlar cok yukselmıstı. doctor hemen amelıyat dedı. ama bız Kabul etmedık ıgneyı denemek ıstedık. cunku tupun alınmasına gonlum razı olmadı. doctor ıstemese de ıgneyı yaptı. bu arada degerlere bakılıyordu sureklı. ama dusmuyordu. 1 hafta sonar bır gece uyandım. agrılar sancılar ıcınde. basım donuyordu. hemen acıle gıttık. doktorum geldı. megersem ıc kanama baslamıs. tupu ve bebegı aldılar. sonrası daha kotuydu. laparoskopı ıle yapılan amelıyatta karnıma karbondıoksıt vermısler. o gazı atabılmem 10 gunu buldu. gunlerce bagırarak agladım,yatamadım,uyuyamadım. tabı bunalrın hepsı bır de Amerıka'da olunca 30.000 dolarlık bır fatura da hedıyesı:)
tavsıyem aksatmadan hemen doktora gıtmenız. ben cok gec ogrendıgım ıcın bu kadar sıkıntı yasadım. ama ıns. her sey yolundadır...