Aç insan mı üşür tok insan mı?

yani derdiniz bu mu neymiş hangisi üşürmüş çok büyük bi dert valla napalım ki

sen cevapla madem herkes ikilemde kaldı demkkı boyle bi sorunda olabiliyo arkadasın sayesınde bi rahatsızlıgım oldugunu ogrendım buyuk bi dertmiş dimi

Bence tok insan üşür.Tok derken yemek yemenin hemen ardından yanii.Sindirim kasları kasılmaya başlayınca gerekli enerjiyi karşılamak için daha çok oksijen yani kan gerekecek.Bundan dolayı deriye yakın yerlere de kan az gitmiş olur sindirim bölgesinde kan birikir diye düşünüyorum.Bu da üşümeye sebep olur.

yani derdiniz bu mu neymiş hangisi üşürmüş çok büyük bi dert valla napalım ki

Ayni bakis acisiyla bakinca, dünyanin günes etrafinda dönüp dönmedigi, yuvarlak olup olmadigi gibi ve daha bir cok sacma konu hakkinda da bilim insanlari denilen sahislar yillarca ugrasmis. Biri de "cok büyük dert valla, napalim ki?" dememis, bu yüzden yillaaar bosa akip gitmis.

Ama tabiki sporla gögüslerin kücülüp kücülmeyecegi, konularin kimler tarafindan, neden kapatildigi ya da muhabbet kusunun tuvalet ihtiyaci cok elzem ve bu konudan daha önemli, ne diyim haklisin.

@Marblesss; Sen iddiayi kaybettin ama sevgilim artik benimle dalga gecemeyecek ona sevinebilirsin.

en azından ben o konuları uygun yerlere acıyorum canım sanane zaten bunun için ayrılmıs bi bölümler var

en azından ben o konuları uygun yerlere acıyorum canım sanane zaten bunun için ayrılmıs bi bölümler var

Konu: Bir derdim var
Basligi acan arkadasin da derdi bu demek ki, herkesin kaynanasi ile kocasi ile mi derdi olmasi gerekiyor? Kendi anatomisi ile ilgili meraklari, dertleri abes mi oluyor? Ilk mesajda ben sana "sana ne" desem ayip olurdu bu yüzden farkli bir teknikle aciklama yoluna gitmistim.

Ayrica konuyu uygun yere acmak disinda forum kurallari icine dahil olan bir diger sey ise dil kullanimidir. Noktalama isaretleri gibi, cümleye büyük harfle baslamak gibi. Olmasi gereken; "En azindan ben o konulari uygun yerlere aciyorum canim. Sana ne? Zaten bunun icin ayrilmis bölümler var." Yine forum isleyisi hakkindaki sikayetlerinizi, yanlis yerde acilan basliklari moderasyona sikayet edebilirsiniz, hani basliklari acip kapatan insanlara.

Anatomik sorular, problemler insan hayati acisindan merak uyandirici olaylardir. Yemekten sonra üsüme gibi bir konuyu hayatimda cok defa tartismis bir insan olarak bende de merak uyandiriyordu. Benim de bu konu hakkinda kesin bir bilgim var artik, basligi acan arkadasa tesekkürler.

tok insan üşür. sindirim sisteminin daha faal çalışması için gerekli kan sindirim organlarına çekilir..

(konuyu bir derdim var'a açmamanız daha doğru olurmuş...ama tabi siz de haklısınız bu bölüm reyting bakımından yüksek)

Ben de yemek yedikten sonra üşüyenlerdenim

konuyu nereye acacagımı bilemedım desek daha dogru olur

cnm sevindim ne diyim ben bu başlıgı nereye acacagımı bilemedim aklıma ne gelse buraya acasım geliyo bu nereye uyarkı dıye dusunmek yoruyo:44: bn kaybettım ama sizlerin sayesınde bişey ogrenmıs oldum

ŞU TABİ Kİ DE AÇ İNSAN diyenlere fıtık oldum yaaaaa
ne ka çok biliyorsunuz ya ,doktor olsaymışsınız ya siz burada harcanıyorsunuz...ben neyim o zaman hastalıklı mı? uzaylımı?
her zaman böyleydim,yemeğimi yerim masadan kalkmadan başlar üşümem tüylerim diken diken olur benim,ailem şaşırır bana,bildiğin titrerim yani...!!!!!!

bu ara da ben tabi ki de tok insan üşür demiyorum,bu durum bende kişiden kişiye bünyeden bünyeye göre değişiyor..
eğer buraya yazanların bir bölümü açken diğer bölümü tokken üşüyorsa demek ki bu kişiye göre değişiyor..tabi ki aç/tok diye bir ayrım yapılamaz...

Son düzenleme:
açlık süresine bağlı olarak kan şekeri düşer ve belli bir değerin altına indiğinde de titreme ile beraber diğer belirtiler de başlar. Bunu engellemenin yolu ise ufak bir meyve suyu vermektir ki kan şekeri yükselsin :)

Tok insan usur, cunku bir arkadasimizin da dedigi gibi kan sindirim sistemine yogunlasir, diger uzuvlardan biraz daha cekilir. Boylece usume olur.
Saglikciyim, daha ayrintili aciklayamiyorum simdi, ama bilimsel olarak boyle.

suan karnım ac ve usuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…