- 3 Nisan 2014
- 6.862
- 4.435
-
- Konu Sahibi elifbursa86
başınız sağolsun Allah sabır versin ..
eğer ablanız daha önceki yıllarda böyle değilse mutlaka içine attığı birşeyler var gibi geliyor bana üstelik oda kayıp acısı yaşıyor ..yanınıza çağırsanız tatlı dille derdini öğrenmeye çalışsanız neticede oda canınızdan bir parça...
Ne sen ne kardeşlerin durumu çözebilir, baban ağırlığını koysun biraz.
ablamın atma huyu var gereksiz eşyaları atar,bazen hak veririm atma konusunda ama bu sefer aştı yani babamın gömlekleri ilacı kravatı olunca artık bende kızıyorum bu konuda
sorunu kızılacak bir şey değildir. takıntı vs. gibi sorunları vardır belki. kısaca psikolojik olma ihtimali var.
hadi o aşılır bir şekilde inşaallah ama tersleme huyu hep vardı
Sen evli olduğuna göre, ablan kaç yaşında ki? Bu nasıl bir zihniyet babasına evi taşıyalım diyor.mrb arkadaşlar bir derdim var sayfasında konu okurken konu açmak nasip oldu malesef, annemi yaklaşık 3 buçuk ay önce kaybettim, annemin kırkı çıkmadan teyzemi kaybettim, ama gerçekten bu kadar zaman içinde hiç bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Rahmetlik annem ölmeden önce telefonda konuşurken "ablan beni çok üzüyor çok tersliyor uyar kızım ablanı" diyordu. ben uyarınca da haliyle benide tersliyordu. annem vefat etmeden önce şehir değiştirler. bu arada ben evliyim başka şehirdeyim. ablam tabi gitmek istemiyordu haliyle oraya. alıştığı şehirde kalmak istiyordu ama mecbur gitti.
neyse uzatmayayım, annem vefat ettikten sonra evde ablam, babam ve erkek kardeşim kalıyorlar, abim var onlarla aynı şehirde ama evli. babam beni arar ve aradığında annemden duyduuğum şeyleri babamdan duyar oldum sürekli ve içim çok acıyor. ablam bu şehirden gidip diğer şehre yerleşelim diye baskı yapıyormuş. babamda annemi orada gömdük diye gitmek istemiyor ve annemin beğendiği daha içine yerleşemediği evden kopmakta istemiyor babam. ben ablamla konuştum. yani sen evlenip gidiceksin sonuçta başka şehre olan babamla kardeşime olucak diye söylüyorum ama anlamıyor malesef. ablamın birde atma hastalığı var, babamın tüm yazlık gömleklerini atmış bir tane bırakmış, kravatlarını atmış,ilacını atmış. yine terslemeler devam. babam "kızım artık sen haklısın diyorum alttan alıyorum ama çok üzülüyorum diyor. abimde ablama laf geçiremiyor bu konuda abimide çok tersliyor. abimde dayanamıcam dövücem diye eve gitmiyormuş.
erkek kardeşim ablamı tutuyor. ablamın huyu bu. böyle kabul etmek lazım falan diyor. babamda dört dörtlük değil diyor. ona da ayrı kızdım. babam artık annemsiz hem öksüz hem yetim dedim. babamı hoş görmemiz lazım asıl dedim. yani bu konuda aklım hep babamda. sadece iyi davranılsa...ya aklıma gelmeyenlerde var. bu arada iş yerindeyim geç yazabilirim arkadaşlar
Su cevabiniz durumu ozetliyor aslinda.iyide annemi kaybetmeden öncede ablam böyleydi, annem sürekil çok tersliyor diye telefonda bana dert yanıyordu. bu arada illa birine sırt yaslamak mı lazım anne babaya düzgün davranmak için, çoğu zaman keşke ablam evlenseydi de ben babamın yanında olsaydım diyorum. hatta nasipse eşimide ikna edebilirsem babamın yanına tayinimi istemeyi bile düşünüyorum. evlilik olunca iyi davranmak varsa ozaman o evlat evlat değildir bence
ben hep ortaya bulmak için aylardır o kadar yıprandım ki. anlamadığıM konu yalnız diye insan babaya eziyet eder mi aklım almıyor bunu. Ablam beş yaşında çocuk değil. Ben ablam la yapıcı o kadar çok konuştum ki. Ablam beni dalgaya aldı. Siz yasamadiginiz için bilmiyorsunuz. Daha bugün aradım güzel güzel konuştum beni sallamadı bile ya. okadar çok kızgın ki ona aklıma konu açmak geldi fikir için. Ama bana hiç kimse yalnız diye bunları yapması normaldir demesi beni asla tatmin etmezSu cevabiniz durumu ozetliyor aslinda.
