• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aç kalarak zayıflamak

mzy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
1.134
1
156
Aç kalarak zayıflanmaz bende biliyorum metabolizma yavaşlar vs bunları biliyorum fakat diyet psikolojisi heralde hiçbirşey yemek gelmiyor içimden herşey kalori bana kilo aldırıcakmış gibi geliyor.sabahtan beri sadece beş tane erik yedim ve su içtim.inanın açlık bile hissetmiyorum.okadar rahatsızımki kilolarımdan beynim şartlıyor kendini sanırım sanki hiçbirşey yemeyince hemen gidicek bütün aldığım kilolar gibi.bu başlığı açtım hem düzenli bir diyet için kendimi motive edip gün gün sonuçları sizlerle paylaşmak için.hem birbirimize destek oluruz daha kolayca geçer bu süreç destek olarak diye.
kısacası kilo alma hikayemide yazıyım geçen sene tam bu dönemlerde 71 kiloydum çok zayıf değil ama üst beden 38 alt beden 40tı.ne göbeğim ne belim ne üst bedenim ne bacaklarımda fazlalıklarım vardı.Ama bu bir sene içinde aldıkça aldım aldıkça aldım şiştimde şiştim:9: şimdi 71den 98e çıktım.daha iki ay önce 96dan 90a indim aa birgün ara veriyim dedim vermez olsaydım bidaha hiç geri dönmedim.dahada hırslı yedikçe yiyesim geldi yedikçe yiyordum.taki 98i görene kadar sanki tartıda başka birisi tartılıyo ben hala 71 kiloyla o tartıya bakıyormuşum gibi.kendine gel dedim sensin tartının üzerinde bu senin kilon ve kıyafetlerinin içine giremeyende sendin bir düşün dolabından ne giyebiliyorsun niye hiç dışarı çıkmak gelmiyor içinden bir düşün bakalım dedim ve artık yeter deyip diyetime başladım.düşündükçe halimi dahada kötü hissettim.ben ne yapmışım böyle kendime diye.bu sabahtan beride sadece erik yedim hiçbirşey gelmiyor içimden.hiç yiyesim yok bunu nasıl yaptım kendime hiiç anlamıyorum hiç bilmiyorum aynaya bakıpta kendimi görmemişim bukadar zaman ama artık bitti.birdaha böyle devam etmesi imkansız.

Aç kalarak zayıflanmaz bende biliyorum metabolizma yavaşlar vs bunları biliyorum fakat diyet psikolojisi heralde hiçbirşey yemek gelmiyor içimden herşey kalori bana kilo aldırıcakmış gibi geliyor.sabahtan beri sadece beş tane erik yedim ve su içtim.inanın açlık bile hissetmiyorum.okadar rahatsızımki kilolarımdan beynim şartlıyor kendini sanırım sanki hiçbirşey yemeyince hemen gidicek bütün aldığım kilolar gibi.bu başlığı açtım hem düzenli bir diyet için kendimi motive edip gün gün sonuçları sizlerle paylaşmak için.hem birbirimize destek oluruz daha kolayca geçer bu süreç destek olarak diye.
kısacası kilo alma hikayemide yazıyım geçen sene tam bu dönemlerde 71 kiloydum çok zayıf değil ama üst beden 38 alt beden 40tı.ne göbeğim ne belim ne üst bedenim ne bacaklarımda fazlalıklarım vardı.Ama bu bir sene içinde aldıkça aldım aldıkça aldım şiştimde şiştim:9: şimdi 71den 98e çıktım.daha iki ay önce 96dan 90a indim aa birgün ara veriyim dedim vermez olsaydım bidaha hiç geri dönmedim.dahada hırslı yedikçe yiyesim geldi yedikçe yiyordum.taki 98i görene kadar sanki tartıda başka birisi tartılıyo ben hala 71 kiloyla o tartıya bakıyormuşum gibi.kendine gel dedim sensin tartının üzerinde bu senin kilon ve kıyafetlerinin içine giremeyende sendin bir düşün dolabından ne giyebiliyorsun niye hiç dışarı çıkmak gelmiyor içinden bir düşün bakalım dedim ve artık yeter deyip diyetime başladım.düşündükçe halimi dahada kötü hissettim.ben ne yapmışım böyle kendime diye.bu sabahtan beride sadece erik yedim hiçbirşey gelmiyor içimden.hiç yiyesim yok bunu nasıl yaptım kendime hiiç anlamıyorum hiç bilmiyorum aynaya bakıpta kendimi görmemişim bukadar zaman ama artık bitti.birdaha böyle devam etmesi imkansız.

