Aç insan mı üşür tok insan mı?

marbles

Gerçek orada bi' yerde...
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
623
2
26
Ankara
sorum şu ki sevgilimle içinden çıkamadık ve iddeaya girdik:15:.sizce aç insan mı üşür tok insan mı.ben aç diyorum o tok diyo'.yemek yedikten sonra ısnrım acıkcası ben siz ne dusunuyosunuz :44:

kesinlikle aç insan daha çok üşür... insan yemek yedikten sonra karnı tok olunca nasıl sıkıntı basar terler falan :))

bence tok, sindirim başladığı için kan daha çok midede toplanır çünkü, çok bilimsel konuştum:27::27::1::1:

Son düzenleme:
bende oyle diyorum ama hala tok ınsan usur diyo.ben karnım doyduktan sonra ısınıyorum acıkcası o kadar bılımsel acıklamada yaptım ama diretiyo işte:4:

bilimsel ama alakayı kuramadım pek:52:

canım bilimsel derken şaka yapıyorum tabii ki ya:1::1:

ne bileyim kan bacak ve kollardan çekildiğine göre, daha çok üşünür diye düşündüm

bi doktor bi hemşire varsa yazsın allah aşkına
:1::1:

canım bilimsel derken şaka yapıyorum tabii ki ya:1::1:

ne bileyim kan bacak ve kollardan çekildiğine göre, daha çok üşünür diye düşündüm

bi doktor bi hemşire varsa yazsın allah aşkına
:1::1:

ya aslında bunu herkes bilir yanı ben acıkcası acken usuyorum karnım doyunca ısınıyorum bu bunyeden bunyeye degişirmiki:44:

Kesinlikle aç insan üşür, birkere dolu mideyi sindirmek için enerji harcamak gerekir enerji yakılıncadaortaya ısı cıkar, bilimsel açıklamayı bitarafımdan uydurdum ama olsun ben açken üşüyorum. ayrıca konuyla alakasız ama belki tartışırsınız diye önden söyleyeyim dedim aklıma gelmişken, mesanesi dolu insan boş olana göre daha az üşür. :1:

Son düzenleme:
aç olan ve kansızlık çeken insan üşür
tok olduğunda insanın kan dolaşımı artar zira yediklerini hazmetmesi gerekir, dolaşıma bağlı olarak da vücut ısınır
ama arkadaşınız buna inanmıyorsa, o kendi bildiğini doğru sananlardan olabilir
ona nedenlerini sorun
yani ben düşündüm oldu değil, altı dolu konuşmasını talep edin

Tesadüfe bak,daha dün sevgilimle bu konu açıldı,yemek yedikten sonra insan üşür ya ondan dedi..laf lafı açınca..
Bende şaşırdım ilk defa duydum dedim:26:
Oda garipsedi bilmememi:1:

tabi ki aç insan daha çok üşür.kış ayının şiddetli geçtiği yerlerde büyükler hep karnınızı iyi doyurun ki üşümeyesiniz derlermiş.bi bildikleri var demek ki:)hem gerçekten öyle çoğu kişi yaşamıştır bunu

yediğiniz besinler mideye ulaştığında asit salgı seviyesini ayarlayan siniri uyarıyor(nervis valgus) sinir salgı bezlerini hızla salgılamaya yönlendiriyor.salgı bezleri çok çalışmak için kana ihtiyaç duyuyor.kan hücreleri sayısı ve hacmi bu bölgede artıyor.mide içi ısıda artıyor zira aldığınız besinler iç sıcaklığınızdan düşük ve vücut ısısına yükseltilmeye çalışılıyor.vucudunuzun karın içi hariç diğer yerleri gerek kan hacmi düşüklüğünden gerekse karıniçine göre düşük sıcaklıkta olduğundan beyniniz bunu üşüme /ısı kaybıolarak algılıyor ve deri gözeneklerinizi daraltıyor.gözenekler daralınca deri toplanıyor,pütürlü oluyor,kıllar dik hale geliyor.... (alıntı )

demiş bir doktor... yani tokluk sonrası durumu özetlemiş.

Back