Iyide herkesin dayanma gucu bir degil.siz guclusunuz diye ablaniz oyle olmak zorunda degil..anlatmaya calistigim o degildi aslinda..anlatmaya calistigim ablaniz cok yalniz..ve yaptigi hatalarin belki farkinda bile degil.
Siz ablanizdan nefret etmeye zaten sebep bulup kendi vicdaninizi rahatlatacak sebepler bulmussunuz.surda iki satoir yazdiginizla kimseye teshis koyamam.diger tarafida dinlemek gerekirdi...cozum odakli olmaya calisiyorumsizi gaza getirip gidin ablanizi dovenmu deseydim
Anneniz o evde vefat ettigi icin ablaniz taşınmak istiyordur...
Bu arada basiniz sagolsun, Allah rahmet eylesin..
Sen evli olduğuna göre, ablan kaç yaşında ki? Bu nasıl bir zihniyet babasına evi taşıyalım diyor.
Gitsin kendi paraysıyla nerede yaşıyorsa yaşasın ya. Ne cesaret herkese dikleniyor. Onu tutan erkek kardeş de sanırım, bizim yemeğimizi temizliğimizi kim yapacak derdinde.
Allah rahmet eylesin anneciğine ve teyzene.
canım zaten annemin aldığı eve bu ay taşınılıcak tadilatı bitti evin, diğer ev kiradaki ev, ablam bunun için değil sadece diğer şehre daha alışık olduğu için istiyor, bulunduğu şehri beğenmiyor ablam
Ablanızın yaşı var heralde, artık aile ile birlikte yaşamak ona dar geliyor, babasını çok seviyor bile olsa bağırabiliyor tersleyebiliyor. Ufukta bir aday-evlilik yoksa ve bir işi varsa, bence de kendi istediği şehre gitsin, babanız onsuz daha huzurlu olacak gibi. Bir yemek bir temizlikse sorun erkek kardeşinizle hallediverirler, siz bir kadın ayarlarsınız ayda bir gelir temizlik yapar. Ya da... Şansınız varsa isteyin tayin çünkü aklınız hep babanızda. İnsan kaybetmeden değerini anlayamıyor bazen ya da olgunlaşmadan. Ablanız henüz bu olgunlukta değil gibi. Akıl malum yaşta değil çünkü. Allah yardımcınız olsun.
Çok haklısın, ben de babamı kaybetim. Annenin ölümünden sonra ablanın baba kıymetini daha çok bilmesi lazımdı.bu konuda abimle konuşuyoruz sürekli zaten ama kardeşimede ayrı kızgınız, ablamı gerektiği gibi uyarmadığı için, daha rüyamı anlattım annem ablama kızıyordu diye kardeşime birazcık güzelce uyar diye ama kardeşim rüyan psikolojiktir dedi geçti, ben ablamın bu huylarını takmıyordum eskiden ama babamı ağlamaklı görünce gerçekten artık dokunuyor
Oncelikle basiniz sagolsun kayiplariniz cok buyukkonunuza gelirsek de ablaniz annenize karsida boyleymis yani kayiptan sonra aciyla bu hale gelmemis o yuzden gerekirse abiniz kendi tutmasin ve o eve gitsin yani birinin ona haddini bildirmesi gerek ve onunda birinden korkmasi gerek. Babaniz aciliyken ki acili olmasa bile o sizin babaniz bu kadar ustune gidilmesini haketmiyor. Ayni sekilde erkek kardesinizle de ciddi bi sekilde konusulmasi gerek. Gerekirse ablaniza cok aci yasidik psikolaga mi gitsen bu acilarla tek basina basa cikamayabilirsiniz gibi gibi soylemlerle gitmesini saglayabilirsiniz diye dusundum. Allah yardimciniz olsun