Acaba basur muyum?

Tweetyon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2012
41
0
286
İstanbul
merhaba kızlar yaklasık 3 aydır kabızlık sorunu yasıyorum...tuvalete cıkabılmek ıcın sındırım sıstemını calıstıran seyler deneyerek ancak cıkabılıorum yoksa cıkamıyorum kıme sorduysam basur olma ıhtımalın yuksek dıolar doktora gıtmeyede cekınıorum bu ılletten nasıl kurtulabılırım patlıcanıda denedım olmadı deişen bırsey daha once bu hastalıgı yasayan ve kurtulan arkadaslar varsa yazsınlar lutfen

kortos krem basur için iyi geliyor ama basur olup olmadığınızı doktor daha iyi bilir.

merhaba bebeqysl..
basur olup olmadıgını sanırım kendin anlaman çok zor. çünkü bende yaklaşık 4 aydır wc de acı çekiyorum ama basur mu var yoksa fissür mü bilmiyorum. iki hastalığında belirtileri birbirine çok benziyor. bende muayeneden çekindiğim için sağlık ocağına gittim,anlattıklarımdan yola çıkarak doktor basur başlangıcı dedi ama net bişey yok ortada. hiç kanamam olmamıştı,2 gündür dayanılmaz acı ve kan var :/ muayene ve kesin teşhis şart :/

bende suan kanama yok ama karnımda asırı sıslık var ve sanırım basur olan kısının afedersın ama makatı kapalı oluyormus orada hafıf morumsu bı sıslık oluyormus ınternetten arastırdıgımda bu bılgıye ulastım baktıgımda hafıf 1 cm boyunda bı sıslık var ama tam bellı olmuyor bu aralar cok kotu moral bozuklugu yasıyorum en yakın zamanda bı doktora gıdıcem cunku ogrendıgım kadarıyla farkedılır farkedılmez gıdılmesı daha ıyı oluyormus ıhmal edılınce buyume rıskı ve kesın sonuc ıcın ıse amelıyat dıolar o daha kotu sende cekınme bence bı an once gıt saglıgın cekınmesı olmaz dusununce bende hak verdım gozumu kapatıp muayenemı olucam artık

öncelikle gecmis olsun aynı sikayetler annemde de vardı- karında şişkinlik, kabızlık, ağrı gibi- doktora gittik kolonoskopi yapıldı ve kalın bağırsağında polipler bulundu. tedavisi yapıldı ve simdi sorun yok. her kabızlık poliptir diyemeyiz ama bir gastroloji uzmanına göstermende fayda var.

canım içten falanda olabilir. basur çok farklı gözünle görmüyo olabilirsin. doktora gitmende fayda var. bayan doktora git utanıyosan ama mutlaka git derim ben çünkü bu sağlık

cnm ya dr gıtmen sart utanmana hıc gerek yok o senın saglıgın bnde kabızlık sorunu cekıyordum hıc onemsemıyordum sonra catlak oluşunca gittim dr utanılıcak bısı yok kabızlık ıcın ılaç pek kulanma ıcın bagırsakların zamanla alışıyormus ilaç işe yaramıyormus yanı sana kabızlık ıcın soyle onerıyıl sabah kalk miden boşken bışı yememısken sıcakla ılık arası su iç yarım saat bısı yeme sonra katı yemekler yersen cok sıvı al ara ögünlerde meyve ye günde 2tane meyve posalı olanlardan yiyebilirsın elma seftalı kayısı vs ye.bır ara ögunde bır meyve ye . ılk 1 hafta bişi anlamayabilirsin ama sonrada etkisini görüceksin 5 gündür wc ye cıkammayan tuvalette aglayan ben hergun yada gunde 2 kez cıkıyorum .bunları sureklı yapman gerek daha sonra bagırsaklar alışıyor zorlanmıyorsun kuru baklagilde yıyebılırsın .

malesef cnm kabız olanların daha yuksek ama dedıklerımı yapıp kabız olmanı önleye bılırsen az ihtimal olur.​

gerçi bnm makattan catlak yuzunde baya kan gelmıstı bnde korktup acile gitmiştim dr secme sansım olmadı erkek dr gözüktm utanılcak bısı yok bazı kadınlar dogum yaparken erkek dr seçiyorlar.

