Bebek Beslenmesi aç gezen kızım( lütfen soruma cevap verin önemli)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

consent

eşime aşığım
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
355
0
26
Niğde
belkim yanlış yere konu açıyorum ama bu benim için gerçekten büyük bir dert hem burada takilanlar daha çok belkim daha fazla yorum yapanlar olur .Kızım 9. ayı bitirmiş artık 10. ayın içinde ama hâlâ anne sütü içiyor yani ek besin kabul etmiyor bin de bir 2 kaşık birşeyler yediği oluyo o da zordan bir kaç dr gittik hepsi de ya vitamin yada özel mama verdi vitamin bir işe yaramadi mama deseniz hiç içmedi bile 6.5 kg ama kilosu umruda değil tek derdim aç kalması beni çok üzüyo aslında hiç ağlamiyo huysuzluk etmiyo yani aç gibi gözükmüyo ama tek anne sütü de olmaz ki kayinvalidem 1 yaşından sonra düzeli diyor ama... Şimdi size sorum şu acaba anne sütünden kessem mi biliyorum çok erken ama belki kessersem mecburen birşeyler yer diye düşünüyorum sizce ne yapmalıym

Anne sütünü kesme,ama azalt.Acıktığında biraz aç bırakıp yemek yemesini sağla...Bnede zamanında çok zorlandım.1,5 yaşında kestim sütten...Biraz düzeldi yemesi ama çok yemek seçiyor...

Sen her meme dediğinde meme verme bir kaç gün zorlanırsın ama alışır.Kararlı ol muhakkak...Anne sütünü vermeyi azaltınca bişeyler yemeye başlar...Ama sen yemesede yemeklerden muhakkak tattır.Tadına alışsın yemeklerin....Allah yardımcın olsun yaa çok zor valla çok...

belkim yanlış yere konu açıyorum ama bu benim için gerçekten büyük bir dert hem burada takilanlar daha çok belkim daha fazla yorum yapanlar olur .Kızım 9. ayı bitirmiş artık 10. ayın içinde ama hâlâ anne sütü içiyor yani ek besin kabul etmiyor bin de bir 2 kaşık birşeyler yediği oluyo o da zordan bir kaç dr gittik hepsi de ya vitamin yada özel mama verdi vitamin bir işe yaramadi mama deseniz hiç içmedi bile 6.5 kg ama kilosu umruda değil tek derdim aç kalması beni çok üzüyo aslında hiç ağlamiyo huysuzluk etmiyo yani aç gibi gözükmüyo ama tek anne sütü de olmaz ki kayinvalidem 1 yaşından sonra düzeli diyor ama... Şimdi size sorum şu acaba anne sütünden kessem mi biliyorum çok erken ama belki kessersem mecburen birşeyler yer diye düşünüyorum sizce ne yapmalıym

anne sütüyle doyuruyordur karnını..benim kızımda öyleydi.. şuan 2,5 yaşında bıraksam tüm gün birşey istemeyecek,açım demeyecek..anne sütünü 26 aylıkken kestim..anne sütü bağışıklığı açısından çok önemli..Allah yardımcınız olsun..zaten o dönemlerde çok fazla yiyemezler.1kaşık bile alsa kar kardır.yoğurt,yumurta sarısını vermeye çalışın..ben aldığı kaşıklarını sayardım,hoş alışkanlık hala sayıyorum..sizi çok iyi anlıyorum çok zor.inşallah iştahı düzelir..

