Ablam kizima kendi cocuguymus gibi davrniyo

Ruya1989

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
122
-20
35
Merhaba kizlar,
Sorunum ve derdim ablam ablam artik asiri tepkiler gösteriyo 3yasinda kizim var her allahin günü onalra gitmemei istiyor gergün günde 2kez görüntülü ariyor. Kizim orada cikolata ymeeye alsiti kizima annemle ablam bir yasiyor ablam diyoki snei buraya görürcem suraya götürcem yok izine gitcez annen glemedede olur yok bunu yaparsan sunu yaparsan cikolata vericem diye diye cocougum eve geldigkmizde de ayni sekilde davrniyo bisey yapmiyo cikoalta verirmisind yio. Ablam kisacaai beni ve esimi hice sayiyo kendi yapmak istedigini yapiyo. Birde sürekli kizin ayni huyu suyu dis görünüsü herseyi bana benziyo diyo. Kizimda onlara gitmeye can atiyo bi ariyo tm gleiyorum diyo sonra babasi bizi almaya glediginde gitmek istemiyo mizmizlaniyo .

Biliyorjm hersey benim elimde gitmesem gitmeme ama artik bu is canimi cok sIkiyo ben seviyolr ediyolar diye gidiyorum sonra olan baana olyuo. Suaralr 2.cocougu düsünüyorum ama ond abile diyorumki ya kizim ben hastanedeyken iyice onalra alisirsa diye korkuyorum ya bi insna bunu düsünürmü hergün vallahi artik kafayi yicem sinirlenyiorjm esimle tartiisouz biktim ynai ya cocougkmun cefasini ben sefaskni onalr sprüyo anneiym ya ben anneyim. Sidmide dogumgününe var dhaa 3ay diyoki sna akülü motor alicam ya onu esimle biz düüsnmaütpk almayi nyie sormuyo niye normal insnalar gibi bi hediye almiyo niye niye niye ya ablam bendne 15yas büyüyk ama yetti artik ynai sCisizlik etmek istemiyorum ama beni cileden ciakrtiyo bisey desem bana neoldu kiskaniyomuajn diyo anlamiyoki beni lütfen yardim edin bitkim arrik herseyden.

Uzun yazdim kusra bakamyin.

Öncelikle yazım yanlışlarından dolayı mesajınızı okumak çok zor
Ablanız sanırım bekar ve kızınıza da anneniz bakıyor, öyle mi? Kızınızın kreş yaşı gelmiş öncelikle, belki bu yaz için düşünebilirsiniz böylece biraz mesafe koymuş olursunuz.
Ablanıza rahatsızlıklarınızı dile getirdiğinde, en azından çikolata konusunu, ne dedi?

Bence once biraz kendinize ceki duzen vermeniz lazim. Benimde annemler kizima cikolata veriyor. Oraya goturursem ne olacagini biliyorum onun icin haftada bir veya 2 haftada bir goturuyorum. Mesafayi boyle boyle koyabilirsiniz. Bir de belliki ablanizin cocugu yok ozenmistir yazik yani. Biraz mesefe biraz anlayisla cozulur.

Çocuğunuzun sizin canınız kanınız olan ablanızı sevmesi, onlara gitmeye can atması bu kadar canınızı sıkmaması lazım.
Çikolata olayını konuşun almasın birdaha, başka anormal bir durum yok gibi.
Cefası sende Sefası onlarda sözü çok abartılı geldi, çocuğunuzun cefasını çekiyorsunuz çünkü annesiniz, başkası sevmesin mi çocuğunuzu ne istiyorsunuz?
Ablanız bence doğru teşhis koymuş, sen farkında değilsin belki ama kızınında onları çok sevmesi seni çok korkutmuş, ablanla bile paylaşmak istemiyorsun, kıskanıyorsun 🥴

Merhaba kizlar,
Sorunum ve derdim ablam ablam artik asiri tepkiler gösteriyo 3yasinda kizim var her allahin günü onalra gitmemei istiyor gergün günde 2kez görüntülü ariyor. Kizim orada cikolata ymeeye alsiti kizima annemle ablam bir yasiyor ablam diyoki snei buraya görürcem suraya götürcem yok izine gitcez annen glemedede olur yok bunu yaparsan sunu yaparsan cikolata vericem diye diye cocougum eve geldigkmizde de ayni sekilde davrniyo bisey yapmiyo cikoalta verirmisind yio. Ablam kisacaai beni ve esimi hice sayiyo kendi yapmak istedigini yapiyo. Birde sürekli kizin ayni huyu suyu dis görünüsü herseyi bana benziyo diyo. Kizimda onlara gitmeye can atiyo bi ariyo tm gleiyorum diyo sonra babasi bizi almaya glediginde gitmek istemiyo mizmizlaniyo .

