Ablam ve sözlüsü..:((

en başından bir beklentiye girmiş babanız bence bu yanlış sonradan alınganlık yapmaya gerek yok ve ablanız evle değil x abinizle evlenicek herşey zamanla olur

okumadınız sanırım babam kesinlikle bir beklentiye girmedi dede her şeyi yapacağını daha tanışma esnasında belirtti iş resmiyete dökülünce yapmayacağını söyledi

Dedenin ki ayıp da damat gücü yeteni yapsın. Dedesine güvenip de evlenmeye kalkmasın.

Atalarımız boşuna el şeyi ile gerdeğe girilmez dememişler.

Ablanız da evlenmek istiyorsa lüksten vazgeçecek; ne demek kira derdi çekemez.

Herkes annesinin karnından ev ile mi doğdu; bu devirde ev almak kolay mı?

Çalışır çabalar ev de alır eşya da; başkasının üstüne yıkılmaya gerek yok. Sizin babanızın da her şeylerini alması gereksiz bence

Bir de emek verilmeyen şeyler kıymetsiz olur; çalışıp kazanıp yapsınlar her şeyi

ablama kalırsa zaten kira borcu çeker fakat babam benim evim varken sıkıntıya gerek yok derdinde
dedeninde bu duruma düşürmesine kızıyor

bize bu güvenceyi verip iş değiştirince vaz gecmesi ne kadar etik ne kadar dürüst ne kadar doğru??
İyi de babanız ev yoksa kızım da yok demiş. Herkez ev satın alıp evlenmiyor ki. Yan çizmiş hoş değil evet ama babanızın bence yapması gereken kızım sen bu adamı seviyorsan güveniyorsan evlen çalışır kazanırsınız her seyi de birlikte yapar kimseye minnet etmezsiniz demek. Ama alcam dedi almadı diye uzatmaya gerek yok eğer kızının huzurunu istiyorsa. Ablanızın sözlüsü de gayet rest çekmiş bence, umarım çok mutlu olurlar.

Ayrıca dedesi evimi satayım üstünü siz tamamlayın demiş doğru söylemiş neden hersey karşı taraftan bekleniyor dedesi zaten mecbur olmadığı halde ev alırım demiş. Çok tuhaf bir şey için olay büyümüş.

bence de çok yanlış değil ortak ev alıı sorun dedenin sözünden dönmesi gereksiz yere boş yere
yoksa babam tarafından sıkıntı yok zaten malı ablama kalacakk

İyi de babanız ev yoksa kızım da yok demiş. Herkez ev satın alıp evlenmiyor ki. Yan çizmiş hoş değil evet ama babanızın bence yapması gereken kızım sen bu adamı seviyorsan güveniyorsan evlen çalışır kazanırsınız her seyi de birlikte yapar kimseye minnet etmezsiniz demek. Ama alcam dedi almadı diye uzatmaya gerek yok eğer kızının huzurunu istiyorsa. Ablanızın sözlüsü de gayet rest çekmiş bence, umarım çok mutlu olurlar.

e v yoksa kız yok değil düğün yok... sorun babam x abiye güvenemiyor şu zamana kadar pasif olması yanlış geliyor

X abi ne yapsın, dedesı vazgeçmişse?
Adamın baska cocukları torunları da var belki onlar mudahale etmişlerdir sonradan.
Ayrıce ablanın da koskoca adamın suratına telefon kapatmanız hiç hoş olmamış.
Sırf şu nedenden bile adamın evi alacagı varsa da almaz zaten.

X abi ne yapsın, dedesı vazgeçmişse?
Adamın baska cocukları torunları da var belki onlar mudahale etmişlerdir sonradan.
Ayrıce ablanın da koskoca adamın suratına telefon kapatmanız hiç hoş olmamış.
Sırf şu nedenden bile adamın evi alacagı varsa da almaz zaten.
sadece 3 torunu var bura geldiğinde benim her şeyim torunlarımın onların evleri her şeyleri hazır gibi laflar etmesi sonradan vaz geçmesi ne kadar etik??

Canm bahsettiğin x kişisi de baban da ablan da haklı böyle sorunlar olabilir ablanla x kişisinin yanında ve arabulucu olmaya çalşn bence dede de idare etmeye çalşn yaşlannca böyle.oluyo galiba :KK43:

ben sizin bir güc gösterisi icinde oldugunuzu düsünüyorum
Yani damat ailesine resti cekecek
mümkünse dede evi alacak dayicak dösicek
,lafi geciyor diye belirtmissiniz ki rahatsiz olmussunuz, yoksa söylemezdiniz

Yani damadi kari köylü yapabilirmiyiz,dedigimizi yaptirirmiyiz derdi olusmus sizde

Tmm dedenin sözünden dönmesi dogru degil ama sonucta senet vermemis.Normalinde bir babanin demesi gereken "olsun kizim,kendiniz alin satin,böyle seyler icin kalp kirmayin "vs

daha baban duruyo damata iste dedesini cekistiriyor.
Tamamen yanlis,ve kaybeden muhakkak ki gelin ve damat olucak belli ...böyle ailen oldumu yandin yani

ablama kalırsa zaten kira borcu çeker fakat babam benim evim varken sıkıntıya gerek yok derdinde
dedeninde bu duruma düşürmesine kızıyor

Valla bence burada rest çekmek ablanıza düşüyor; damat gerekli resti çekmiş; ablanız da babanıza resti çekip evlenecek.

