Bebek Beslenmesi Aç mı kolik mi gaz mı çözemedik....:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ecubukcu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2009
374
3
96
Çanakkale
Arkadaşlar bebeğim şu an 2 aylık. 1 aydan beri akşamları sütümün yetersiz olduğunu düşünerek 1 öğün mama veriyoruz. Bu sonuca nasıl mı vardık. Akşam saat 19.00 civarı emzirmek isteğimde bebeğim önce hiç bir sorunu yok gibi memeye aç bir şekilde saldırıyor sonra da ağlayarak memeyi itiyor emmek istemiyor. Bu arada da benim göğüslerim bu zamanlarda yumuşak oluyor sanki süt yok gibi ve sıktığım zaman da diper zamanlardaki gibi süt gelmiyor. Bunu doktorumuza danıştığımızda eğer mama verdiğinizde susuyorsa o saatlerde annenin sütü yetmiyordur dedi ve aldığı kadar mama verin dedi. Biz de onun önerisiyle 1 aydır akşamları bu huysuzluğu yaptıgı zamanlarda 2 göğsümü de 'emzirmeyi denedikten' sonra mama veriyoruz .Bebiş rahatlıyor ve uyuyor. Çok nadir mama almasına rağmen hala aglaması devame diyor ve o zaman da komik ama elektrikli süpürge ya da saç kurutma makinesi ile sakinleşerek uyuyor. Bunun yanında bazı akşamlar da hıc boyle bır sorun olmuyor bebeğim bir güzel emiyor ve uyuyor. Gerçi bu cok nadir... Neyse ben bunu bizim dr dışında bir çok doktora ve sağlık ocaklarındaki ebelere sordum . Onlar da diyor ki mama verme anne sütü ver. Kimi diyor o saatlerde gaz sancısı olur , kimi diyor bebek sancısı (kolik) ... Ee ben bu durumu çözemedim arkadaşlar .. Böyle bir durumla karşılaşan var mı .. Varsa yardımlarınızı bekliyorum. Siz nasıl yaklaşırdınız böyle bir duruma.. Gerçekten çok kafam karıştı..

mrb cnm benm bebeğimde aynı senn anlattığın gibiydi şuan 7 aylık
ama 3 3.5 ay çok çektm aç mı derdimi var
kaçkere doktra giittiğimizi bilrim bizim anlamaıdımığımız bir derdi var diye ama hiç bişeyi yoktu
kolik ti canım bunu4 .ayda çok iyi anladım ,
uykuları düzene grdi eğlenmeye oynamaya başladı
seni çok iyi anlıyrum ama sabret geçicek
mamaya gelince bende de süt azdı ve gher gece ağlardı mama vermemek için direndim ama açlıktan ağlıyo du verdim ve sütüm 4 ayda yoktu azaldı ve o tazziği bende bulamayınca mamaya adapte oldu olsun sağlıklı ama
sütümü alsın çok isterdim ama olmadı ne yapıym sende üzme kendini canım ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…