ya geliba bende de var basur

iki haftadır çekiyorum aşğı yukarı
kontrol ediyorum kanama yok kabızlık sonucu oldu galiba
meme olayıda yok ama tuvalet te çok cnm ya ve uzun bir süre popomun üstüne oturamıyorum aklım fikrim hep orda ben gidecem geçmezse
şimdi ahmet marankinin bir yazısını okudum saf zeytin yağı sürün makata dio akşam deneyecem

cnm sanada cok gecmıs olsun.. cok zor bı durum gercekten yasayn bılıyor saf zeytın yagını ben denedım o sadece tuvalete cıkmanı kolaylastırıo bı nevı rahatlatıyor tuvalete cıkarken ben kesın sonuc ıstıorum bu yuzden doktora erkekte olsa gıtmek zorundayım...bu bagırsak sorunları ıcın hangı doktora gıtmek lazım bılen arkadaslar varsa yazabılırlermı ben genel cerrahı olarak duydum ama bılen varsa yazabılırmı ??

hangı doktora gıdıp muayene oldu ? hangı doktor bakıo cnm ?

basur uzun süren kabızlık sebebiyle oluşan birşey,yani basur olduğun için kabız değilsindir.bağırsak tembelliği ya da başka birşey olabilir
bir gastroenteroloji uzmanına görünmende fayda var.basur olmuş olabilirsin bilmiyorum ama bağırsak problemini çözmeden basuru iyileştirmenin de bir anlamı olmaz tekrarlar çünkü.
günde 3-4 tane kuru kayısı bağırsakları çalıştırır rahatlayabilirsin,birde bol lifli yiyecekler tüket,bu da bağırsak tembelliğine iyi gelir.

bebeqysl..basur için doktora gideceksen genel cerraha veya proktoloji uzmanına görünmen gerek. ama diğer sindirim sistemi rahatsızlıkların için bir gastroloji uzmanına görünmen gerekir.

bebeqysl..basur için doktora gideceksen genel cerraha veya proktoloji uzmanına görünmen gerek. ama diğer sindirim sistemi rahatsızlıkların için bir gastroloji uzmanına görünmen gerekir.

ne oldugunu cozemedım henuz basur olup olmadıgımıda bılmıorum ılk hangısıne gıtsem daha mantıklı olur...

bence genel cerraha muayene olman daha mantıklı. çünkü sıkıntını anlattıgında basurdan veya fissürden şüphelenirse elle muayene eder bunlardan emin olmak için ve bagırsak problemlerin içinde endeskopi veya kolonoskopi isteyebilir.

bebeqysl bir de tuvalet esnasında acı,ağrı,kanama,jilet kesiği hissi gibi şeyler oluyor mu ? tuvaletten sonra da bir süre ağrı-sancı oluyor bende. sende de var mı böyle problemler?

bebeqysl bir de tuvalet esnasında acı,ağrı,kanama,jilet kesiği hissi gibi şeyler oluyor mu ? tuvaletten sonra da bir süre ağrı-sancı oluyor bende. sende de var mı böyle problemler?

siti tuvalet esnasında kabızsam eger evet oluyor sonrasında yanma oluyor ama cok asırı deıl kanama henuz yok henuz baslangıc asamasındayım sanırım cunku 2 aydır kabızlık sorunu yasıyorum ve tuvalete rahat cıkabılmek ıcın actıvıa yıyorum hergun bıtane o bıras rahatlatıo benı ama her zamanda bu sekılde kabızlık sorunumu gıdermek ıstemıorum ben kesın cozum ıstıyorum

ben kabız olmasam bile tuvalete çıkarken canım acıyo son zamanlarda,bende de hiç kanama olmamıştı bu hafta 2 kez oldu :/
bağırsaklarını düzene sokman şart. ben her sabah kalklınca koca bir bardak su içiyorum. önceden meyve-sebze yemezdim ama şimdi meyve-sebzeden baska bişey yememeye dikkat ediyorum. gün içinde kuru kayısı-kuru incir gibi şeyler yemeye çalış. Ve,armut bende çok işe yarıyo sende dene umarım sende de işe yarar.. Bir de İbrahim Saraçoğlu yemeklerden 15'er dk önce 1 yemek kasıgı kadar taze dereotu öneriyor basur için,bagırsakları da yumusatıyo sanırım bunu da deneyebilirsin. Allah hepimize acil şifalar versin inşallah

tmm dedıklerını uygulayacagım cnm ben aslında cok su tuketen bı ınsanım ama bu olay oldu olalı su ıcesım bıle gelmıo bundan 2 3 ay oncesıne kadr gunde 2 lıtre su ıcer hatta doymazdım sımdı ıse gunde 2 bardak zor ıcıorum.. bu arada bıde bı arkadsım soledı her sabah ac karna yarım cay bardagı üzüm pekmezi ıc dedı oda bagırsakları duzene sokup kabız olmayı onluyormus sende bunu dene bende denıcem ama en yakın bı zamanda doktora gorunmem sart bunuda ıhmal etme cnm sende acıl sıfalar dılıorum sanada...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…