- 2 Haziran 2019
- 326
- 649
- 103
- Konu Sahibi civilenginar
-
Hayat sizin, tercih sizin. Kendinizi nasıl güzel ve mutlu hissediyorsanız, size neyin yakıştığını düşünüyorsanız öyle giyinin tabii ki.merhabalar hanımlar,
hikayemin en başından başlayacak olursak ben 13 yaşında kapandım. anne tarafımda herkes kapalıydı, benden de kapalı olmam küçüklüğümden beri bekleniyordu. zorlama olmadı ama beklenti vardı diyelim. baba tarafım daha sekülerdir ama babam içlerindeki en muhafazakar diyebiliriz. yani babamın da böyle bir beklentisi isteği vardı. başarılı bir öğrenciydim, lise tercihlerinde bana bıraktılar ama babamın gıyabımda "o istese imam hatibe gitsin isterdim ama istemez" dediğini annemden duymuştum. lise üniversite derken mezun oldum, üç dört aydır çalışıyorum.
10 yıldır kapalıyım. ara ara açılma isteği gelse de bu kadar çok değildi. dönemsel olarak ciddi ilişkilerim, takıldığım insanlar oldu. ama son bir aydır deli gibi açılmak istiyorum. zaten dar pantolonlar, kısa gömlekler giyiyorum. işim tamamen erkeklerle akşama kadar kaç erkekle el sıkışıyorum sayısı belli değil. zaten tesettüre uymuyorum.. küçükken bile oje süremedim, asklı giyemedim, etek giyemedim. bunların hepsi içimde öyle ukte ki. ne olurdu çocukken içimde bırakmasalardı diye ağlıyorum bazenaçılmaktan kastım çok açık giyineyim değil.(bitabii onlar da olabilir. sorunun görünüş olmadığını anlatmak için söylemek istedim)
sanki bu bedende sıkışmış gibiyim, bu ben değilim, fikrim, düşüncelerim bu değil. alkol almak istemiyorum mesela ama alkol alınan ortamlarda arkadaşlarım ile rahatça eğlenmek istiyorum. ailemden özellikle babamdan çok korkuyorum. akrabaları tolere edebilirim belki ama anne babam asla izin vermez. herkes işe girdi para kazandı, dışarıda okudu diyip yaftalayacak biliyorum. arada şakasını yapıyorum ona bile sert yapıyorlar. bu süreçten geçenler neler yaşadınız? nasıl alıştırdınız? ne dediniz de istemeseler de ses edemediler.
(burada günah sevap kısmına girilmesini istemiyorum. 23 yıldır müslümanım ve her şeyin farkındayım. kendi kafamda bitirdiğim bir konu aslında)
okuduğunuz ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum
çocuktum.. hatırlamıyorum bile:')Ben böyle diyenlere hep şunu diyorum. Hikayenin en başına dön. Ve neden örtündüğünü hatırla. Kalbin ve aklın imani anlamda sana ne diyor?
Zoraki kapaninca böyle oluyor.Acil diyemem sana günah bende kapalı değilim.Ama tesetture uymuyorsan olmaz ya kendini kapanmaya teşvik et yada ailenle bu durumu konuş ona göre acilirsinmerhabalar hanımlar,
hikayemin en başından başlayacak olursak ben 13 yaşında kapandım. anne tarafımda herkes kapalıydı, benden de kapalı olmam küçüklüğümden beri bekleniyordu. zorlama olmadı ama beklenti vardı diyelim. baba tarafım daha sekülerdir ama babam içlerindeki en muhafazakar diyebiliriz. yani babamın da böyle bir beklentisi isteği vardı. başarılı bir öğrenciydim, lise tercihlerinde bana bıraktılar ama babamın gıyabımda "o istese imam hatibe gitsin isterdim ama istemez" dediğini annemden duymuştum. lise üniversite derken mezun oldum, üç dört aydır çalışıyorum.
10 yıldır kapalıyım. ara ara açılma isteği gelse de bu kadar çok değildi. dönemsel olarak ciddi ilişkilerim, takıldığım insanlar oldu. ama son bir aydır deli gibi açılmak istiyorum. zaten dar pantolonlar, kısa gömlekler giyiyorum. işim tamamen erkeklerle akşama kadar kaç erkekle el sıkışıyorum sayısı belli değil. zaten tesettüre uymuyorum.. küçükken bile oje süremedim, asklı giyemedim, etek giyemedim. bunların hepsi içimde öyle ukte ki. ne olurdu çocukken içimde bırakmasalardı diye ağlıyorum bazenaçılmaktan kastım çok açık giyineyim değil.(bitabii onlar da olabilir. sorunun görünüş olmadığını anlatmak için söylemek istedim)
sanki bu bedende sıkışmış gibiyim, bu ben değilim, fikrim, düşüncelerim bu değil. alkol almak istemiyorum mesela ama alkol alınan ortamlarda arkadaşlarım ile rahatça eğlenmek istiyorum. ailemden özellikle babamdan çok korkuyorum. akrabaları tolere edebilirim belki ama anne babam asla izin vermez. herkes işe girdi para kazandı, dışarıda okudu diyip yaftalayacak biliyorum. arada şakasını yapıyorum ona bile sert yapıyorlar. bu süreçten geçenler neler yaşadınız? nasıl alıştırdınız? ne dediniz de istemeseler de ses edemediler.
(burada günah sevap kısmına girilmesini istemiyorum. 23 yıldır müslümanım ve her şeyin farkındayım. kendi kafamda bitirdiğim bir konu aslında)
Başda problem etseler de zamanla kabulleniyorlar herkes kabulleniyir bir şekilde. Siz kendi istediğinizi yapınmerhabalar hanımlar,
çocuktum.. hatırlamıyorum bile:')
13 yaşındaymış kapandığında. En başa nasıl dönsün kendi rızasıyla olmamış zaten. İçsel kargaşanın içinde olan birine neden bu baskı hala???Ben böyle diyenlere hep şunu diyorum. Hikayenin en başına dön. Ve neden örtündüğünü hatırla. Kalbin ve aklın imani anlamda sana ne diyor?
Benim kardeşimin eşi yazlık efil efil şile bezi kumaştan upuzun elbiseler, bol uzun gömlekler ve çok bol pantolonlu tunikli takımlar giyiyor. Başını örtmesi çok bunaltıyor, yazı hiç sevmiyor o yüzden. Yine yaza uygun kumaştan şallar takıyorlar. Zaten bizimki evde kapatmıyor kendini, dışarıya çıktığında başını örtüyor. Çoğu kadın da evde örtünmediği için sadece dışarıya çıkması zul geliyordur.Ben bisey merak ediyorum. Lutfen kimse de yanlis anlamasin
Kisin kolay da yazin nasil basa cikiyosunuz sicakla? Sadece meraktan sordum. Yargilamak zaten haddim degil. Isteyen istedigini giymekte ozgur olmali tamamen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?