Anne sütü dünya nimetlerinden üstün bi besin kaynağı.9 aylık ve emen bi bebeğiniz varsa bence buna şükretmelisiniz.Çalışan bir bayan olsanız mama ya da ek gıdaya geçiş zorunlu olabilirdi fakat bence emmek istiyorsa bırakın emsin.Anne sütü ne mucizedir ki her annenin sütü kendi bebeğine uygun olarak üretilir.Ve gün içinde bebeğin ihtiyaçlarına göre içeriği değişirmiş.Çorba içse ne içecek kuzunuz?Patates, havuç vs... Bunları ömürboyu yiyecek zaten.Bırakın şuan anne sütü alsın.günde 1 öğün meyve suyu, yoğurt ya da çorbaya 1 yaşa doğru alışsa o da yeter.Bence ne kendinizi ne bebeğinizi üzmeyin bunun için.Anne sütünün zzekayı, ileriki yaşlarda oluşabilecek kötü (!) hastalığı etkilediği kanıtlanmış.Bence boş boş emzirin.Bu şuan kuzunuz için yapabileceğiniz en iyi şey.2 yaşına kadar sadece emse bile iyidir.Anen sütü alan çocuğun kilosuyla hazır mama yiyen çocuğun kilosunu kıyaslamayın.Anen sütü alan bebek daha dşük kilolu olabilir.Fakat gelişimdekii farklılıklarını ileride göreceksiniz inşallah:nazar::nazar::nazar::emir_bebek:

TV de bir reklam dönüyor, ek gıda adı üstünde ek'tir, esas olan anne sütüdür diye.

Anne sütü aldığı için ek gıdaya 6. ayda başladı diye tahmin ediyorum.

Zaten bebeğiniz ayı itibariyle ek gıdayı öğün gibi yiyemez, yememeli de. 9 aylık bir bebeğin ek gıdayla doyduğu nerede görülmüş, ek gıda tadımlıktır. Mide ve bağırsağının yeni besine alışması içindir, pütürlü yemeyi öğrenmesi içindir vs .

Bebeğiniz doğru ilerliyor ama siz acele gidiyorsunuz onun hızına ayak uydurun ve asla anne sütünü ne kesin ne azaltın. Millet ölüp bitiyor sütün gelse diye, içe bildiği kadar içsin. O aç değil.

Son düzenleme:
kesinlikle demir eksikliği varmı baktır..

süt arttıran bitki karışımları stil çayları var baya işe yarıyo bence daha bi 4 5 ay ek gıdadan ziyade anne sütü yada biberon alırsa devam sütü sonra ek gıdalar

bu devam sütlerinde markalarda tat değişiyor birini içmeyen çocuk diğerini iççebiliyor bi eczaneden devam sütlerinin numunelerini rica etseniz verirler...

ben zorla yedirmek gibi hiç tavsiye edilmeyen bir yöntemle aştım bu yememe işini birde demir damlası portakal suyu ve balık yağı takviyesiyle...

Doktorun reçete ettği vitaminler cidden pek işe yaramadı bizdede ben forumdan konuları okudum minadax viminfer zincomega nın konuları var onları oku ama tabi bunları yine dr tavsiyesiyle kullan demirin dozunu biz ayarlayamayız..

Bide kaşık mamalarının her çeşidini aldım denedim arı mamayı sulu yapınca bi çay tabağı kadar yeme eğilimi oldu çocuk milleti basit şekerlen yapılan mamayı seçti

kızım2,5 yaşında ilk defa demiri 3 ay önce normal çıktı yemeyen çocuk zor huysuz ve uykusuz oluyorlar..

Ben neredeyse 30 aylığa kadar emmişim. Hatta erkenden de konuşmaya başladığım için toplu taşıma araçlarında "meme vermiyoo" diye ağlarmışım. :9:

Anne sütünün bir zararı yoktur ama bir şekilde zamanı gelinceye kadar bırakması gerekir. Ama bunu hemen yapmayın, zamana yayın. Bebeğinizin hala emebilmesi büyük şans ayrıca. Ne kadar içse o kar. Hem kemikleri daha sağlam olur, hastalıklara karşı dirençli olur.