seni anlıyorum ve sana diyceğim tek bir şey var sakın hiç bir şey tyemden kilo vermeye çalışma çünkü ben bu hataya düştüm tam 35 kilo verdim ve şuan 25 kilosunu geri aldım ama metebozlimamı mahfetmişim çok az yemek yemem rağmen kilo alıyorum ve artık zayıflıyamıyorum. Nasıl kilo verebilceğimi bilmiyorum günden güne şişiyorum... Canım benim benim sana tavsiyem n kısa zamanda bir diyetisyen git ve kilolarını öyle ver kilo verdikten sonra zayıflığa alışıyorsun ve kilo almaya başlayınca piskolıjin bozuluyor... O yüzden bir uzamndan yardım almanı tavsiye ederim....

diyetisyene gittim verdiği liste klasik bir diyt listesi google diyet yazdığında en başta çıkanlardandı gayet ilgisizdi kendisi ama yapmaya başladım ilk hafta iki kilo verdim sonraki hafta ruh hastası gibi tabakları yarıya bölersem daha çok kilo veririm diyip kuş kadar yemeye başladım tabi nefis dayanır mı sürekli açlığa bir süre sonra deli gibi yemeye başladım tekrar.beynimin bu şartlanmasını geçirsem aslında iş biticek ama yemek yemek suçluluk hissettiriyor resmen.ben hala sabahki eriklerle duruyorum :18::18::18::18:

bence öncelikle diyetleri atmalıyız artık.. önemli olan sağlık beslenmek. Evet zor ama bunu öğrenmeli ve yapmalıyız. eminim böle bütün fazlalıklardan kurtulabılırız.. Aç kalmadan az ve sık yiyeyerek cok kolay kilo verilio ve sporda önemli bence imkanın varsa bi spor salonuna git genelde hocalr destek oluo ve her konuda yönlendiriyo tabi kendinde yapablırısn önemli olan biraz hareket katmak hayata :66: benim bi beslenme programım var ve sacma diyet liseteleri gibi değil belkı birden zayıflama vaad etmıo bu programım ama en azından kendimide kandırmama neden olmuo.. son derece kolay ve insan tarzı beslenme :)

canım ben de senınle aynı durumdayım. sadece kilolarımız farklı ben 1.60 boyunda 74 kiloyum .ne zaman diyet yapsam daha çok yiyorum. ama şimdi telkinli cd lerden almayı düşünüyorum. 21 gün hiç aksatmadan dinlemek gerekiyormuş. ben deneyeceğim çünkü iş beyinde bitiyor. bu sene kilo versem de seneye kıştan sonra bir daha diyete girmem gerekiyor. ben bunnu sona erdirmek niyetindeyim. sende bir dene istersen. nil gün hipnotrans mı neydi adı. bir bak netten ayrıca forumda da açılmış konusu var.

kızlar hepinize teşekkür ederim.yanlız değilmişim demekki.sadece bunu kendimin yaşadığını sanıp iyice demorolize oluyordum.karar verdim yarın bir spor salonuna yazılıcam.dediğin cdyide şimdi internetten araştırıyorum cnm en çok buna ihtiyacım var sanırım.sabırsız insan olmak kötü valla sanki bir günde aldım bir günde gitsin istiyorum.kolaydı dimi :9::9::9::9:

canım tamam yemene dkkat et ama bununla beraber sporada baslamalısın bence.
Vcudun yag depolaması lazım herşeyden tadımlık ye örngn 5 baklava yiceğine 1 tane ye kalk :)
Hem dengeli beslenmiş olrsun hemde vucudun sıkılaşır zamanla verirsin bu kiloları

kızlaaar yazıldımmmm spor salonuna:62::62::62::62::62::62::62: ayy çok mutluyum bu sefer olucak galba.elimden geldiğince yemeye çalışıyorum sabah yarım dilim kepek ekmeğiyle 3 zeytin yedim 1 saat sonra erik yedim az öncede bir avuç beyaz leblebi yedimm.bu bile büyük gelişme

kızlaaar yazıldımmmm spor salonuna:62::62::62::62::62::62::62: ayy çok mutluyum bu sefer olucak galba.elimden geldiğince yemeye çalışıyorum sabah yarım dilim kepek ekmeğiyle 3 zeytin yedim 1 saat sonra erik yedim az öncede bir avuç beyaz leblebi yedimm.bu bile büyük gelişme

hayırlı solunn :66: sporla birlikte cok daha ii zayıflayıp şekilleniceksin emin ol :) umarım cok düzenli ve olumlu şekilde ilerlersin.. kendin için çoook önemli bi adım atmışın :16: hem fiziksel hemde ruhsal oalrk cook faydasını görüceğinden şüphe yok :) simdi geriye kalan bnları hayat standartı haline getrmendir .. sporlu, sağlıklı, fit günlere :65: :D

senin için çok sevindim bende şu kocişimi ikna edipte bir spor salonuna ve bir diyetisyene gidebilsem çok mutlu olucam ayyyy koca göbeğim benimmm...