Biliyorjm hersey benim elimde gitmesem gitmeme ama artik bu is canimi cok sIkiyo ben seviyolr ediyolar diye gidiyorum sonra olan baana olyuo. Suaralr 2.cocougu düsünüyorum ama ond abile diyorumki ya kizim ben hastanedeyken iyice onalra alisirsa diye korkuyorum ya bi insna bunu düsünürmü hergün vallahi artik kafayi yicem sinirlenyiorjm esimle tartiisouz biktim ynai ya cocougkmun cefasini ben sefaskni onalr sprüyo anneiym ya ben anneyim. Sidmide dogumgününe var dhaa 3ay diyoki sna akülü motor alicam ya onu esimle biz düüsnmaütpk almayi nyie sormuyo niye normal insnalar gibi bi hediye almiyo niye niye niye ya ablam bendne 15yas büyüyk ama yetti artik ynai sCisizlik etmek istemiyorum ama beni cileden ciakrtiyo bisey desem bana neoldu kiskaniyomuajn diyo anlamiyoki beni lütfen yardim edin bitkim arrik herseyden.

Uzun yazdim kusra bakamyin.

Typoglycemia kan agliyor.

Biz kitap okuyan insanlariz, uzun ya da kisa farketmeksizin okuruz. Rica ediyorum siz de okuyun. Kendiniz icin degilse de kiziniz icin okuyun.

Ablan 49 yaşında olduğu için , artık anne olamayacagi için senin cocugunla sıkı bir bağ kurmak istemiş olabilir. Çocuğu yok ama bir ömür yalnız olmayacak,yeğeni onu ziyaret edip halini hatrini soracak gibi bir hayali olmuş olabilir.
Bence kalbinizi karartmayin. Akülü araba alacakmış. Ne güzel iste..az para mı akülü araba,siz de ona vereceğiniz para ile haftasonu çocuklara uygun yere tatiline götürün mesela, anı yaratın çocuğa. Ya da at binme-buz pateni kursuna falan yollayın.
Çikolata vs konusunda katı bir dille uyarın ama çocukla bağ kurmasina bence engel olmayın. Bugün değilse de yarın işinize gelir. Ödev zamanı destek olur ,en basiti. Ya da dersane-universite zamanı maddi destek sağlar...bir ömür yükünüzü hafifletir.
Benim akrabalarında da bir ailede sadece bir kardeş evlenip bebek sahibi oldu. Ama çocuk tüm ailenin gibi bir şey. Bekar kardeşler her yaz tatile götürür, veli toplantısına girer,her naziyla ilgilenir.

Son düzenleme:
Ablanza üzüldüm sizin gibi bı kardese sahip olduğu için.. unutmayn ki yarın başınıza birşey gelse emanet edeceğiniz bakmasını isteyecegnz tek kişi ablanz olur. Ablanız şımartıp seviyor diye çocuk sizden çıkıp onun nüfusuna geçecek değil nekadar abartmışsnz. Bende teyzeyim yegenlerim için canımı veririm kendi evladm olsalar okdr severm teyze anne yarısı boşuna mı dyolar ablanızın kötü niyetli biri olduğunu sanmıyorum sizin abartmanz. Bekar olması kendinin çocuk sahibi olamayacağını düşünüp yeğenine daha düşkün olmuş olabilir ne var ki bunda. Çikolata konusunda da ablacm çikolata sağlığa zararlı vermeni istemiyorm onun yerine muz vs alrmsn desen diretecegini sanmyorum. Akülü araba alacak kdr yüce gönüllü sizinde çok para harcayasnz varsa daha büyük birşey alın madem. Unutmayın yarın ikinci çocuk olunca birgün baksalarda dinlensem diye çok ararsnz hastanede yatarken bile onlarn yaninda kalacak bence biraz düşünceli olmalı insan.

Ablanıza uyarı gibi değil de çikolata vermek yerine ev yoğurdu yapmasını daha sağlıklı beslenmesini istediğinizi söyleyebilirsiniz , ablanız sizin akülü araba alacağınızı bilemez ki , biliyor ama inadına alacakmış gibi tepki vermişsiniz onu o alsın sizde bisiklet vs başka bir şey alın

X