ama benim demek istediğim sadece anne sütü alıyo bu ne zamana kadar devam ede bilir ki hiç mi birşeyler yemeyecek çok özeniyorum hiç annesini yormadan ağzını kendisi acipta kaşık kaşık mamalarini yiyen bebeklere darısı başıma diyim:(

ama benim demek istediğim sadece anne sütü alıyo bu ne zamana kadar devam ede bilir ki hiç mi birşeyler yemeyecek çok özeniyorum hiç annesini yormadan ağzını kendisi acipta kaşık kaşık mamalarini yiyen bebeklere darısı başıma diyim:(

canım o da olacak bir gün benim oğlum da aynıydı. insan psikolojik olarak çok yıpranıyor. hergün oturup ağlardım. arkadaşların dedği gibi sen ona yemek yedirmeden önce en az 2-3 saat emzirme iyice acıksın karnı ve çok yoğun olmayan tatlardan başla mesela patates (kabız değilse) havuç gibi. günde 1 kaşık alsa kardır zamanla alışacak. birde bilmiyorumyediriyormusun ama aptamilin ballı kahvaltısı var anne sütüyle hazırlayabilirsin. hem kalorisi oldukça yüksek hem de besleyici. ben onu 1 yaşından sonra da akşam yatmadan önce yedirdim. hiç hayır demediği tek yiyecekti. birde senin ve eşini çocukken en sevdiği yiyecekleri düşün. mesela ben çocukken bamya ve bezelyeyi çok severmişim oğlum da aynı benim gibi onlar olunca çok güzel yiyor.
umarım en kısa zamanda atlatırsınız canım. iştahsız bebekçok zor oluyor. allah sabır versin.

bir de anne sütünü şuan kesmek bence de doğru bir hareket olmaz.

tam olarak aynı durumdayız, benim kızım 9 aralık doğumlu, sadece emiyor ve günde 100 cc kadar yoğurt yiyor, onun dışında hiç ama hiç ek gıda almıyor, kaşığı gördüğü anda ağzını kitliyor zaten, denemediğim yöntem kalmadı eminim sen de denemişsindir....
benim babam çocuk doktoru, farklı illerdeyiz ama sürekli kızımı takip ediyor, burda da çocuk gastrolojisi uzmanından diyetisyene kadar gitmediğim kalmadı, çare bulamadık...
bu görüştüklerimden hiçbiri sütten kes demedi, aksine bol bol emzir dediler, ayrıca yemeyen çocuk yemiyor, ben 8 saat emzirmiyorum yine yemiyor.
aynen seninki gibi açlıktan ağlamaz huysuzlanmaz, bütün gün güler oynar, napalım bizimkiler de böyle, zamanla yerler inşallah.

ben de aynı durumdayım, sadece ebim kızım 7 aylık. tek fark bu. benm kızımda emiyor sürekli, ek gıdayı yedirebilmek çok çok zor. benim de moralim bozuluyor bu işe. pek çok doktor gezdim ama sonuç aynı. sadece şunu söyleyebilirm ki minadex vitamin şurubu biraz açtı iştahını. doktor tavsiyesiyle dene istersen

ben 2 yıl sadece emzirdim ek gıda yemedi bebeğim
sütü kestim 2 yaşında şimdi mantı köfte elma ne bulursa yiyo
hiç püre falanda yapmadım
sütü kesince yemeye başlarlar

anne sütünü kesmeyin... benimde ilk kızım aynını yapmıştı.. doktor sadece gece yatarken anne sütü vermemi söylemişti.işe yaradı artık yiyordu ama hic yaşıtlarının kilosunda bir cocuk olmadı..gerci benim kızım hiperaktif uyku zamanı haricinde poposu yere değmez... zorlamak hic işe yaramıyor aksine psikolojik sorunlar acığa cıkıyor hatta daha da inatlaşıyor... bırak acıkınca yiyecek...ve aburcubur verme

Anne sütünü kesme,ama azalt.Acıktığında biraz aç bırakıp yemek yemesini sağla...Bnede zamanında çok zorlandım.1,5 yaşında kestim sütten...Biraz düzeldi yemesi ama çok yemek seçiyor...

