ablamdan soğuyorum artık

canım inan bana ablam 15-20 günde bir gelir bana, güzel vakit geçiriyoruz ama babamın telde sürekli ağlayacak duruma gelmesi ve annemin dediği lafları demesi"yani çok tersliyor çok üzülüyorum" demesi beni soğuttu biraz. bugün ablamı aradım beni resmen dalgaya aldı sallamadı yani, birde böyle bir huyu, hoşuna gitmeyen konu olunca dalgaya almak

ablamın atma huyu var gereksiz eşyaları atar,bazen hak veririm atma konusunda ama bu sefer aştı yani babamın gömlekleri ilacı kravatı olunca artık bende kızıyorum bu konuda

sorunu kızılacak bir şey değildir. takıntı vs. gibi sorunları vardır belki. kısaca psikolojik olma ihtimali var.

Anneniz o evde vefat ettigi icin ablaniz taşınmak istiyordur...

Bu arada basiniz sagolsun, Allah rahmet eylesin..

Sen evli olduğuna göre, ablan kaç yaşında ki? Bu nasıl bir zihniyet babasına evi taşıyalım diyor.

Gitsin kendi paraysıyla nerede yaşıyorsa yaşasın ya. Ne cesaret herkese dikleniyor. Onu tutan erkek kardeş de sanırım, bizim yemeğimizi temizliğimizi kim yapacak derdinde.

Allah rahmet eylesin anneciğine ve teyzene.

Su cevabiniz durumu ozetliyor aslinda.
Iyide herkesin dayanma gucu bir degil.siz guclusunuz diye ablaniz oyle olmak zorunda degil..anlatmaya calistigim o degildi aslinda..anlatmaya calistigim ablaniz cok yalniz..ve yaptigi hatalarin belki farkinda bile degil.
Siz ablanizdan nefret etmeye zaten sebep bulup kendi vicdaninizi rahatlatacak sebepler bulmussunuz.surda iki satoir yazdiginizla kimseye teshis koyamam.diger tarafida dinlemek gerekirdi...cozum odakli olmaya calisiyorumsizi gaza getirip gidin ablanizi dovenmu deseydim

ben hep ortaya bulmak için aylardır o kadar yıprandım ki. anlamadığıM konu yalnız diye insan babaya eziyet eder mi aklım almıyor bunu. Ablam beş yaşında çocuk değil. Ben ablam la yapıcı o kadar çok konuştum ki. Ablam beni dalgaya aldı. Siz yasamadiginiz için bilmiyorsunuz. Daha bugün aradım güzel güzel konuştum beni sallamadı bile ya. okadar çok kızgın ki ona aklıma konu açmak geldi fikir için. Ama bana hiç kimse yalnız diye bunları yapması normaldir demesi beni asla tatmin etmez

Anneniz o evde vefat ettigi icin ablaniz taşınmak istiyordur...

Bu arada basiniz sagolsun, Allah rahmet eylesin..

canım zaten annemin aldığı eve bu ay taşınılıcak tadilatı bitti evin, diğer ev kiradaki ev, ablam bunun için değil sadece diğer şehre daha alışık olduğu için istiyor, bulunduğu şehri beğenmiyor ablam

Ablanızın yaşı var heralde, artık aile ile birlikte yaşamak ona dar geliyor, babasını çok seviyor bile olsa bağırabiliyor tersleyebiliyor. Ufukta bir aday-evlilik yoksa ve bir işi varsa, bence de kendi istediği şehre gitsin, babanız onsuz daha huzurlu olacak gibi. Bir yemek bir temizlikse sorun erkek kardeşinizle hallediverirler, siz bir kadın ayarlarsınız ayda bir gelir temizlik yapar. Ya da... Şansınız varsa isteyin tayin çünkü aklınız hep babanızda. İnsan kaybetmeden değerini anlayamıyor bazen ya da olgunlaşmadan. Ablanız henüz bu olgunlukta değil gibi. Akıl malum yaşta değil çünkü. Allah yardımcınız olsun.

bu konuda abimle konuşuyoruz sürekli zaten ama kardeşimede ayrı kızgınız, ablamı gerektiği gibi uyarmadığı için, daha rüyamı anlattım annem ablama kızıyordu diye kardeşime birazcık güzelce uyar diye ama kardeşim rüyan psikolojiktir dedi geçti, ben ablamın bu huylarını takmıyordum eskiden ama babamı ağlamaklı görünce gerçekten artık dokunuyor

Ya o zaman bence ablanin psikolojik sorunları var. Bir psikiyatriste falan gitsin. .

o kadar çok istiyorum gitmeyi babamın yanına elimden geleni yapıcam önce eşimi ikna etmem lazım, inşaallah gidebilirim

Oncelikle basiniz sagolsun kayiplariniz cok buyuk konunuza gelirsek de ablaniz annenize karsida boyleymis yani kayiptan sonra aciyla bu hale gelmemis o yuzden gerekirse abiniz kendi tutmasin ve o eve gitsin yani birinin ona haddini bildirmesi gerek ve onunda birinden korkmasi gerek. Babaniz aciliyken ki acili olmasa bile o sizin babaniz bu kadar ustune gidilmesini haketmiyor. Ayni sekilde erkek kardesinizle de ciddi bi sekilde konusulmasi gerek. Gerekirse ablaniza cok aci yasidik psikolaga mi gitsen bu acilarla tek basina basa cikamayabilirsiniz gibi gibi soylemlerle gitmesini saglayabilirsiniz diye dusundum. Allah yardimciniz olsun

Çok haklısın, ben de babamı kaybetim. Annenin ölümünden sonra ablanın baba kıymetini daha çok bilmesi lazımdı.

Oturun konuşun, derdi ne. İnşallah tez zaman da bir kısmeti çıkar da, evdekilere sarmaktan vazgeçer.

Babanız kaç yaşında ki? Ben hayal bile edemiyorum, kalkıp babama taşınalım dediğimi, yok eşyalarını attığımı. Çok şımartılmış sanırım.

evet haklsınız bu şekilde psikolğa yönlendirmek mantıklı, ya inanın ortamı bulucam diye çok yıprandım kaç aydır, ya annemin acısını yaşayamıyorum, babamı düşünmekten annemi unuttum ya var mı böyle bir şey,ben sadece biraz ılımlılık anlayışlılık istiyorum ablamada söyledim, babama iyi davranalım diyorum, masada ilacını unutmuş diye o ilaç çöpe mi atılır ya, ders vermeye mi çalışıyor kendince anlamadım babaö ortada ilacını bırakmasın diye, ama bu kadarcık şeylerini örtmek lazım değil mi babamın, evlenene kadar çok mu zor ya birazcık babama iyi davranmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…