senin için çok sevindim bende şu kocişimi ikna edipte bir spor salonuna ve bir diyetisyene gidebilsem çok mutlu olucam ayyyy koca göbeğim benimmm...

off çok yorucu oluyo ama:9::9::9: nasıl terliyo insan dinç oluyo valla tavsiye ederim niye daha önce yazılmamışım diyorum

Evet bende hiç birşey yemeden çok kısa sürede kilo verebiliyorum. Mesela 3 gün boyunca sıvısı bol meyveler ve şekersiz çay dışında hiç birşey yemedim 53 kilodan 48.8'e düştüm... Zayıflamak bende takıntı haline gelmiş artık. Ne yesem kalori hesabı yapıyorum. Ama limitsiz meyve ve sıvı tüketimi size kilo olarak geri dönmüyo. Yani açlık hissettiğiniz anda kendinizi buzdolabının içerisinde yemek ararken bulmak istemiyosanız bu yöntemi deneyebilirsiniz. Ama kesinlikle sağlıksız, bir kere düşerseniz kendinizi toplamanız çok imkansızlaşır. Ben 48'i hedeflemiştim başardım sayılır şimdi 45 kilo olmak istiyorum. Psikologa gitmeden bu durumu aşamıcamı biliyorum ve bunun bi rahatsızlık olduğunuda biliyorum ama yemek yediğimde kendimi suçlu hissediyorum. 1.62 boyundayım beden kitle endeksime baktığımda normalin altındayım :43: Hala neyin çabası bu ? Anlayamıyorum kendimi... :43:

Aç kalarak hiç zayıflanmıyor. 3 ana 3 ara öğün kuralı muhakkak tavsiye ederim. Ya birde standart diyet listelerinden ziyade bence ki benim yaptığım yöntem önce bir iki hafta normal yedim ne canım istiyorsa yani normal düzenimde devam ettim ama not aldım her gün hepsini yazdım. Sonra bu yiyeceklerden hangileri kilo aldırıyor hangilerini azaltabilirim ve bunlara hangi kilo verdiren şeyleri ekleyebilirim diye baktım. Mesela sabah bir dilim ekmek yanında bir dilim peynir var standart maydanozda ekledim ve bir bardak sütü de. Ya da işte sabah kahvaltısından sonraki ara öğünde baktım bisküvi tüketiyorum kalori bu leblebi aldım sonra işte bazen kuru kayısı bununla değiştirdim. Şimdi ihtiyaç hissetmiyorum yeşil çay bile gayet güzel arayı kapatıyor. İşte öğle ekmek benim kilo aldırıcı unsurumdu bunu nasıl normal standart düzene getirebilirim diye düşündüm özellikle ona dikkat ettim şimdi mesela eskisi gibi saldırmıyorum kademeli olarak azalttım. Ha sonuç ne oldu derseniz başardığım için rahatlıkla bu tavsiyeleri yapabiliyorum Mart 29 da 64 kilo olarak başladım şimdi 56 kiloyum. Ve hızımı azaltmakla birlikte vermeye devam ediyorum. Bugün çok güzel birşey oldu arkadaşlarım aa sen çok fazla kilo vermişsin dediler. Önce çünkü kiloluyken giydiğim geniş şeyleri giyiyordum farkedemiyorlardı bugün şimdiki kiloma uygun giydim harika oldu :)))) Bu hissi yaşamanızı tavsiye ederim inşallah darısı başınıza.. Hiç vazgeçme bir de ben kendime süre ve hedef koymuştum acele etme kilo vermek için kesinlikle mesela 30 kilo var fazlan bi kere adam akıllı vermek için en az ama en az 6 ay ve tam artık düzenim oluştu demek içinde bir seneni gözden çıkart öle bi iki ayda vermeyi düşünme seni strese ve daha fazla kilo vermekten kopmana yol açar.

Back