Sen her meme dediğinde meme verme bir kaç gün zorlanırsın ama alışır.Kararlı ol muhakkak...Anne sütünü vermeyi azaltınca bişeyler yemeye başlar...Ama sen yemesede yemeklerden muhakkak tattır.Tadına alışsın yemeklerin....Allah yardımcın olsun yaa çok zor valla çok...

evet bencede cocuk ac kalmassa ölmez merak etmeyin mutlaka açıkacakdır bir mühted sütü vermeyin yani azaltın ağlasada sakın vermeyin avutun o mutlaka susub zaten diğer şeylerden yiyecekdir

ya benimki 10 saat aç kalıyor yine yemiyor, bi dünya tahlil yapıldı hiçbir sağlık sorunu yok çok şükür, polivit de denedim minadex de, hiçbir değişiklik yok.
kızım 9 aralık doğumlu, haftaya 10 aylık olacak, hala 8 kilo, 3.5 kg doğmuştu...
takmayayım diyorum ama çok üzülüyorum...

ya benimki 10 saat aç kalıyor yine yemiyor, bi dünya tahlil yapıldı hiçbir sağlık sorunu yok çok şükür, polivit de denedim minadex de, hiçbir değişiklik yok.
kızım 9 aralık doğumlu, haftaya 10 aylık olacak, hala 8 kilo, 3.5 kg doğmuştu...
takmayayım diyorum ama çok üzülüyorum...

benm kızım da 3.5kg doğmuştu. şuan 7 buçuk aylık ve 6.600gr. çok üzülüyorum ben de. doktorumuz similac high energy verdi ama içiremedim. içirebilsem faydası olurdu belki.:(

benm kızım da 3.5kg doğmuştu. şuan 7 buçuk aylık ve 6.600gr. çok üzülüyorum ben de. doktorumuz similac high energy verdi ama içiremedim. içirebilsem faydası olurdu belki.:(

benimki ek gıdaya geçene kadar iyiydi, 6 aylıkken 8200 gr. dı, 6 aylıkken ek gıdalara başladık, çocuk emmekten de soğudu, hiçbir şey yemedi önce 7800 e indi, aylardır da 100 gr ala ala anca 8 kg oldu :(

tam olarak aynı durumdayız, benim kızım 9 aralık doğumlu, sadece emiyor ve günde 100 cc kadar yoğurt yiyor, onun dışında hiç ama hiç ek gıda almıyor, kaşığı gördüğü anda ağzını kitliyor zaten, denemediğim yöntem kalmadı eminim sen de denemişsindir....
benim babam çocuk doktoru, farklı illerdeyiz ama sürekli kızımı takip ediyor, burda da çocuk gastrolojisi uzmanından diyetisyene kadar gitmediğim kalmadı, çare bulamadık...
bu görüştüklerimden hiçbiri sütten kes demedi, aksine bol bol emzir dediler, ayrıca yemeyen çocuk yemiyor, ben 8 saat emzirmiyorum yine yemiyor.
aynen seninki gibi açlıktan ağlamaz huysuzlanmaz, bütün gün güler oynar, napalım bizimkiler de böyle, zamanla yerler inşallah.

doğaa cım benim bebeğimde aynı durumda resmen bizi anlatmıssın sadece emeyim ek gıda verme bana diyor resmen.
benim kızım 7bucuk aylık Millet kahvaltı tarifi paylaşıyor ben biraz labne peyniri haricinde -ki bulamaç yaptım milupa ballı kahvaltıyla ozaman almadı tek peynir istiyor- hiç bir şey yediremiyorum! Ağzını kilitliyor kaşığı tanıyor inatlaşıyoruz çok üzülüyorum kilo kaybediyor diye çünkü aşırı hareketli br bebek ama yemiyor.. acd3 ve demir ilacı kullanıyorum. demiri alırken bile meyve püresini zoor veriyorum 2 kaşıktan öteye gidemiyoruz:( böyle gidecekse hep eyvah ki ne eyvah "hazırla -dök " yapmaktan bıktım acıkınca yer diyolar cıık acıkınca da yemiyor meme istiyor biz ek gıdaya geçene kadar gürbüz bir bebekti.. nazar değdi resmen diştendir dedik ama hep mi böyle olacak yani diş çıkarma bitmiyor sonuçta

Back