Kirada da oturulur; babasının evi var diye hemen oraya da yerleşmeye de gerek yok. Karşı taraf da koyar elini taşın altına olur biter.

ARKADAŞLAR YANLIŞ ANLAŞILMALAR VAR BABAM ZATEN KARŞI TARAFTAN BİR BEKLENTİDE OLMADI
AMA DEDE HER ŞEYİ YAPACAĞINI ZATEN 3 TORUNUNUN OLDUĞUNU SIRF ONLAR İÇİN BU KADAR EMEK SARF ETTİĞİNİ SÖYLEDİ BABAMDA BU LAFLARA GÜVENEREK ABLAMIN SIKINTIDA OLMAYAÇAĞINA GÜVENEEK ONAY VERDİ AMA İŞ ESMİYETE DÖKÜLÜNCE YAN ÇİZDİ BABAMDA BANA BAŞTA GÜVENİ VERİP RESMİYETE DÖKÜLÜNCE YAN ÇİZMESİNİN SEBEBİNİ ARIYOR

DEDE DÜĞÜN DEDİ BABAM FİYATLARI SÖYLEYİNCE HAYIR OLDU BABAM ONLAYLADI
EVE HAYIR DEDİ EŞYAYA HAYIR DEDİ PEKİ DEDE NE YAPACAK?? HER ŞEYİ BABAM MI YAPMALI
DİYORSUNUZ Kİ X ABİYLE ABLAN YAPSIN NEDEN İKİ TARAFINDA YAPACAK DURUMU VARKEN ONLARI DERDE SOKSUNLAR BORCA SOKSUNLAR

Dede hiç yokmuş gibi davranıp herkes elinden geldiğince bir seyler yapacak ikiside calışıyormuş zaten evide evlendikten sonra alırlar kimse kirada oturmak istemez ama hayat şartları işte. Dedeyi de çok takmayın yaşlı adam sonuçta.

ben sizin bir güc gösterisi icinde oldugunuzu düsünüyorum
Yani damat ailesine resti cekecek
mümkünse dede evi alacak dayicak dösicek
,lafi geciyor diye belirtmissiniz ki rahatsiz olmussunuz, yoksa söylemezdiniz

Yani damadi kari köylü yapabilirmiyiz,dedigimizi yaptirirmiyiz derdi olusmus sizde

Tmm dedenin sözünden dönmesi dogru degil ama sonucta senet vermemis.Normalinde bir babanin demesi gereken "olsun kizim,kendiniz alin satin,böyle seyler icin kalp kirmayin "vs

daha baban duruyo damata iste dedesini cekistiriyor.
Tamamen yanlis,ve kaybeden muhakkak ki gelin ve damat olucak belli ...böyle ailen oldumu yandin yani

babam her zaman stüme düşeni en falasıyla yaparım der
kesinlikle dedeye atmıyor her şeyi bi kız evinin yapması gerekn ne varsa en kaliteli şekilde yapar ama deden ne bir düğün ne bir ev ne de eşya alırım yaparım lafını duymasıda babamı üzdü

Arkadaşım iyi de dede sizin ordaki fiyatları bilmiyor ki

Bir de insanlar yaşlanınca küçük paralar ile çok iş yapabilir sanıyor..
Onun malı değerli ama alacağı ucuz gibi geliyor

Çocuğa vereceği 5 liranın hesabını yapıyor; yaşlılar böyle; burada sorun belki anne babanın pasifliği olabilir onlarla konuşsanız belki daha makul olurdu ki zaten dede nişana gelmemiş; baban da dedeyi unutsun

Canm bahsettiğin x kişisi de baban da ablan da haklı böyle sorunlar olabilir ablanla x kişisinin yanında ve arabulucu olmaya çalşn bence dede de idare etmeye çalşn yaşlannca böyle.oluyo galiba :KK43:

keşke sadece yaşlılıkta böyle olsaymış x abinin dediğine görede dedesi hep parasını sıkı sıkı tutatn biri
açıkcası şu anki yaptığı tamamen uyanıklık

keşke sadece yaşlılıkta böyle olsaymış x abinin dediğine görede dedesi hep parasını sıkı sıkı tutatn biri
açıkcası şu anki yaptığı tamamen uyanıklık

Adamın parası kıymetli imiş aza kapatırım sanmış; olmayınca da vazgeçtim demiş. Sıkmayın canınızı geçmişi unutup önünüze bakın

X